Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το σήκωσε μέσα στην Τούμπα! "Σκότωσε" τον ΠΑΟΚ ο Ελ Αραμπί, ανώτερος ο Ολυμπιακός
| 2020-06-07 21:30:00

Το σήκωσε μέσα στην Τούμπα! "Σκότωσε" τον ΠΑΟΚ ο Ελ Αραμπί, ανώτερος ο Ολυμπιακός

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το σήκωσε μέσα στην Τούμπα! "Σκότωσε" τον ΠΑΟΚ ο Ελ Αραμπί, ανώτερος ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Με μία σπουδαία νίκη και μάλιστα μέσα στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ, ξεκίνησε στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός, ο οποίος πλέον είναι… αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα μετά από ασίστ του Βαλμπουενά στο 23’ και από εκεί και πέρα, οι ανώτεροι Πειραιώτες χωρί9ς να αγχωθούν ιδιαίτερα, κράτησαν άνετα το διπλό μέχρι τη λήξη του ντέρμπι.

Με τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν πλέον στο +19, περιμένοντας την απόφαση του CAS, ενώ ο Δικέφαλος μπήκε σε σοβαρές περιπέτειες για τη δεύτερη θέση.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός, ανέτοιμος ΠΑΟΚ

Παρά την απουσία δύο μηνών από την αγωνιστική δράση, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην άδεια Τούμπα και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ που έμοιαζε ασύνδετος και χωρίς ρυθμό. Μάλιστα, μόλις στο 7ο λεπτό οι Πειραιώτες πανηγύρισαν και γκολ του Ελ Αραμπί (μετά από γκάφα του Πασχαλάκη που δεν συγκράτησε την μπάλα σταθερά) το οποίο ωστόσο σωστά δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν οφσάιντ. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι συνέχισαν να πιέζουν και στο 23’ έφτασαν στο 0-1. Μετά από τραγικό λάθος του Βιεϊρίνια που έδιωξε την μπάλα πάνω στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος έβγαλε την σέντρα και ο αμαρκάριστος Ελ Αραμπί από κοντά με προβολή σκόραρε.

Μετά το γκολ και με την ψυχολογία στα ύψη οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες, όταν στο 29’ ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ το καλό σουτ του Μασούρα, ενώ στο 32’ ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή με τακουνάκι, μετά από γύρισμα του Τσιμίκα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ… εμφανίστηκε στο γήπεδο και πάρα τα τεράστια κενά στη μεσαία γραμμή, κατάφερε να ισοροπήσει το ματς και δειλά-δειλά να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Η μοναδική πάντως αξιόλογη ευκαιρία των «ασπρόμαυρων» σημειώθηκε στο 43’, όταν από ένα γυριστό σουτ του Άκπομ, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Σα.

Το κράτησε άνετα ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς, πήρε τον έλεγχο και εκμεταλλευόμενος την τακτική του Ολυμπιακού κυκλοφόρησε άνετα την μπάλα. Ωστόσο, οι ασπρόμαυροι είχαν τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη και απέναντι στο σύστημα του Μαρτίνς που είχε κλείσει καλές τις γραμμές, δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε και να πατήσουν περιοχή. Η πιο καλή στιγμή μάλιστα ήταν ένα σουτ του Βιεϊρίνια σχεδόν από το κέντρο, με το οποίο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Από το 70’ και μετά τις αλλαγές των δύο προπονητών, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, κράτησε το σπουδαίο διπλό που τον… χρίζει πρωταθλητή από την πρεμιέρα των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ παρά τις κινήσεις του Φερέιρα από τον πάγκο, δεν είχε φαντασία, δυνάμεις και έκρηξη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ούτε φάση μέχρι τη λήξη.

 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (74΄Εσίτι), Λημνιός, Ελ Καντουρί (68' Σβιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (68' Πέλκας), Άκπομ (74' Τζόλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (75' λ. τρ. Σισέ), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (84' Γκασπάρ), Βαλμπουενά (83' Φορτούνης), Αραμπί (84' Χασάν), Μασούρας (72' Ραντζέλοβιτς).

Κίτρινες: 48' Βαρέλα - 66' Τσιμίκας, 77' Ραντζέλοβιτς, 93' Σα, 96' Γκασπάρ

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας)

Διαιτητής VAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)

Διαιτητής AVAR: Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags