Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Γιόζιπ Μίσιτς: Κλείνει χάφαρο ο ΠΑΟΚ - Τρελά λεφτά από Σαββίδη - "Καψούρα" Φερέιρα - Δίνει και παίκτη;
| 2019-10-23 18:04:00

Κλείνει χάφαρο ο ΠΑΟΚ - Τρελά λεφτά από Σαββίδη - "Καψούρα" Φερέιρα - Δίνει και παίκτη;

του Λάζαρου Γεωργίδη
Κλείνει χάφαρο ο ΠΑΟΚ - Τρελά λεφτά από Σαββίδη - "Καψούρα" Φερέιρα - Δίνει και παίκτη;

Απομένει το deal με την ομάδα. Πόσο θα πάει. Φρέσκο ρεπορτάζ.

Είναι, δεδομένα, ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν. Εντυπωσιακές οι εκρήξεις των Γιαννούλη και Λημνιού, αλλά η σταθερότητα σε υψηλότατα επίπεδα απόδοσης του Γιόζιπ Μίσιτς τον έχει φέρει, δικαιωματικά ως τώρα, στη θέση του κορυφαίου των πρωταθλητών.

Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο ο Κροάτης "απελευθερώνεται", υπηρετώντας αφενός απολύτως το πλάνο του Αμπέλ Φερέιρα και τον (ιδιαίτερο αν μη τι άλλο και σίγουρα πολύ διαφορετικό σε σχέση με την πρότερη κατάσταση) τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Πορτογάλος να έχει η ομάδα του.

Πλέον, ο Μίσιτς έχει πείσει για να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. Εξέλιξη που πριν δύο μήνες φάνταζε απίθανη, πλέον όμως κοντεύει στο αυτονόητο. Παρά τη φημολογία των προηγούμενων εβδομάδων, είχαμε επισημάνει στον sportdog πως στον Δικέφαλο δεν είχαν ξεκινήσει επαφές με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Και ο λόγος ήταν σαφής: τα πάντα είναι προσδιορισμένα από τη συμφωνία δανεισμού του Μίσιτς τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Δικέφαλος για να τον κάνει δικό του πρέπει να καταβάλλει 2 εκατ. ευρώ στα "λιοντάρια", τα οποία και θα κρατήσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%.

Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που… αλλάζει και προφανώς διαπραγματεύεται είναι το συμβόλαιο του ίδιου του Μίσιτς, με τον οποίο πλέον έχουν ξεκινήσει οι επαφές της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Το κλίμα θετικότατο και παρότι ο Κροάτης θέλει -δικαιολογημένα- να εξαργυρώσει το καταπληκτικό του ξεκίνημα και την αλλαγή στάτους στην ιεραρχία της ομάδας, εν τούτοις οι απαιτήσεις του (που κοντεύουν τον διπλασιασμό σε σχέση με τις τρέχουσες απολαβές του), κρίνονται εντός πλαισίου από τους Θεσσαλονικείς.

Όταν και εφόσον λοιπόν προκύψει συμφωνία με τον Κροάτη (κάτι που λογικά δεν θα αργήσει, αφού και ο Φερέιρα πιέζει σχετικά), τότε θα περάσουμε στη δεύτερη φάση, που είναι η διαπραγμάτευση με τη Σπόρτινγκ. Εδώ ο Δικέφαλος είναι αλήθεια πως δεν έχει ιδιαίτερα περιθώρια ελιγμών από τη στιγμή που έχουν συμφωνηθεί τα πάντα, ωστόσο μια προσπάθεια για να μειωθεί το κόστος της αγοράς του Κροάτη (ειδικά σε καθεστώς συνεχούς ελέγχου για το Financial Fair Play), θα γίνει.

Ενδεχομένως με μια… αντιστροφή της προ μηνός πρότασης της Σπόρτινγκ για τον Αμπέλ Φερέιρα, που μεταξύ άλλων προσέφερε τότε και την ελευθέρας του Κροάτη μέσου για να δελεάσει τους πρωταθλητές να συναινέσουν στην αποδέσμευση του προπονητή τους: προσφέροντας δηλαδή και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα. Μοιάζει δύσκολο τη δεδομένη στιγμή, αλλά εφόσον προκύψει συμφωνία με τον Μίσιτς, τα πάντα (θα) είναι στο τραπέζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Tρελάθηκε" ο Σαββίδης - Υπογράφει στον ΠΑΟΚ με 8.000.000 buy-out - "Παίκτης παγκόσμιας κλάσης"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags