Ολυμπιακός – Βαγγέλης Μαρινάκης: Για λίγο καιρό ξαποσταίνει μόνο η… Τσιμικιάδα και απτόητη, συνεχίζεται. Περιμέναμε στον «σκύλο» να κατακάτσει η σκόνη από την τελευταία προσπάθεια εμπλοκής της Νις για τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού προκειμένου να δούμε την επόμενη μέρα της ιστορίας.

Και έχουμε και λέμε λοιπόν: ο τεχνικός διευθυντής του γαλλικού συλλόγου Ζιλιέν Φουρνιέ, αυτή τη φορά χωρίς λανθασμένα να προαναγγελθεί, ήρθε στην Αθήνα τη Δευτέρα και συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Σκοπός του φυσικά να διαπραγματευτεί απ’ ευθείας για τη μεταγραφή του «Τσίμι».

Η πρώτη κρούση της Νις, πριν μερικές εβδομάδες, ήταν πολύ μικρή. Κάτω από 7 εκατ. ευρώ. Απλώς αναγνωριστική για να «μετρήσει» προφανώς τις αντιστάσεις και τα «θέλω» του Ολυμπιακού. Ετσι κι αλλιώς πάντως – για την ιστορία – όσα διαρρέονταν από ρεπορτάζ στη Γαλλία ήθελαν τον γαλλικό σύλλογο να μην ξεπερνάει (παρά την τεράστια οικονομική του άνεση) τα 10 εκατ. ευρώ για την αγορά ενός αριστερού μπακ.

Και αυτό το πόσο ακριβώς ήταν που έριξε στο τραπέζι ο Φουρνιέ στις πρόσφατες συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό. Δέκα εκατομμύρια και κάποια ακόμη με μορφή μπόνους. Για να μην το κουράζουμε, οι «ερυθρόλευκοι» - παρότι ευγενείς – δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Ξεκαθάρισαν πως αυτά τα χρήματα με το ζόρι φτάνουν για το… ένα πόδι του διεθνή αριστερού μπακ, τονίζοντας πως για να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα χρειαστεί να πληρωθούν και τα… δύο πόδια! Κοινώς – και παρότι δεν αναφέρθηκε ως ποσό – έγινε σαφές στον Φουρνιέ ότι το μίνιμουμ ποσό που αξιώνει ο Ολυμπιακός ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο Γάλλος παράγοντας ήταν μάλλον εκνευρισμένος από την εξέλιξη, αφού – άγνωστο πως και γιατί – περίμενε διαφορετικά πράγματα. Εν τέλει, αποσύρθηκε και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μοιάζει δύσκολο για τη Νις να επανέλθει και πάλι για τον Τσιμίκα. Επ’ ουδενί δεν αποκλείεται, ειδικά για μια ομάδα η οποία είναι η δεύτερη σε οικονομική επιφάνεια μετά την Παρί στη Γαλλία, αλλά η ενόχληση και το ξάφνιασμα του Φουρνιέ ήταν προφανή αμέσως μετά τις συζητήσεις που είχε με τον Ολυμπιακό και αυτά μάλλον προδιαγράφουν την εφεξής στάση της Νις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαμ και μπουμ στον Ολυμπιακό! Διπλό χτύπημα στην επίθεση - Επένδυση πάνω από 5.000.000!