Facebook Pixel Γιάννης Φετφατζίδης: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Άρη στον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού ήταν ο Έλληνας άσος
| 2019-09-22 14:35:00

Πήρε εκδίκηση ο... κοντός - "Έγκλημα" με Τζόλε - Γιατί ήθελε Ολυμπιακό - Αν είχε μπει στο ΟΑΚΑ...

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πήρε εκδίκηση ο... κοντός - "Έγκλημα" με Τζόλε - Γιατί ήθελε Ολυμπιακό - Αν είχε μπει στο ΟΑΚΑ...

Το... μάτι του Ζάετς, οι κοιλιακοί, τα 4 "χαρτιά", η νοσταλγία.

Γιάννης Φετφατζίδης: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Άρη στον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού ήταν ο Έλληνας άσος.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός σκόραρε και δημιούργησε δύο γκολ για τον Βέλεθ και τον Ντιγκινί, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα πράγματα τόσο στην ομάδα του όσο και στους ποδοσφαιρόφιλους που περιμένουν να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει. Αυτό που κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος έπαιξε μπάλα από το 1975 μέχρι στις αρχές της δεκαετίας του '90 με τις φήμες να λένε, ότι σήμα κατατεθέν του ήταν το τρομερό αριστερό του πόδι.

Η πορεία του Φετφατζίδη είναι γνωστή. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στα τμήματα των υποδομών του Ολυμπιακού, αν και η εκκίνησή του παραλίγο να ήταν... πράσινη. Γιατί πριν πάει στην ομάδα του Πειραιά το 2009, ο Τότης Φυλακούρης με τον οποίο τον συνδέεται λόγω οικογενειακής φιλίας τον είχε πάει στον Παναθηναϊκό. Τι συνέβη τότε; "Ο Ζάετς θεώρησε ότι είναι κοντός", αποκάλυψε ο βετεράνος άσος στο sportdog.

Ο νέος Τζόρτζεβιτς

Στην Κ20 του Ολυμπιακού έβγαζε μάτια, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και κάπου εκεί του κόλλησαν την ταμπέλα του νέου Τζόρτζεβιτς. Αυτός ο χαρακτηρισμός όμως ήταν πολύ βαρύς, δημιούργησε υπερβολικές προσδοκίες στον κόσμο και όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός τότε εξτρέμ ήταν αδύνατο να γίνει ο διάδοχος του Τζόλε που όλοι ονειρεύονταν στον Πειραιά, όπως στην Αργεντινή ψάχνουν με αυτοκαταστροφική μανία να βρούνε τον αντί-Μαραντόνα.

Το 2013 βρέθηκε στο στόχαστρο της Τζένοα, η οποία κατέβαλε 4.000.000 υρώ για να τον κάνει δικό της. "Πήρε μεταγραφή τον Σεπτέμβριο ενώ είχε αρχίσει το ιταλικό πρωτάθλημα και δεν είχε κάνει προετοιμασία", λέει άτομο από το περιβάλλον του. Την πρώτη χρονιά στη Serie A έκανε 30 συμμετοχές, σκόραρε 2 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ. Με τις εμφανίσεις του εξαργύρωσε το εισιτήριο για να πάει στη Βραζιλία με την Εθνική το καλοκαίρι του 2014.

Οι κοιλιακοί και το τροχαίο

Επιστρέφει με πρόβλημα στους κοιλιακούς αλλά στην Τζένοα δεν τον αφήνουν να χειρουργηθεί με αποτέλεσμα να μείνει εκτός προπονήσεων για 6 μήνες. Η θεραπεία δεν απέδωσε και τελικά αποφάσισε να κάνει την επέμβαση, αφού έχει χάσει τη μισή χρονιά.

