Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Στα πάρκα 1,5 μήνα - 2-0 όταν έτρεξε ο Ολυμπιακός - Αυτούς κατεβάζει ο Φερέιρα - Το πάει στα άκρα"
| 2020-06-07 12:30:00

"Στα πάρκα 1,5 μήνα - 2-0 όταν έτρεξε ο Ολυμπιακός - Αυτούς κατεβάζει ο Φερέιρα - Το πάει στα άκρα"

του Γιώργου Κτενά
"Στα πάρκα 1,5 μήνα - 2-0 όταν έτρεξε ο Ολυμπιακός - Αυτούς κατεβάζει ο Φερέιρα - Το πάει στα άκρα"

Στο ντέρμπι τού ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που πλησιάζει σε λίγες ώρες, στην Τούμπα, αναφέρθηκε με συνέντευξή του στο sportdog ο Αντώνης Τσακαλέας.    

Ο καλός συνάδελφος ανέλυσε πώς περιμένουν το ματς στον Δικέφαλο και πώς την είχαν "πατήσει" οι Θεσσαλονικείς στο τελευταίο ντέρμπι, ενώ σχολίασε την 11άδα που θα παρατάξει ο Φερέιρα αλλά και τι πρέπει να προσέξει ο Πορτογάλος τεχνικός από τον Ολυμπιακό.

"Δεν έχει μεγαλύτερο κίνητρο ο ΠΑΟΚ - 2-0 όταν τον έτρεξε ο Ολυμπιακός"

Αντώνη, πώς περιμένουν στον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα των πλέι οφ;

"Με ανυπομονησία, περιέργεια, όπως νιώσαμε όλοι μας όταν πήγαμε για πρώτη φορά στη δουλειά μετά από την καραντίνα. Πολλοί μπορούν να σκεφτούν ότι οι παίκτες είναι ξεκούραστοι, αλλά ξεχνούν ότι και οι παίκτες έστελναν μήνυμα για να βγουν και να ψωνίσουν κάτι. Ενώ και ο τρόπος που έκαναν προπόνηση επί 1-1,5 μήνα ήταν σε δρόμους και πάρκα. Αυτόν τον παράγοντα δεν μπορούμε παρά να τον υπολογίσουμε. Υπάρχει το ζήτημα των αγώνων χωρίς κόσμο, αλλά στην Ελλάδα και φυσικά και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει πολλά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι μπορούμε να δούμε, αλλά δεν θεωρώ ότι κάποια ομάδα έχει διαφορετικό κίνητρο από την άλλη. Δεν θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερο κίνητρο ο ΠΑΟΚ επειδή υπάρχει το αίσθημα αδικίας προς την ομάδα και θα μπει να σαρώσει στα πλέι οφ ή ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει για τον προπονητή του που φεύγει και έχει μεγαλύτερο κίνητρο ή ότι ο Άρης θέλει να φορμαριστεί για τα παιχνίδια του Κυπέλλου και έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Νομίζω ότι όλες οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν μεγάλο κίνητρο".



Από τον Ολυμπιακό βγαίνει προς τα έξω ότι θέλουν στην Τούμπα να έχουν ταχύτητα στα πόδια, ο Μαρτίνς θέλει να τρέξει τον ΠΑΟΚ όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ.

"Καταλαβαίνω τη σκέψη του Μαρτίνς να τρέξει τον ΠΑΟΚ, ακόμα και επικοινωνιακά να βγαίνει προς τα έξω αυτό, έχει λογική. Αν σκεφτούμε την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί σε εκείνον τον αλλόκοτο αγώνα 3-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, με 2-0 στην Τούμπα χωρίς να το καταλάβει. Γιατί; Γιατί είχε τρέξει τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται γιατί έχουν παίξει τρία ματς, αλλά από την άλλη πλευρά ο καθένας μέσα σε αυτή την πρακτική θέλει να βρει τον αντίπαλο".

"Αυτή είναι η 11άδα του ΠΑΟΚ - Τσιμίκα, Βαλμπουενά και Μασούρα θα προσέξει ο Φερέιρα"

Τι περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο 11άδας;

"Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με το πώς θα καλύψει τη μεσαία του γραμμή. Υπάρχει ο Μίσιτς που είναι η σταθερά, αλλά δεν υπάρχει ο Αουγκούστο ή κάποια άλλη λύση στη θέση 6. Γιατί και τον Βέρνμπλουμ δεν τον έχουμε δει εδώ και 1,5 χρόνο. Ο Ολυμπιακός στα μεγάλα ματς στήριξε τα τρεξίματά του στη μεσαία γραμμή, γιατί έχει παίκτες για να παίξει και 4-5-1 αλλά και 4-3-3. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από δοκάρια, ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια στα δύο άκρα, ο Βαρέλα και Μιχάι στην άμυνα, και ψάχνουν τον παρτενέρ τού Μίσιτς στη μεσαία γραμμή. Νομίζω ότι ο Πέλκας και ο Λημνιός θα είναι στην 11άδα, συν ένας και των Μπίσεσβαρ-Καντουρί. Τέλος, στην επίθεση συμβαίνει αυτό που συμβαίνει από την αρχή τής χρονιάς στον ΠΑΟΚ, δεν ξέρουμε αν θα είναι βασικός ο Άκπομ ή ο Σφιντέρσκι". 

Τέλος, ο ΠΑΟΚ τι θα προσέξει από τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι;

"Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στα άκρα το παιχνίδι του, γιατί έχει παίκτες με ταχύτητα, διεμβολισμό, που κρατάνε την μπάλα. Επίσης ξέρει ότι θα πρέπει να κλείσει τον Αραμπί που μπορεί να μην κάνει ούτε φάση για 89 λεπτά αλλά μέχρι τον Μάρτιο τη μισή ευκαιρία την έκανε γκολ. Η τριάδα των παικτών που έχουν ξεχωρίσει όλοι είναι ο Μασούρας, ο Βαλμπουενά και ο Τσιμίκας. Είναι παίκτες που οποιοσδήποτε προπονητής θα ασχολούνταν μαζί τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βουίζει όλη η Ευρώπη - "Βόμβα" με πρώην NBAer θέλουν ΠΑΟ και Ολυμπιακός - Τεράστιο όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags