Facebook Pixel Ματέο Γκαρσία: "Στον Ολυμπιακό δεν θα πας ούτε με τα τριπλά"
| 2020-11-03 13:52:00

"Στον Ολυμπιακό ούτε με τα τριπλά": H ατάκα-μαχαιριά στον Ματέο και η "ομηρία" από πρώην της ΑΕΚ

Οι Μιχείες
"Στον Ολυμπιακό ούτε με τα τριπλά": H ατάκα-μαχαιριά στον Ματέο και η "ομηρία" από πρώην της ΑΕΚ

Ο Άρης κόντρα σε κάθε προγνωστικό και κόντρα σε όλα -ακόμη και στον κορωνοϊό- είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας κι αντέχει ακόμη. Κάνοντας μια... πρωταθληματΑΡΗκη πορεία μέχρι τώρα.

Την Κυριακή έκανε μια μεγάλη νίκη, επί του πολύ ανταγωνιστικού και φορμαρισμένου Αστέρα Τρίπολης, του καλού κόουτς Ράσταβατς. Με τον Ματέo Γκαρσία να κάνει μια καταπληκτική εμφάνιση και μάλιστα σε θέση και ρόλο (ένεκα των απουσιών) που δεν τον είχαμε συνηθίσει...

Και όμως, ένα χρόνο στη Σερβία και στον Ερυθρό Αστέρα, στον οποίο παρεμπιπτόντως είχε κοστίσει 2,2 εκατ. ευρώ αγορά από τη Λας Πάλμας τον Αύγουστο του 2019, ο Αργεντινός εξτρέμ παραλίγο να απαξιωθεί. Παρότι μέτρησε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 24 ματς με 5 γκολ και 2 ασιστ, στην ομάδα θρύλο της Σερβίας δεν ήταν ευχαριστημένοι μαζί του και... έλεγαν διάφορα για την πραγματική αξία του.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως και ο Ματέo Γκαρσία με τη σύντροφό του δεν περνούσαν καλά στο Βελιγράδι. Τους έλειπε η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα, δεν προσαρμόστηκαν εκεί και ουσιαστικά ο άσος από ένα σημείο και μετά έπαιζε... ξενερωμένος. Άλλωστε με το ζόρι (κυριολεκτικά) είχε υπογράψει στον Ερυθρό Αστέρα.

Σήμερα, έστω και με 14 μήνες καθυστέρηση η στήλη θα αποκαλύψει το χοντρό παρασκήνιο που στήθηκε για να μην έρθει ο Ματέο Γκαρσία στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, τον Αύγουστο του 2019.

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έδωσαν "μάχη" για τον Αργεντινό επιθετικό, με ισόποσες προσφορές στη Λας Πάλμας και με την κάθε πλευρά να χρησιμοποιεί τα δικά της "όπλα"/ανθρώπους για να πείσουν τον ίδιο. 

Την υπόθεση απο πλευράς "ερυθρόλευκων" χειρίστηκε η Λίνα Σουλούκου ενώ η σερβική ομάδα πόνταρε βασικά στον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, τσιφ σκάουτ της Λας Πάλμας και σύμβουλο του προέδρου/ιδοκτήτη της ισπανικής ομάδας.



Ο Μιλοβάνοβιτς ήταν εκείνος που έπεισε τον Ματέo Γκαρσία να πάνε για ένα διήμερο στο Βελιγραδι, να δει την πολη, τη ζωή, το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο να μιλήσει με τους ανθρώπους του Ερυθρού Αστέρα και μετά να αποφασίσει. Όντως έτσι έγινε και παρά τα... τραπέζια και τη... λαρτζ φιλοξενία -μαζί με την υπόσχεση για έξτρα μπόνους αν τους προτιμούσε/υπέγραφε- ο Ματέο δεν ψηνόταν και προτιμούσε Ολυμπιακό!

Στον Πειραιά είχαν ενημέρωση από τον δικό τους άνθρωπο που υπήρχε στην υπόθεση Ματέο Γκαρσία, πως ο Αργεντινός "ψηφίζει" Ολυμπιακό παρά το αφόρητο σερβικό πρέσινγκ και την πλύση εγκεφάλου του Μιλοβάνοβιτς (από την Παρασκευή τον είχαν στο Βελιγράδι και τον γυρνούσαν δεξιά κι αριστερά). Μάλιστα είχε ειδοποιήσει να τον περιμένουν την Κυριακή το βράδυ στην Ελλάδα!

Όντως εκείνο το πρωί της Κυριακής ο Ματέο Γκαρσία ενημέρωσε τον Μιλοβάνοβιτς πως φεύγει για Αθήνα προκειμένου να υπογράψει στον Ολυμπιακό! Τι συνέβη τότε; 

Ο Ερυθρός Αστέρας έβαλε τα μεγάλα... μέσα, δηλαδή τον ίδιο τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς που είναι φανατικός οπαδός του συλλόγου, τόσο της ποδοσφαιρικής ομάδας όσο και του μπάσκετ. Σύμφωνα με τον σερβικό μύθο ο Βούσιτς (όχι με την ιδιότητα του πρώτου πολίτη της χώρας αλλά ως οπαδός του Ερυθρού Αστέρα) συχνά τηλεφωνεί στους παίκτες και μιλάει μαζί τους για αγωνιστικά θέματα!



Ο president Βούσιτς, λοιπόν, ανέλαβε να... πείσει τον ιδιόρυθμο πρόεδρο της Λας Πάλμας. Η επικοινωνία εκείνες τις κρίσιμες ώρες για τη μεταγραφική υπόθεση Ματέo Γκαρσία ήταν εύκολη λόγω... Μιλοβάνοβιτς (δική του ιδέα ήταν όλο το εγχείρημα). Σύμβουλος του Μιγκελ Άνγκελ Ραμίρες ήταν άλλωστε ο Μπράνκο...

Για να μην το κουράζω: ο Βούσιτς, φέρεται, να είπε στον Ραμίρες πως η Σερβία θα γίνει μια... φιλική χώρα για να επενδύσει/κάνει δουλειές. Ο Ισπανός πρόεδρος με τη σειρά του, πήρε το μήνυμα, μίλησε με τον Ματέo Γκαρσία και του έθεσε το τελεσίγραφο: "ή υπογραφεις στον Ερυθρό Αστέρα ή μένεις στον... πάγο. Στον Ολυμπιακό δεν θα πας. Δεν θα σε δώσω ούτε με τα ΤΡΙΠΛΑ λεφτα", ήταν πάνω-κάτω τα λεγομενά του.

Με τον Ματέo Γκαρσία, μετά από αυτή την εξέλιξη, να ενημερώνει σχετικά τον... Πειραιά και με βαριά καρδιά (κάτω απο έμμεση "ομηρία") να υπογράφει στον Ερυθρό Αστέρα! Ένας γάμος που κράτησε μόλις ένα χρόνο αφού ο ο Αργετινός δεν άντεχε στο Βελιγράδι και επέστρεψε αντί 1,3 εκατ. στις... αγάπες του, την Ελλάδα και τον Άρη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags