Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: "Έτσι εξηγείται με Βαλμπουενά - Μην το παρακάνετε με Φορτούνη"
| 2020-10-22 12:27:00

"Έτσι εξηγείται με Βαλμπουενά - Μην το παρακάνετε με Φορτούνη - Μπορεί τα πάντα ο Ολυμπιακός"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έτσι εξηγείται με Βαλμπουενά - Μην το παρακάνετε με Φορτούνη - Μπορεί τα πάντα ο Ολυμπιακός"!

Ο Ολυμπιακός έδειξε με τη νίκη εναντίον της Μαρσέιγ, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στον όμιλο. Αυτήν την άποψη εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για τη σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη των Πειραιωτών, σχολίασε την παρουσία των Χασάν, Βαλμπουενά, Φορτούνη και Χολέμπας και υποστήριξε ότι οι Eρυθρόλευκοι μπορούν να κοιτάξουν κάθε ομάδα στα μάτια.

Ας ξεκινήσουμε με τον MVP της αναμέτρησης. Αποτελεί δικαίωση για τον Μαρτίνς ο Χασάν, ο οποίος καθόρισε το αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού με τη Mαρσέιγ;

"Σε ένα ειδικό παιχνίδι όπως αυτό, με τον Μαρτίνς να παρατάσσει την ομάδα σε διάταξη 4-4-2, ο οποίος θα πρέπει να πούμε, ότι διαχειρίζεται πλέον τον Ολυμπιακό συστηματικά τέλεια έχοντας τριετή παρουσία στον πάγκο, ξέροντας καλά τους παίκτες και σε ποιο σημείο πρέπει να αλλάξει το σύστημά του, ο Χασάν λειτούργησε πάρα πολύ καλά. Είναι ένας παίκτης πολύ δυνατός στην περιοχή. Έχει τρομερές εκτελέσεις με το κεφάλι. Γι' αυτό εξάλλου μπήκε στη φάση. Νομίζω όμως ότι και στα τελειώματά του είναι ένας παίκτης ολοκληρωμένος με πολύ καλή αντιληπτική ικανότητα".

Ο Βαλμπουενά για 36 του για μία ακόμα φορά ήταν μία μηχανή στο χορτάρι. Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο;

"Και με αυτόν υπάρχει ειδική διαχείριση. Και γι' αυτόν αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή. Είναι ένας παίκτης, στον οποίο έδωσε πλήρη ελευθερία μπροστά, να μη γυρίζει καθόλου πίσω από τη σέντρα. Τον βοηθάει η ύπαρξη τριών ανασταλτικών χαφ με τους οποίους παίζει πολλές φορές ο Oλυμπιακός. Πολλοί παραξενεύονται με αυτό. Το θέμα είναι ότι πάνω σε αυτό έχει δουλέψει η ομάδα, για να καλύψει τον Γάλλο και να μπορεί ο τρίτος χαφ να ντουμπλάρει το δεξί ή το αριστερό μπακ, ανάλογα που κινείται ο Βαλμπουενά. Κατά άλλα είναι ένας ποδοσφαιριστής του οποίου η ποιότητα είναι αναμφισβήτητη. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα. Η μαχητικότητά του ήταν το στοιχείο που τον οδήγησε να δώσει την ασίστ στον Χασάν. Διανύει μία πάρα πολύ καλή περίοδο. Δεν γνωρίζω αν στη νιότη του ήταν τόσο ουσιαστικός όσο είναι στον Ολυμπιακό".

Ποια είναι η άποψή σας για τον Φορτούνη σε αυτό το παιχνίδι;

"Έχω ξαναπεί ότι, ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα είναι ο Φορτούνης. Είναι ό,τι καλύτερο και για τον Ολυμπιακό. Είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής κατά τη δική μου εκτίμηση. Καμία φορά όμως το σύστημα και η τακτική που εφαρμόζει κάποιος προπονητής οδηγεί στο να θυσιαστεί κάποιος παίκτης, ενώ είναι πολύ σπουδαίος. Αρκεί βέβαια να μην το παρακάνουν με τον Φορτούνη. Ο Κώστας έχει δικαιωματικά θέση. Το σημαντικό είναι ότι κάθε φορά που καλείται να παίξει, αποδεικνύει ότι είναι σπουδαίος".

Πώς σχολιάζετε την παρουσία του γερόλυκου, του Χολέμπας;

"Ο Χολέμπας είναι άψογος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, τις διαγώνιες καλύψεις, τα μαρκαρίσματα και στον τρόπο που θα αναπτυχθεί η ομάδα. Αυτό που μπορεί να το βελτιώσει στην πορεία περισσότερο είναι να συμμετέχει πιο πολύ στην επίθεση. Είχαμε μάθει πέρσι με τον Τσιμίκα να παίζει φουλ-μπακ. Για τα ευρωπαϊκά ματς η προσφορά του Χολέμπας είναι σημαντική. Είναι σίγουρη και πολύ ουσιαστική η επιστροφή του".

Πού μπορεί να φτάσει αυτός ο Oλυμπιακός ευρωπαϊκά;

"Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Τους βλέπει όλους στα μάτια. Στο πρώτο ημίχρονο η Mαρσέιγ έδειξε ότι είναι μία καταπληκτική ομάδα. Ο Oλυμπιακός όμως μπόρεσε να την αντιμετωπίσει με καλή ανασταλτική λειτουργία και καλή τακτική προσέγγιση. Ο Oλυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τα πάντα σε αυτόν τον όμιλο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags