Άρης: Αποκλεισμό ντροπή χαρακτήρισε την ήττα του Άρη από την Κόλος ο Γιώργος Στράντζαλης. Ο ρεπόρτερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στο sportdog για την επόμενη μέρα στον σύλλογο. Αποκάλυψε, ότι ο Ένινγκ, που αποτέλεσε παρελθόν, είχε χάσει την εμπιστοσύνη ακόμα και του Χαριστέα που τον στήριζε μέχρι τέλους και πρόκρινε τον Άκη Μάντζιο ως φαβορί για τον "κιτρινόμαυρο" πάγκο. Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι κλεισμένη η μεταγραφή του Γκαρσία και δρομολογείται η απόκτηση στόπερ. 

Ποια αίσθηση δημιούργησε ο αποκλεισμός του Άρη από την Κόλος;

«Ο Άρης ζει την ίδια κατάσταση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με αλλαγή προπονητή στο ξεκίνημα της σεζόν. Έχουμε και λέμε: Πάκο Ερέρα. Έφυγε την 9η αγωνιστική. Ο Παντελίδης έφυγε τη 2η αγωνιστική. Ο Ένινγκ φεύγει στην ουσία μετά την 1η αγωνιστική και τον αποκλεισμό στο ένα και μοναδικό παιχνίδι στην Ευρώπη. Πέρα των αγωνιστικών ο αποκλεισμός είναι ντροπή και ιστορικά. Όταν έρχεται η Ατλέτικο, η Σίτι, η Περούτζια, η Σεντ Ετιέν του Πλατινί και δεν φεύγουν νικητές από το Βικελίδης και έρχεται η Κόλος, ένα χωριό 1500 κατοίκων, με μία συμμετοχή στην Ευρώπη και φεύγει με το διπλό, τότε καταλαβαίνετε, ότι δεν είναι και το καλύτερο».

Που αποδίδεις αυτό το... ντεζαβού;

«Ο Άρης δεν μπορεί να βρει την κατάλληλη επιλογή προπονητή. Αν το δούμε ιστορικά, από το 2007-08 που ήταν ο Μπάγεβιτς, έχει να βγάλει προπονητής ολόκληρη τη χρονιά στον πάγκο του Άρη. Ήταν ο μοναδικός που συμπλήρωσε χρόνο».

Τα "εγκλήματα" Ένινγκ

Τι χρεώνουν στον Ένινγκ;

«Η ομάδα δεν είχε καμία απολύτως βελτίωση. Επίσης δεν έκανε καμία εισήγηση για μεταγραφές. Ήταν επιλογή Χαριστέα, ο οποίος την στήριξε μέχρι τέλους. Αλλά και ο Άγγελος έβλεπε το τελευταίο διάστημα ότι η ομάδα δεν άλλαζε. Ήταν αδιάβαστος συγκριτικά με την Κόλος. Επίσης δεν είχε πλάνο αντίδρασης. Η ομάδα δεν έχει τακτικό προσανατολισμό. Είχε πολλά κενά στην άμυνα. Έδειχνε αδυναμίες από τα φιλικά. Με τη Λαμία διόρθωσε τις ανορθογραφίες στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε το αποτέλεσμα. Με την Κόλος όμως δεν έκανε τίποτα για να διεκδικήσει το αποτέλεσμα. Βέβαια το παιχνίδι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε χάσει την εμπιστοσύνη. Για τον αποκλεισμό όμως έχουν μερίδιο ευθύνης και οι παίκτες. Γιατί σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν παρουσίασαν και την καλύτερη εικόνα. Ήταν φλύαροι και άνευροι, ενώ τα λάθη ήταν πολλά».

Ποιες επιλογές υπάρχουν για τον αντικαταστάτη του;

«Η τριάδα που κυκλοφορεί είναι Δέλλας, Μάντζιος, Αναστασίου. Έγινε μία επαφή το βράδυ της Πέμπτης με τον Δέλλα. Φαβορί όμως είναι ο Μάντζιος, για τον οποίο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα έχει ραντεβού με τον Καρυπίδη στην Αθήνα. Θεωρώ ότι ο Άρης πρέπει να βρει έναν προπονητή που θα μπει στα αποδυτήρια και θα εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές, θα δώσει ρόλους και θα δώσει τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά κίνητρα. Στον Άρη δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο με ξένο, γιατί θα χρειαστεί χρόνος να προσαρμοστεί και να μάθει την ομάδα. Από τη στιγμή που έμειναν μόνο οι εγχώριες υποχρεώσεις, γι' αυτό πηγαίνει στην επιλογή του Έλληνα».

Και Ματέο Γκαρσία και στόπερ

Αποκλεισμός σημαίνει οικονομικές απώλειες για τον Άρη! Θα επηρεάσει αυτή η εξέλιξη τη μεταγραφή του Ματέο Γκαρσία;

«Επειδή θίχτηκε αυτό το θέμα, μετά τον αποκλεισμό, για το αν αξίζει να φέρει ο Άρης τον Ματέο Γκαρσία, η απάντηση ήταν “υπάρχει συμφωνία, έχουμε υπογράψει με τον Ερυθρό Αστέρα”. Ο αποκλεισμός από την Κόλος λοιπόν δεν θα ανατρέψει τα δεδομένα, παρότι ο Άρης θα κάνει υπέρβαση όντας έξω από την Ευρώπη, ο οποίος ήταν ο βασικός στόχος της χρονιάς».

Θα γίνουν άλλες προσθήκες πέραν του Αργεντινού;

«Θα γίνει μεταγραφή σίγουρα στο κέντρο της άμυνας. Ο Άρης χρειάζεται ένα γρήγορο στόπερ. Γιατί εκεί έχει θέμα. Ο Ντάτκοβιτς είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά υστερεί σε ταχύτητα. Η ομάδα θέλει έναν γρήγορο δίπλα του για το αμυντικό τρανζίσιον. Λογικά θα είναι Ευρωπαίος αμυντικός, ο οποίος είναι προτεραιότητα. Έτσι θα κλείσει το ρόστερ, γιατί δεν παίρνει και οικονομικά την ομάδα».

"Δεν πάει Ολυμπιακό"

Πρόσφατα δημοσίευμα από το εξωτερικό υποστήριζε ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Ρόουζ. Ποια είναι η πληροφόρησή σου;

«Στον Άρη λένε, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Ρόουζ. Πολλά λέγονται, αλλά αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε».