Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Δεν σταματάει να απασχολεί την ποδοσφαιρική καθημερινότητα το Εμάνουελ Ινσούα. Την τελευταία βέβαια σπίθα την άναψε ο ίδιος, πρώτα με τη συνέντευξη που παραχώρησε και στη συνέχεια με τη διευκρινιστική του δήλωση στα social media. Διευκρινιστική αλλά και σιβυλλική, αφού το περιεχόμενο της ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν.

Αλλοι το εκτίμησαν ως νέο άνοιγμα του Αργεντινού προς τον Παναθηναϊκό, άλλοι ως τελευταία προειδοποίηση/σύσταση και άλλη ως ακόμη ένα χαρακτηριστικό του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, χάσμα που συγκεκριμένες ενέργειες και δηλώσεις ολοένα και μεγαλώνει.

Κάνοντας ρεπορτάζ και στις δύο πλευρές, ο sportdog είναι σε θέση να δώσει τις εκατέρωθεν ερμηνείες και από εκεί και πέρα, ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στον Παναθηναϊκό εκτίμησαν τις δηλώσεις του Ινσούα ως σημάδι εκνευρισμού του Αργεντινού. Εκνευρισμού γιατί δεν βρίσκει τις προτάσεις που θα περίμενε (ας όψεται η πανδημία), εκνευρισμού γιατί ο ΠΑΟΚ έχει αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της υπογραφής του – ελέω κυρίως της διοικητικής σύγκλισης των δύο ομάδων – και τέλος, εκνευρισμού γιατί στον Παναθηναϊκό δεν δείχνουν διάθεση (ή ικανότητα…) να αυξήσουν την έστω και στο «μιλητό» προσφορά τους.

Από την πλευρά του Ινσούα τώρα. Αποφασίζοντας να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του, με τους τρόπους που το έκανε, ουσιαστικά προσπάθησε να χτυπήσει ένα (τελευταίο) καμπανάκι προς τον Παναθηναϊκό, ξεκαθαρίζοντας αυτά που θέλει (τα οποία και γνωρίζει, όπως ισχυρίζεται, ο σύλλογος). Με αυτόν τον τρόπο επιδίωξε να διατηρήσει καλή τη δημόσια εικόνα του και το προφίλ που έχει στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ουσιαστικά θέλησε να ρίξει το μπαλάκι της ευθύνης για την όποια απόφαση πάρει και την όποια εξέλιξη η εφεξής καριέρα του τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Και όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έκανε «κάλεσμα» σε άλλους ενδιαφερόμενους. Δεν υπάρχει άλλωστε κανείς με τον οποίο δεν έχει μιλήσει (ή «μιλήσει», μέσω του αδερφού και μάνατζερ του) ή έστω δεν γνωρίζει τις προθέσεις του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατεβαίνουν τα στιλό στον Παναθηναϊκό - Καμία κίνηση - Τι θα γίνει τον Μάιο!