ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Αν και δεν έπεισε με την απόδοσή του μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-0 του ΟΦΗ.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε από νωρίς με τον Ελ Καντουρί, όμως στο δεύτερο ημίχρονο κατέβασε ρυθμό και χρειάστηκε τις αποκρούσεις του Ζίβκοβιτς για να μην ισοφαριστεί, προτού ο Σφιντέρσκι έρθει από τον πάγκο και «καθαρίσει» το ματς με δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει πάνω από ένα γκολ σε ματς της Superleague τη φετινή σεζόν, ενώ είχε και δύο δοκάρια, με Μάτος και Τζόλη. Δοκάρι είχαν και οι Κρητικοί με τον Ναμπί.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με το… πόδι στο γκάζι, πιέζοντας ασφυκτικά για ένα γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 3΄ ο Γιαννούλης πέρασε στον Τσόλακ, ο οποίος γύρισε ωραία το σώμα του και πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Βάτερμαν να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μάτος νίκησε τους αμυντικούς στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το γκολ που άξιζε ο ΠΑΟΚ βάσει της εικόνας του αγώνα ήρθε στο 8’. Οι παίκτες του Δικεφάλου κυκλοφόρησαν υπέροχα την μπάλα, αλλάζοντας εννιά πάσες. Ο Ελ Καντουρί έπαιξε το 1-2 με τον Σβαμπ, πάτησε περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το γκολ, με τον ΟΦΗ πάντως να ξεθαρρεύει μετά το πρώτο 20λεπτο και να απειλεί με ισοφάριση. Στο 20’ ο Ναμπί υποχρέωσε τον Ζίβκοβιτς σε δύσκολη επέμβαση μετά από ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 34’ ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν έφυγε με προϋποθέσεις στην κόντρα, όμως ο Βάτερμαν νίκησε τον Σβαμπ, έπειτα από πλασέ του Αυστριακού από το ύψος του πέναλτι.

Στο 36’ ο ΟΦΗ έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση, όταν o πιο δραστήριο παίκτης του, ο Ναμπί, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από φοβερή ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ!

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να παίζει συντηρητικά έχοντας ως πρώτο στόχο τη διατήρηση του μηδέν. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Δικεφάλου και αυτός που προσπαθούσε να σκοράρει, κυρίως με ατομικές ενέργειες. Στο 52’ το σουτ του Σέρβου κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Βάτερμαν, ο οποίος παρενέβη επίσης σε δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 61’, αλλά και σε ακόμα μια προσπάθεια του Σέρβου μετά από ατομική ενέργεια στο 78’.

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να «καθαρίσει» το ματς με ένα δεύτερο γκολ, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία στα τελευταία λεπτά, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να τον γλιτώνει από την ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 79’ ο Σαρδινέρο νίκησε τον Γιαννούλη σε προσωπική μονομαχία και μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με τα πόδια, ενώ από την εκτέλεση του κόρνερ ο Σελίμοβιτς πήρε κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 82’ ο Ζίβκοβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση με τα πόδια σε πλασέ του Ναμπί και στο 84’ ο Σέρβος μπλόκαρει την μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, που κόντραρε.

Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Σφιντέρσκι έκανε το 2-0 με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ στο 89’. Στο 91’ ο Τζόλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι σε διαγώνιο πλασέ και στο 92’ο Σφιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Βατέρμαν και τον «κρέμασε» από μεγάλη απόσταση, για το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (74’ Λύρατζης), Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (74’ Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Εσίτι), Τσόλακ (81’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Μαρινάκης (73’ Λυμπεράκης), Κοροβέσης (73’ Γιάννου), Μεγιάδο (86’ Σολίς), Ναμπί, Νέιρα, Στάικος (46’ Στάρτζεον), Σαρδινέρο.