Από τον Νοέμβριο του 2008 και μετά όταν και διεκόπη βίαια το ''σέρβις'' των ''ανθρώπινων'' συνθηκών εργασίας σε παίκτες και τεχνική ηγεσία μέχρι σήμερα ήταν, πραγματικά, ελάχιστες οι φορές που ''στάθηκα απέναντι'' από την ομάδα.
Τυχερή που στηρίζεται σε «ελληνικά πόδια»

Για παράδειγμα πληρωμένος ή μη οφείλεις να υπερασπιστείς τη φανέλα και τον εαυτό σου και να μην ''γονατίσεις'' από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ (0-4), από τον Ολυμπιακό στο ''Γ.Καραϊσκάκης'' (0-6), να μην παραδοθείς αμαχητί στον ΠΑΟΚ (0-3), στην Τούμπα και να μην ''ρίξεις λευκή πετσέτα'' στις έδρες της Καβάλας, της Τρίπολης, της Νέας Σμύρνης. Εκεί, ναι, πρέπει να γίνουν διαχωρισμοί, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι για να...μετράει ακόμη και μ' αυτό το έμψυχο δυναμικό.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι αυτές οι εντυπωσιακές εναλλαγές από το ''κρύο'' του Ηρακλείου στο ''ζεστό'' του αγώνα με τον Άρη θα συνεχιστεί, όσο βαστάει αυτή η θλιβερή κατάσταση στον διοικητικό τομέα. Άρα ο φίλαθλος πρέπει να κάνει, επιτέλους, τους διαχωρισμούς του και να μην τρελαίνεται στη μια και στην άλλη περίπτωση.

Οφείλει να αντιμετωπίζει μεμονωμένα κάθε αγώνα και να μην κρατάει τα θετικά ή τα αρνητικά για τον επόμενο, αν δεν σιγουρευθεί ότι η ομάδα μπήκε ''στο σωστό δρόμο''. Να μη στοχοποιεί ποδοσφαιριστές, να είναι ανεκτικός στα λάθη του προπονητή.

Αυτό...φωνάζει από την ημέρα που ανέλαβε και ο Νίκος Κωστένογλου. Ότι η ομάδα κουβαλάει μια χρόνια ασθένεια, έναν ιό που έχει καταρρακώσει τη σταθερότητά της. Και πάνω σ' αυτό το πρόβλημα έχει εστιάσει στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλει για να την κρατήσει ''στο παιχνίδι του τίτλου''.

Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες πολύ φοβάμαι ότι δεν τα καταφέρει ούτε αυτός. Το φιλότιμο και η αυτοθυσία του Δέλλα, του Λυμπερόπουλου, του Καφέ και του Γεωργέα δεν αρκούν για να βγάλει με αξιοπρέπεια η ΑΕΚ τη φετινή χρονιά. Διότι κάποια στιγμή ''θα κλατάρουν'' και τότε θα χρειαστεί να ''πάρουν τα ηνία'', ο Μανωλάς, ο Γκέντσογλου, ο Καράμπελας, ο Λεονάρντο, ο Κάλα, ο Χοσέ Κάρλος, ποδοσφαιριστές που διαθέτουν τα στοιχεία αλλά όχι και την ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα για να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μιας τόσο ''βαριάς'' φανέλας.

Ο, τι και να γίνει η ΑΕΚ είναι τυχερή μέσα στην ατυχία της που έχει σήμερα στις τάξεις της τόσους Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν και αγάπη γι' αυτό που κάνουν αλλά κι έχουν ταυτιστεί με τη φανέλα.

Αν συνέχιζε να στηρίζεται ''σε ξένα πόδια'', αν κυριαρχούσε και φέτος το ξένο στοιχείο στα αποδυτήρια, σήμερα η ΑΕΚ θα ήταν...Άρης! Όπως ήταν πέρυσι και πρόπερσι τέτοια εποχή! Γιατί ο Έλληνας καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και...αντέχει στην πείνα. Ξέρει που παίζει και τι πρεσβεύει η φανέλα που φοράει!

Υ.Γ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι οι συνάδελφοι των αθλητικών εφημερίδων που πρόσκεινται στην ΑΕΚ, βγάζουν φόρα-παρτίδα πρωτοσέλιδα που αφορούν στην έλευση Αμερικανών και Ρώσων μεγιστάνων.

Πραγματικά δεν πιστεύω ότι τρελάθηκαν και αραδιάζουν ό,τι τους κατέβει με ''ξύλινα'' γράμματα. Κάποιος τους τα δίνει μέσα από την ΠΑΕ και τους τα δίνει με τόσο πειστικό τρόπο που τα ''χτυπάνε'' αλύπητα στην πρώτη σελίδα (και καλά κάνουν).

Χωρίς να θέλω, όμως, να κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας κι ούτε να το ''παίξω''...αστυνομία τύπου (σε ανθρώπους που σέβομαι γιατί με σέβονται) έχω μια απορία. Όταν τους ''αδειάζει'' η ΠΑΕ με τις δαιψεύσεις της (θέτοντας σε αμφιβολία την αξιοπιστία του μέσου που εκπροσωπούν) γιατί δεν βγάζουν...στο κλαρί τον πληροφοριοδότη από την διοίκηση;

Γνώμη μου είναι να μη διστάσουν την επόμενη φορά αν νιώσουν (που θα νιώσουν ή έχουν νιώσει) άσχημα για τη δουλειά τους. Να ''δώσουν'' στο κοινό τον ''πληροφοριοδότη'', εφόσον προέρχεται μέσα από την ΠΑΕ. Κάποιος εκεί μέσα παίζει με το ψωμί τους και κατ' επέκταση με όλους τους αναγνώστες τους. Και παίζει αισχρό παιχνίδι.

Πηγή: sentragoal.gr