Επιστρέφει και δίνεται δανεικός τον Γενάρη του 2015 στην Κιέβο. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους τραυματίζεται σε τροχαίο (μαζί με Μόρα και Ταχτσίδη) στη Βουδαπέστη μετά τον αγώνα της Εθνικής με την Ουγγαρία. Το ατύχημα του άφησε τραυματισμό στο κεφάλι με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς. Ως εκ τούτου η Τζένοα του προτείνει εκ νέου δανεισμό και κάπου εκεί ανοίγεται για τον μικρόσωμο μεσοεπιθετικό η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας.

Αλ Αχλί και η νοσταλγία

Ύστερα από δύο χρόνια (με 40 παιχνίδια και 4 γκολ) στην Ιταλία παίρνει μεταγραφή για την Άλ Αχλί, όπου παρέμεινε για μία τριετία, συμπληρώνοντας 68 συμμετοχές με 15 γκολ. Ωστόσο νοστάλγησε την πατρίδα.

Το καλοκαίρι του 2018 δύο ήταν οι ομάδες που διεκδικούσαν τον επαναπατρισμό του, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Προτίμησε να ντυθεί ξανά στα ερυθρόλευκα από υποχρέωση στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα. Ωστόσο η δεύτερη θητεία του στο λιμάνι δεν τον πήγε όπως θα ήθελε.

Η ευκαιρία στο ΟΑΚΑ

"Επιθυμούσε να αποδείξει ότι μπορούσε να παίξει και να αγωνιστεί στην Ευρώπη", αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον του παίκτη, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Γενάρη από τον Πειραιά νιώθοντας ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος, με τη χαμένη ευκαιρία στο ισόπαλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ να τον στιγματίζει.

Έφυγε για τον Άρη απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν στέριωσε στον Ολυμπιακό. Το εξάμηνο που ήταν δανεικός έψαχνε τα πατήματά του σε ένα νέο περιβάλλον και το καλοκαίρι που συζητούσε την παραμονή του προέκυψε η προοπτική του Παναθηναϊκού. Για κάποιους λόγους που μόνο Δώνης και Νταμπίζας γνωρίζουν, το Τριφύλλι δεν προχώρησε στη μεταγραφή του.

Βρήκε την Ιθάκη του

Έτσι έκλεισε στον Άρη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ήταν σαν να βρήκε την Ιθάκη του. Από τη στιγμή που υπέγραψε αισθάνθηκε ότι ανήκε στην ομάδα και αυτή η σιγουριά τον έκανε να απελευθερωθεί. "Είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν αισθάνεται ότι ποντάρεις πάνω του και τον υπολογίζεις τότε δείχνει ποιος είναι", αναφέρουν οι άνθρωποι που τον ξέρουν καλά και περιμένουν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα από εκείνον.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έχει χαρακτηριστικά που ψάχνουμε με το μικροσκόπιο να βρούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις κινήσεις του είναι ικανός να ξεσηκώσει την εξέδρα. Με την μπάλα στα πόδια είναι πολύ καλός. Έχει το ξεπέταγμα εκείνο που δεν μπορείς να τον πιάσεις εύκολα. Είναι ευκίνητος και έχει την τεχνική κατάρτιση. Πλέον έχει γίνει ουσιαστικότερος κάτι που τον βοηθά ώστε να έχει ανεβασμένο ηθικό και να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο.

"Δεν παίζει ακόμα αυτό που ξέρει. Τα προσόντα του είναι μεγαλύτερα. Ήρθε σε μία καλύτερη κατάσταση και τον βοήθησαν οι συγκυρίες. Βρήκε την ηρεμία του και τον πάει καλά", αναφέρουν όσοι παρακολουθούν στενά την πορεία του και όποτε μπορούν φροντίζουν να τον κρατούν προσγειωμένο. Γιατί έτσι και αλλιώς στο ποδόσφαιρο τη μία σε αποθεώνουν και την άλλη σε αποκαθηλώνουν. Οπότε είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να πατά γερά στη γη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη εξέλιξη με τον παικταρά - Έγινε μάχη ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού - "Σφήνα" και από ΠΑΟ - Εκεί πήγε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags