Facebook Pixel Sportdog.gr | Παράγοντας της ΑΕΚ "κρούει" τον κώδωνα του κινδύνου για Αγιά Σοφιά
| 2020-07-12 18:57:00

Παράγοντας της ΑΕΚ "κρούει" τον κώδωνα του κινδύνου για Αγιά Σοφιά

Sportdog Team
Παράγοντας της ΑΕΚ "κρούει" τον κώδωνα του κινδύνου για Αγιά Σοφιά

Αρθρο του Νίκου Καραμπουρνιώτη για την Αγιά Σοφιά, το "σπίτι" του Κεμάλ και την σωστή αντίδραση στην ιεροσυλία.

Αδέρφια Ενωσίτες.Δυστυχως η γενιά μας ήταν η γενιά που έζησε τη βεβήλωση της πιο ιστορικής Πόλης του Ελληνικού κόσμου και κυρίως του σπουδαιότερου συμβόλου της πίστης μας μετά τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων. Η Αγία Σοφία όπως πολύ καλά έχει αντιληφθεί η διεθνή κοινή γνώμη αλλά και η πλειονότητα της τουρκικής, έπεσε θύμα πολιτικών παιχνιδιών ενός ηγέτη που στην προοπτική απομάκρυνσηςαπό την καρέκλα του, προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να μαζέψει τα αμάζευτα.

Η Αγία Σοφία ξαναγίνεται τζαμί για δεύτερη φορά στην ιστορία της, χωρίς το τουρκικό κράτος να υπολογίζει το ηθικό κομμάτι, χωρίς να υπολογίζει τη διεθνή κατακραυγή, χωρίς να σέβεται ένα παγκόσμιο μνημείο που δεν ανοίκει σε κανένα αλλά ανοίκει σε όλους.

Μπορώ να νιώσω τον πόνο του καθενός σας. Αλλος το βλέπει πολιτιστικά, άλλος θρησκευτικά και άλλοι, αρκετοί ανάμεσα μας, άνθρωποι που μεγάλωσαν εκεί, γεννήθηκαν εκεί, πονάνε πολύ περισσότερο από εμάς που σε ένα μήνα δεν θα το θυμόμαστε καν.

Πρέπει όμως να μην παρασυρθεί ο νους μας διότι κάποιοι μένουν πίσω και για εμάς είναι ότι έμεινε εκεί να θυμίζει τον σπουδαίο ελληνισμό που κάποτε μεγαλουργούσε και ήθελε να ζει ειρηνικά δημιουργώντας εκεί τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου, τα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου.

Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να γίνουμε χειρότεροι από όσους έδειξαν ασέβεια. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προβεί ο κόσμος μας σε κινήσεις οι οποίες μόνο κακό θα προκαλέσουν. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Η αγανάκτηση ωθεί την πένα αρκετών να ζητούν εκδίκηση όπως παράδειγμα να κάνουμε "μουσείο, καντίνα, ταβέρνα το σπίτι του Κεμάλ "όπως διαβάζουμε.

Αυτό θα είναι ένα τεράστιο λάθος μας διότι εκτός του ότι δεν θα κερδίσουμε απολύτως τίποτα,θα χρεωθεί την όλη κατάσταση που θα δημιουργηθεί,ο ελληνισμός της Πόλης,της Σμύρνης και κυρίως το σκλαβωμένο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στη φωλιά του λύκου. Σας εφιστώ την προσοχή να βάλουμε τη λογική στη μέση όσο κι αν πονάμε ιδιαίτερα εμείς οι οπαδοί της ομάδας που μυρίζει Βόσπορο και θυμίαμα από τη θεία λειτουργία της Αγιά Σοφιάς εδώ στην απέναντι όχθη και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Επαναλαμβανω,για το καλό εκείνων που μένουν πίσω.

Η τιμωρία ενός κράτους που το 2020 ακόμα δρα ιμπεριαλιστικά,θα έρθει όταν δημιουργηθεί ένα Εθνικό Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων της καθ'ημάς Ανατολής, δίπλα στην ελληνική Βουλή,θα μπει στο πρωτόκολλο επίσκεψης ξένων ηγετών στη χώρα και θα ταράξει τα νερά όλων εκείνων που ακόμα κρατούν μια στάση απάνθρωπη και εντελώς απολίτιστη. Αυτο είναι το μοναδικό μας "όπλο πολιτισμού" και πιστέψτε με είναι πολύ πιο βαρύ από όσο νομίζετε. Βλεπετε επίσης, ότι ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει εναντιωθεί με την όλη κατάσταση που προκάλεσε το τουρκικό κράτος και η δικαιοσύνη του, επίσημα κανένας ακόμη δεν έχει αντιδράσει. Εμεις βάζουμε το αίσθημα πάνω από την πολιτική, αλλά οι υπόλοιποι βάζουν την πολιτική πάνω από το αίσθημα κοιτώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Ο κίνδυνος λοιπόν προβοκάτσιας είναι μεγάλος με αντίκτυπο το Πατριαρχείο και το ποίμνιο που υπάρχει ακόμα σε όλο το φάσμα της Μικράς Ασίας.

Εμείς ως Ενωσίτες μόνο και μόνο που έχουμε φάρο στη ζωή μας την ΑΕΚ, έχουμε κάνει το χρέος μας απέναντι στην ιστορία και την Μνημοσύνη και χρέος μας είναι αυτό να το διασώσουμε και να το διαδώσουμε. Θα πω για μια ακόμη φορά πως αυτό δεν είναι το σπίτι του Κεμάλ. Ο Κεμάλ γεννήθηκε στο Σαρίνγκερ, δηλαδή στη Χρυσαυγή του Λαγκαδά. Το σπίτι που αποκαλούν σπίτι του Κεμάλ, είναι το σπίτι της προσφυγικής οικογένειας Σεραφειμίδη όπου την έδιωξε ο Μεταξάς επειδή ήταν δίπλα το τουρκικό προξενείο. Εφεραν έπιπλα από το Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης και το ονόμασαν ως σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ. Ετσι λοιπόν μια νύχτα έκαναν σε αυτό το σπίτι καταστροφές οι Τούρκοι ως προβοκάτσια, βγήκαν ως "αγανακτισμένοι" στους δρόμους της Τουρκίας και μέσα σε 16 ώρες εξαφάνισαν τον ελληνισμό της Πόλης...

Για να μη ξαναδούμε ίδιες εικόνες, παρακαλώ λίγη λογική. Ο κόσμος αλλάζει και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει μια νέα διοίκηση στη γείτονα χώρα που θα αλλάξει προς το καλό τα πράγματα. Το ζητούν και οι ίδιοι οι Τούρκοι. Εμεις ως τότε ψηλά τη σημαία της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στην ομάδα και στα τμήματά της και σε ότι αφορά τη Μνήμη, ούτε βήμα πίσω.

Νίκος Kαραμπουρνιώτης

Έφορος δυναμικών αθλημάτων της ΑΕΚ και μέλος του ΔΣ του Μουσείου Ελληνισμού της καθ'ημάς Ανατολής.

Υ.Γ: Θα παρακαλέσω να μην τον αποκαλείτε Ατατούρκ.Ατατουρκ σημαίνει "ο πατέρας εμάς των Τούρκων".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags