Την αλήθεια ομολόγησε ο Γουέιν Ρούνεϊ σε άρθρο του σε στήλη των Times την Κυριακή αναφορικά με την πρόθεση των ποδοσφαιρικών Αρχών στην Αγγλία να συνεχιστεί η δράση, αδιαφορώντας για τη σοβαρότητα της κατάστασης με τον κορονοϊό.

Το βράδυ της Πέμπτης η Premier League και η EFL αποφάσισαν πως όλα τα ματς του Σαββατοκύριακου θα διεξάγονταν κανονικά και με κόσμο στις εξέδρες.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως οι Αρτέτα και Χάντσον – Οντόι είχαν προσβληθεί από τον Covid-19, μπήκαν σε καραντίνα οι Άρσεναλ και Τσέλσι, ακολούθησαν κι άλλες ομάδες όπως οι Λέστερ και Γουότφορντ και τελικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Το πρωί της Παρασκευής ελήφθη η απόφαση για αναβολή μέχρι τις αρχές Απρίλη και ο Γουέιν Ρούνεϊ έγραψε για όλη αυτή την κατάσταση:

«Ευτυχώς πάρθηκε η σωστή απόφαση μετά την έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής. Μέχρι εκείνη τη στιγμή πιστεύαμε ότι μας συμπεριφέρονταν σαν... γουρούνια που ήθελαν να πειραματιστούν! Όλα τα υπόλοιπα σπορ είχαν σταματήσει, οι υπόλοιπες χώρας ανακοίνωναν αναβολές και εμείς εδώ είχαμε την εντολή να συνεχίσουμε! Στην προπόνηση της ομάδας μου είδα παίκτες αγχωμένους για ό,τι θα γίνει και ό,τι θα επακολουθήσει. Ευτυχώς πάρθηκε η σωστή απόφαση στο τέλος. Είναι απλά ένα άθλημα. Απλά ένα άθλημα...».