Είναι προφανές ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Παντελής Κωνσταντινίδης, πέρα από τη μεταγραφική ενίσχυση, επιχειρούν και ένα συμμάζεμα στον ΠΑΟΚ αυτό τον Γενάρη

Στη συνεδρίαση της Superleague την περασμένη Πέμπτη (20/1) το θέμα που σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν το financial fair play που θα εφαρμόσει η UEFA από την περίοδο 2013-2014. Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει από τώρα ανακοινώσει σκληρά μέτρα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στις ομάδες που δεν έχουν ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδά τους. Ήδη, δύο, τουλάχιστον, ελληνικές ομάδες είναι πολύ μακριά από τα νέα στάνταρ και θα πρέπει να κάνουν τεράστιες θυσίες για να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Στη συζήτηση ήταν παρών ο Θόδωρος Ζαγοράκης που διαπίστωσε πόσο σωστή ήταν η επιλογή του ο ΠΑΟΚ να είναι απόλυτα συνεπής προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην κάνει μεγάλα ανοίγματα επί των ημερών του. Η σύγκριση με άλλες ελληνικές ομάδες είναι αμείλικτη, αυτό, όμως, αποτελεί πρόβλημα για τους άλλους και όχι για τον ΠΑΟΚ.

"Αναγκαστική" η υπέρβαση

Ανοίγματα, βέβαια, κυρίως από την περσινή περίοδο, υπάρχουν και στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τη μικρή υπέρβαση, αφού, ο ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια κάνει πρωταθλητισμό και είναι αναγκασμένος να συναγωνίζεται ομάδες που δεν καταβάλουν το ΦΠΑ για να κάνουν μεταγραφές. Σε όλα αυτά η UEFA βάζει ένα τέλος, γι' αυτό και Ζαγοράκης-Κωνσταντινίδης αποφάσισαν από τώρα να χαράξουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό του "Δικεφάλου" με βάση τα νέα δεδομένα.

Πλάνο τριών κατευθύνσεων

Αυτός είναι ο λόγος που αυτό τον Γενάρη, πρώτο θέμα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ είναι οι αποδεσμεύσεις και όχι οι μεταγραφές. Ο Ζουέλα και ο Μπουσαίντί αποτελούν εδώ και μέρες παρελθόν, ο Κριστιάνο είναι ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου, ενώ υπάρχει ανοιχτή συζήτηση και για τους Ελ Ζαρ, Φιλομένο. Στον αντίποδα, έχει αποκτηθεί ο Ντιέγκο Αρίας και το ρεπορτάζ θέλει τον ΠΑΟΚ να "κλείνει" τις μεταγραφές του με την απόκτηση ενός δεξιού μπακ. Επιπλέον, μεγάλο βάρος έχει πέσει και στην προώθηση νέων παικτών, όπως για παράδειγμα ο Αθανασιάδης και ο Τσουκαλάς. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που επιχειρούν οι δύο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Προσπαθούν και να ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα και να ρίξουν το μπάτζετ. Ενδεχομένως για να έρθουν τα οικονομικά του ΠΑΟΚ "ίσα βάρκα, ίσα πανιά" να χρειαστεί και πώληση κάποιου ή κάποιων ποδοσφαιριστών. Το όνομά του Ντάριο Κρέσιτς "παίζει" πλέον πολύ έντονα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ζαγοράκης και οι συνεργάτες θέλουν να είναι έτοιμοι όταν η UEFA επιβάλλει τη μέρα της κρίσης...  

Πηγή: Olapaok.gr