ΠΑΟΚ: Ο Γιώργος Βαβρίτσας σκιαγράφησε στον FOCUS FM 103,6 το προφίλ του νέου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Όλαφ Ρέμπε.

Το στέλεχος του πασίγνωστου γερμανικού περιοδικού Kicker αναφέρθηκε στο παρελθόν του 42χρονου Γερμανού στην Βόλφσμπουργκ και στο τι μπορεί να πετύχει ερχόμενος στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Ο Όλαφ Ρέμπε είναι σχετικά νέος στον χώρο του ποδοσφαίρου, μόλις 42 ετών και έγραψε ήδη μια 10ετή πορεία στην Γερμανία ως αθλητικός διευθυντής. Ήταν ένας από τους νέους παράγοντες που προώθησε ο Κλάους Άλοφς όταν ήταν στην Βέρντερ Βρέμης και δεν είναι τυχαίο ότι όταν πήγε στην Βόλφσμπουργκ τον πήρε μαζί του. Τον προώθησε, τον πίστεψε πάρα πολύ και για αυτόν φρόντισε να του αφήσει την θέση του όταν αποχώρησε από την Βόλφσμπουργκ ο Άλοφς σε σχετικά νεαρή ηλικία. Κάποια στιγμή μετά την φυγή του από την Βόλφσμπουργκ, ο Ρέμπε ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην Χάντερσφιλντ και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του τωρινού προπονητή της Σάλκε, Ντέιβιντ Βάγκνερ. Απολύθηκαν μαζί από την αγγλική ομάδα τον Γενάρη του 2019 και έκτοτε δεν έχει δουλέψει κάπου.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ρέμπε ήταν φαβορί για να αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην Νυρεμβέργη που τώρα αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία, αλλά τελικά δεν τα βρήκαν οι δυο πλευρές.

Όταν ο Βιεϊρίνια αγωνιζόταν στην Βόλφσμπουργκ, ο Ρέμπε ήταν μαζί του άρα γνωρίζονται αρκετά καλά, γενικά αυτοί οι άνθρωποι όμως ανεξαρτήτως ομάδας και γνωριμιών έχουν πολύ μεγάλες παραστάσεις και αυτό ισχύει και για τον Ρέμπε. Κατά την διάρκεια της θητείας του στην Βόλφσμπουργκ, είχε να διαχειριστεί πολλά χρήματα και έκανα αρκετές ακριβές μεταγραφές. Γνωρίζει πολύ καλά την θέση και το αντίκειμενο, έχει όλα τα προσόντα για να πετύχει στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα, αν το καταφέρει γρήγορα νομίζω τα υπόλοιπα είναι εύκολα για αυτόν, αφού έχει τις δυνατότητες.

Ήταν εκπληκτικό το γεγονός ότι σε πολύ μικρή ηλικία για τέτοιο πόστο, βρέθηκε να διοικεί έναν σύλλογο όπως η Βόλφσμπουργκ. Μπορεί να μην μας γεμίζει το μάτι ποδοσφαιρικά, αλλά οικονομικά έχοντας μια αυτοκινητοβιομηχανία από πίσω όπως η Βόλκσβάγκεν είχε τρελά ποσά να διαχειριστεί και θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει ένα πιο γνωστό όνομα για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή που θα τον πλήρωναν και περισσότερο. Προφανώς είδαν στην Βόλφσμπουργκ κάτι στον Ρέμπε και τον προώθησαν. Έχει αρκετές νέες ιδέες για το ποδόσφαιρο και μπορεί να τις εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ.

Το 2014 η Βόλφσμπουργκ κατέκτησε το Κύπελλο και ο Ρέμπε ήταν μέλος της ομάδας μαζί με τον Άλοφς στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σίγουρα ο Ρέμπε έχει ένα μεγάλο δίκτυο γνωριμιών όχι μόνο στο γερμανικό χώρο, αλλά γενικότερα στην Ευρώπη. Πηγαίνοντας σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που έχει την οικονομική άνεση να κοιτάξει και προς πλευρές που δεν κοιτούσε νωρίτερα, πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάξει πολλά. Το πιο σημαντικό είναι να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα".