Ενωτικό ήταν το κλίμα στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ η οποία φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 15 Νοεμβρίου. Στο Συμβούλιο που μόλις ολοκληρώθηκε κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση από τον δικηγόρο Βασίλη Καπετανόπουλο (ανήκει στην παράταξη Ανατολιωτάκη, δηλαδή στην αντιπολίτευση της εκλεγμένης διοίκησης). Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα. Αφορά στα βασικά αιτήματα της Ερασιτεχνικής που είναι από τους κυρίους μετόχους της ΠΑΕ με ποσοστό 16%. Η Ερασιτεχνική θα ζητήσει λοιπόν...

1) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών στα 0,30 η καθεμία, δηλαδή στην ελάχιστη ονομαστική αξία που προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με αποτίμηση που έχει γίνει από την εταιρία FRS Global Auditors ΑΕ για την ΠΑΕ η τιμή της κάθε μετοχής της ΑΕΚ αξίζει 0,08(8 λεπτά!!!) ποσό εξευτελιστικό για το μέγεθος της ΑΕΚ. Η τιμή αυτή έχει δημοσιοποιηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των Supporters!

2) Ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια Ευρώ με την έκδοση νέων oνομαστικών μετοχών που θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή σε τιμή εκδόσεως 0,33 Ευρώ (0,30 Ευρώ η καθαρή ονομαστική αξία + το 10% που δικαιούται βάση νόμου η Ερασιτεχνική)

Παράλληλα στο κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής αποφασίστηκε η άμεση (και όχι έμμεση) έρευνα της όποιας δεσμευτικής σχέσης της ΠΑΕ με την Morgan Stanley. Αυτό σημαίνει ότι η Ερασιτεχνική θα έρθει σε κατ' ευθείαν επαφή με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό διερευνώντας το μέγεθος της εμπλοκής της ΠΑΕ στις αποκαλούμενες "δεσμευμένες" μετοχές. Σκοπός των ανθρώπων της διοίκησης της Ερασιτεχνικής είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διαφανεί η πραγματική υποχρέωση και δέσμευση της ΠΑΕ απέναντι στην Morgan Stanley κάτι το οποίο είναι εντελώς ασαφές μέχρι σήμερα...

Τέλος η Ερασιτεχνική θα ζητήσει από όλους τους μετόχους (έστω και τους κατόχους μίας μετοχής) να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και να τοποθετηθούν σε όλα όσα συμβαίνουν στο θολό διοικητικό και μετοχικό (απ΄ότι φαίνεται...) τοπίο της ΠΑΕ. Με άλλα λόγια η Ερασιτεχνική θα διερευνήσει αν κάποιοι ενδιαφέρονται να δωρίσουν ή να πωλήσουν τις μετοχές του και με ποιο αντίτιμο.

ΠΗΓΗ: aek-live.gr