Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Το καθάρισε ο Χασάν - Βάζει δύσκολα στον εαυτό του ο Ολυμπιακός... και πάλι δεν χάνει (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-07-01 23:27:00

Το σήκωσε οριστικά με Χασάν- Βάζει δύσκολα στον εαυτό του ο Ολυμπιακός και πάλι δεν χάνει (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το σήκωσε οριστικά με Χασάν- Βάζει δύσκολα στον εαυτό του ο Ολυμπιακός και πάλι δεν χάνει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Έστω και δύσκολα και με γκολ του Χασάν στο 83’, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ και συνέχισε με τρίποντα στα πλέι οφ, ενώ σφράγισε την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του ανεξαρτήτως της απόφασης του CAS για την τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον και αυτό… έριξε αγωνιστικά την ομάδα του. Ο Χασάν πάντως άρπαξε την ευκαιρία, πέτυχε δύο γκολ και… καθάρισε, ενώ οι Κρητικοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Σακόρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Δοκιμές από Μαρτίνς, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις

Έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με… πειραματική ενδεκάδα, πολλές αλλαγές και παίκτες που δεν είχαν χρόνο στα πόδια τους. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αλέν, στην άμυνα οι Γκασπάρ, Μπα, Σισέ και Τσιμίκας και στα χαφ οι Καφού – Καμαρά – Γκιλιέρμε. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Μασούρας – Φορτούνης και στην κορυφή ο Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, οι δύο ομάδες… ψάχνονταν και παρότι οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Ο Φορτούνης προειδοποίησε με ένα μακρινό σουτ στο 18’, ενώ από δική του έμπνευση προήλθε και το γκολ. Ο Έλληνας άσος κουβάλησε την μπάλα, την άνοιξε πολύ ωραία στον Γκασπάρ που ολομόναχος από δεξιά γύρισε εντός περιοχής και ο Χασάν δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για αρκετή ώρα και από το VAR, καθώς ο Αιγύπτιος ήταν μπροστά από τους αμυντικούς, αλλά οριακά πίσω από την μπάλα.

Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, ο Ολυμπιακός ήταν φανερό πως δεν είχε αυτοματισμούς και συνεργασίες, ενώ όσο περνούσε η ώρα, ο ΟΦΗ βελτιωνόταν. Ο Σακόρ λοιπόν στο 33΄προειδοποίησε και στις καθυστερήσεις ο ίδιος με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Αλέν και έγραψε το 1-1.

Έχασε πέναλτι ο Βαλμπουενά, το… κάρφωσε ο Χασάν

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στο γήπεδο τους Ομάρ και Βαλμπουενά αντί των Τσιμίκα και Μασούρα, ενώ στο 57’ πέρασε και ο Ελ Αραμπί αντί του Καφού και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Η αλλαγή συστήματος βελτίωσε τους Πειραιώτες, που έκλεισαν στο μισό γήπεδο τον ΟΦΗ, αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να φτιάξουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 64’ ο Καμαρά αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 75’ ο Φορτούνης ολομόναχος εντός περιοχής δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έχασε την μπάλα. Τελικά στο 80’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Βίκτορ στον Ελαμπντελαουί, ωστόσο πάλι δεν ήρθε το γκολ, αφού ο Βαλμπουενά σημάδεψε το δοκάρι!

Η λύτρωση ωστόσο ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ομάρ έβγαλε τη σέντρα και ο Χασάν με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κι έγραψε το 2-1, σκορ που έδωσε και χωρίς… CAS το πρωτάθλημα!

Δείτε το γκολ του Χασάν για το 1-0 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και το 2-1 σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δείτε το 1-1 του Σακόρ σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags