Ο Iceman μίλησε στο matxh program του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όπου αναφέρθηκε στην αλλαγή προπονητή στην Ένωση, ποια θέση αρέσκεται να αγωνίζεται, στο πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει σε ερώτηση αν η ομάδα του Δικέφαλου αετού μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκούντγιονσεν:

Στην υποδοχή σου στο αεροδρόμιο το πρώτο που σου ζήτησαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ήταν να νικήσεις τον Ολυμπιακό. Τι περιμένεις από το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς;

Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και περιμένω μια όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Αντιμετωπίζουμε μια ισχυρή ομάδα και είναι δύσκολο να κάνει κανείς προγνωστικά για το αποτέλεσμα. Αν παίξουμε όπως πραγματικά μπορούμε, δηλαδή καλύτερα από κάθε άλλο φετινό ματς, θα έχουμε πολλές ελπίδες να πάρουμε τη νίκη.

Από την πείρα σου, η αλλαγή προπονητή βοηθάει μια ομάδα ψυχολογικά;

Κάποιες φορές βοηθάει και κάποιες όχι. Είναι δύσκολο να πω τι θα γίνει στη δική μας περίπτωση, γιατί έχουμε κάνει μόλις 4-5 προπονήσεις με τον νέο τεχνικό. Το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν μια νέα ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Από αυτές τις πρώτες προπονήσεις τι γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Νίκο Κωστένογλου;

Η πρώτη μου άποψη είναι πολύ καλή. Θεωρώ ότι έχει δυνατό χαρακτήρα και απαιτεί από όλους μας να δίνουμε το 100% στην προπόνηση. Δίνει μεγάλη σημασία στη σωστή οργάνωση και αυτό παίζει ρόλο στη σωστή προετοιμασία του αγώνα.

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής φέτος έχεις αγωνιστεί σχεδόν σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, που πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα;

Σίγουρα προτιμάω να παίζω στην επίθεση και όχι στα χαφ, αλλά όπως έχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν η δική μου επιθυμία δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι να αγωνίζομαι σε μια θέση που να εξυπηρετεί όσο καλύτερα γίνεται το συνολικό σύστημα της ομάδας.

Πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή στο ελληνικό πρωτάθλημα για έναν παίκτη που αγωνιζόταν σε Ισπανία και Αγγλία;

Δεν είναι εύκολη, όχι επειδή η Ελλάδα δεν είναι όμορφη χώρα αλλά λόγω σημαντικών διαφορών στη νοοτροπία και στη γλώσσα. Επίσης, στο κομμάτι του ποδοσφαίρου, όλα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτές τις χώρες και χρειάζεται χρόνο για να τα συνηθίσει κανείς.

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν σκόραρες για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα κόντρα στην Ξάνθη;

Νιώθεις πολύ χαρούμενος όταν πετυχαίνεις το πρώτο σου γκολ με μια νέα ομάδα, είναι σπουδαίο συναίσθημα. Το συγκεκριμένο το πέτυχα στην πρώτη επαφή μου με την μπάλα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό μου στο γήπεδο και το χάρηκα ακόμα περισσότερο γιατί μας βοήθησε να κερδίσουμε.

Έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα σε τρεις χώρες, θεωρείς ότι είναι εφικτό να το πετύχεις και στην Ελλάδα με την ΑΕΚ;

Στο ποδόσφαιρο μπορούν να γίνουν τα πάντα, ειδικά όταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν πρέπει όμως να σκεφτόμαστε τόσο μακροπρόθεσμα, αλλά να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και να βελτιωνόμαστε. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και η απόδοσή μου θα ανεβαίνει σταδιακά.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που έχεις αντιμετωπίσει στην καριέρα σου, όπως ο Μέλμπεργκ, ο Ιμπαγάσα και ο Γιέστε. Ποια η άποψή σου για την αξία τους;

Είναι πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και έχω εξαιρετική γνώμη για αυτούς. Παρακολούθησα την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ και μπορώ να πω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος, ειδικά με τον τρόπο που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Με δεδομένο το ότι ακολουθεί ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Μόσχα, πιστεύεις ότι η ομάδα έχει πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση;

Μόνοι μας κάναμε δύσκολη την πρόκριση στην επόμενη φάση χάνοντας εντός έδρας από την Στουρμ Γκρατς. Για να έχουμε ελπίδες πρέπει πρώτα από όλα να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι και να πάμε στην Μόσχα αποφασισμένοι να νικήσουμε την Λοκομοτίβ. Ωστόσο αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε πριν την Κυριακή το Europa League.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ΑΕΚ, ο οποίος αναμένεται να έχει δυναμική παρουσία στον αποψινό αγώνα για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο;

Θεωρώ ότι περιμένουν αυτό το ματς με την ίδια ανυπομονησία που το περιμένω και εγώ. Ελπίζω να το απολαύσουν και θέλω να γνωρίζουν ότι η στήριξή τους είναι τρομερά σημαντική για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε την στήριξή τους παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και παλεύοντας για τη νίκη.