Παναθηναϊκός: Δεν αποτελούσε είδηση. Το ταξίδι και η παρουσία στην Αθήνα του Μαξιμιλιάνο Ινσούα το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν γνωστό στους υπεύθυνους του Τριφυλλιού τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου. Είχε άλλωστε καταγραφεί και ειδησεογραφικά εκείνες τις μέρες, κατόπιν σχετικών διαρροών.

Οι συζητήσεις που αναμένονταν ήταν φιξαρισμένες από τον Νίκο Νταμπίζα. Η αποπομπή του, έδωσε την ευκαιρία στη...  νέα τάξη πραγμάτων (και μέχρι την πρόσληψη διαδόχου του "Ντάμπι") να επιφορτιστεί με το καθήκον. Καθήκον που σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με διαπραγμάτευση ή έστω ξεκίνημά της για την ανανέωση του συμβολαίου του Εμάνουελ Ινσούα. 

Περισσότερο ήταν μια ευκαιρία γνωριμίας και κατάθεσης, εκατέρωθεν, προθέσεων και απόψεων. Προφανώς, ο μάνατζερ και αδερφός του Αργεντινού αριστερού μπακ δεν θα μπορούσε να παρεκκλίνει από τη γραμμή που έχει υιοθετήσει από τις καλοκαιρινές πρώτες συζητήσεις του με τον Νίκο Νταμπίζα.

Επανέλαβε λοιπόν πως ο αδερφός του περνάει μια χαρά στην Αθήνα (ισχύει), πως πρόθεση του είναι να παραμείνει και πως θέλει να ανταμειφθεί για τον ρόλο και το στάτους του στην ομάδα. Νούμερο, ο Αργεντινός ατζέντης δεν είπε. Είχε φροντίσει όμως να το κάνει από το καλοκαίρι και όπως το sportdog από τότε σας είχε ενημερώσει, αυτό είχε να κάνει με απαιτήσεις που ξεπερνάνε τις 400.000 ευρώ (σ.σ. οι τρέχουσες απολαβές του παίκτη είναι 280.000 ευρώ).

Ποσό απαγορευτικό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού γι' αυτό και τότε ο Νίκος Νταμπίζας δεν είχε δώσει συνέχεια, επιλέγοντας να μην ανοίξει τότε ένα ακόμη μέτωπο.

Πλέον όμως, με την αλλαγή στο οργανόγραμμα του Τριφυλλιού, την επικείμενη δυνατότητα του Εμάνουελ Ινσούα από την Πρωτοχρονιά και μετά να υπογράψει όπου θέλει και τις ολοένα και αυξανόμενες φήμες που θέλουν (ειδικά) τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται σοβαρά, αποφασίστηκε ο Παναθηναϊκός να κάνει το πρώτο βήμα.

Επαναλαμβάνουμε, βήμα -κυρίως- γνωριμίας και προθέσεων. Δεδομένα, αν ο παίκτης επιμείνει στις καλοκαιρινές του απαιτήσεις  (που λογικά θα επιμείνει) και στον Παναθηναϊκό δεν έχει αποφασιστεί κάποια αλλαγή αναφορικά με την οικονομική πολιτική του συλλόγου, η χρυσή τομή, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί.

Αυτό το Σ/Κ έγινε αυτό που οι τύποι επέβαλλαν να γίνει, αρχικά όμως η διαπραγμάτευση και εν συνεχεία η απόφαση περνάει αποκλειστικά από το τι έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αλαφούζος αναφορικά όχι μόνο με το νέο συμβόλαιο του Αργεντινού, αλλά και με όσα λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και πρακτικά -όπως κατ' επανάληψη έχουμε τονίσει με συνεχή ρεπορτάζ- για κανένα εξ αυτών (και για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση) δεν έχει γίνει καμία απολύτως προεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-βόμβα για ΠΑΟ - Αυτός αποχωρεί μετά τον Νταμπίζα - Tρελά πράγματα - Είναι δυνατόν;