Παναθηναϊκός - Παναγιώτης Κονέ: Στην παρουσία τού Παναγιώτη Κονέ στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, με τη φανέλα τής Westerrn United της Μελβούρνης, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Δημήτρης Σιώρης. 

Βαθύς γνώστης τού ποδοσφαίρου στην Ωκεανία και όχι μόνο, ο καλός συνάδελφος ανέλυσε τα πάντα γύρω από τον φερόμενο ως μεταγραφικό στόχο των Πράσινων.

"Ο Κονέ είχε πάει στην Αυστραλία τον Ιανουάριο του 2019, στη νεοσύστατη τότε ομάδα της Μελβούρνης. Ομάδα που έχει χρηματική άνεση αλλά ας μην ξεχνάμε ότι συμμετέχει σε ένα ημιεπαγγελαμτικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, είχε υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια", σχολίασε αρχικά ο Δ. Σιώρης στο sportdog. 

Πώς ήταν στις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας;

"Στα παιχνίδια που αγωνίστηκε έκανε κάποιες καλές εμφανίσεις, ενώ είχε βάλει και ένα ωραίο γκολ με σουτ έξω από την περιοχή. Αλλά στη συνέχεια λόγω τραυματισμών δεν απέδωσε".



Γιατί αποχώρησε από την ομάδα ενώ είχε συμβόλαιο σε ισχύ;

"Λύθηκε το συμβόλαιό του, αν και έπαιξε σε 15 παιχνίδια από τα 22 της ομάδας του. Δεν έκανε τη διαφορά, περίμεναν πολλά από εκείνον, ενώ είχε και ακριβό συμβόλαιο. Πάντως αν ήταν παίκτης που ξεχώριζε θα είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες για να συνεργαστούν μαζί του".

Οπότε με την εμπειρία που έχεις από την παρουσία του εκεί, και με δεδομένο ότι είναι ήδη 33 ετών, θεωρείς ότι υπάρχει κίνητρο να έρθει στον Παναθηναϊκό και να αποδώσει καλά;

"Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στην Αυστραλία. Μάλιστα, είχε να παίξει πολλούς μήνες με την ομάδα του. Θεωρώ ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στον Παναθηναϊκό. Εδώ δεν τα κατάφερε πολύ καλά στην ΑΕΚ όταν επέστρεψε, που ήταν πιο μικρός και σε οικείο περιβάλλον, θα τα καταφέρει να κάνει τη διαφορά ως βασικός στον Παναθηναϊκό;". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Προκαλεί" ο Ρόκα! Διώχνει τον παίκτη-καψούρα του Αλαφούζου - Φωτιά στο πλάνο, τρελή απόφαση!