Τέσσερις μέρες απομένουν για το κλείσιμο και του μεταγραφικού παραθύρου των ελεύθερων. Και δύο από την παραδοσιακή big-4, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, εμφανίζονται να εξακολουθούν να κυνηγάνε προσθήκες. Έναν υψηλόσωμο αμυντικό μέσο ο Ίλια Ίβιτς για λογαριασμό της Ένωσης, έναν -επίσης- αμυντικό χαφ ο Νίκος Νταμπίζας, έχοντας -πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- κατά νου, πάντα και για έναν επιθετικό.

Η πραγματικότητα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog, ούτε ο Ιβιτς, ούτε ο Νταμπίζας έχουν πειστεί από τις διαθέσιμες επιλογές. Κακά τα ψέματα, σε κάθε... πανέρι,  βρίσκεις θησαυρούς, τέτοιοι σαφώς και μπορεί να υπάρχουν λοιπόν σε αυτό των ελεύθερων, αλλά οι προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι δύο τεχνικοί διευθυντές και κυρίως τα περιθώρια που έχουν, μάλλον ξεπερνάνε αυτά τα δεδομένα.

Για να είμαστε λοιπόν ακριβέστεροι και σαφείς, θα πρόκειται για σημαντική ανατροπή, αν όχι έκπληξη, είτε η ΑΕΚ (κυρίως) είτε ο Παναθηναϊκός να προχωρήσουν σε μια μεταγραφή σε αυτό το τελευταίο τετραήμερο μέχρι να ολοκληρωθεί και η δυνατότητα συμφωνίας με ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, αυτό ακριβώς είναι και το πρόσθετο (εννοείται πως δεν υπάρχει μόνο ένα…) πρόβλημα που συναντάει ο Νίκος Νταμπίζας στην, όπως καταγράφεται προσπάθειά του, να αποδεσμεύσει στο παρά πέντε τα συμβόλαια των Μουνιέ, Οικονόμου και Τζανδάρη. Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαριστεί πως πλέον, ακόμη και να συναινέσουν οι ποδοσφαιριστές στο να λύσουν τα συμβόλαιά τους, πρακτικά θα πρέπει να μείνουν ανενεργοί ως τον Ιανουάριο.

Ακόμη και τώρα -για παράδειγμα- να λύσουν το συμβόλαιό τους, δεν θα λογίζονται ως ελεύθεροι και αυτόματα συνεπώς, δεν θα μπορούν να συμφωνήσουν (στο επόμενο τετραήμερο, ή στις περιορισμένες πλέον χώρες που είναι ακόμη ανοιχτές οι μεταγραφές) με κάποια άλλη ομάδα και δεν θα  μπορούν να αγωνιστούν ως την Πρωτοχρονιά. Θα πει κανείς, θα αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό; Όχι φυσικά, αλλά είναι ένα ακόμη έξτρα επιχείρημα που η μεριά των "κομμένων" προβάλλει προς την πλευρά του Παναθηναϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρελή "χυλόπιτα" - Φεύγει από την ΑΕΚ και πάει σε top ομάδα - Νεαρός Έλληνας παίρνει μεταγραφάρα!