Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός: Δίχως να εντυπωσιάσει αλλά και χωρίς να ανησυχήσει σε κανένα σημείο του αγώνα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Απόλλωνα και πήρε τη νίκη με 3-1.

Ο Αχμέντ Χασάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς σημείωσε δύο γκολ από σοβαρά λάθη της άμυνας του Απόλλωνα (31', 90+3'), ενώ έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Εμβιλά (72'). Ο Απόλλωνας μείωσε προσωρινά σε 2-1 με τον Ντάουντα στο γκολ εξαιτίας διπλής γκάφας, από Μπα και Σεμέδο.

Οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους, αφού απέχουν 14 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ. Όσο για τον Απόλλωνα, βρίσκεται στη 10η θέση με 18 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Βέρχουλστ, με τους Τσαμπούρη, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς και Βιτλής στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Κολ και Σλίβκα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα των Μπαξεβανίδη, Μπεντινέλι και Μουνιέ να πλαισιώνει τον σέντερ φορ, Ιωαννίδη.

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Σεμέδο και Μπα, δεξί μπακ τον Ανδρούτσο και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Φορτούνη μπροστά τους. Στα άκρα κινήθηκαν οι Μπρούμα και Βρουσάι, με τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Ο Απόλλων Σμύρνης παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος, έκλεισε αποτελεσματικά τους χώρους και περιόρισε αισθητά τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι "ψάχνονταν" στο πρώτο κομμάτι του ματς και χρειάστηκε να περάσουν 19 λεπτά για να δημιουργήσουν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Αυτή προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, με τον Χασάν να παίρνει την κεφαλιά και τον Βέρχουλστ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση. Η ευκαιρία του Αιγύπτιου φορ "ξύπνησε" τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέβασε ρυθμό. Στο 25' ένα "σκαφτό" πλασέ του Χασάν έφυγε άουτ, ενώ στο 26' ο Βέρχουλστ έκανε μια ακόμα επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε θέλξει με την απόδοσή του, βρήκε το γκολ στο 31ο λεπτό εξαιτίας ενός σοβαρού λάθους των γηπεδούχων. Σε μια φαινομενικά εύκολη φάση για τον Ντομίνγκες, ο στόπερ του Απόλλωνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα έπειτα από σέντρα του Ανδρούτσου. Ο Χασάν βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, κοντρόλαρε και σκόραρε για το 1-0 με δεξί πλασέ.

Μια ακόμα γκάφα του Απόλλωνα, αυτή τη φορά από τον γκολκίπερ Βέρχουλστ, έδωσε την ευκαιρία στον Χασάν να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά νικήθηκε σε πλασέ από τον Βέλγο τερματοφύλακα. Στο 45' σημειώθηκε η μοναδική ευκαιρίατου Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπεντινέλι να κάνει αδύναμο τελείωμα από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα στα χέρια του Σα.

Πολύ χαμηλός παρέμεινε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να παίζει "σβηστά" και τον Απόλλωνα να μη δείχνει ικανός να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 57', με τον Μπρούνα να περνά ωραία κάθετη πάσα για τον Χασάν, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Βέρχουλστ και τον απέφυγε. Τραβήχτηκε ωστόσο σε πολύ πλάγια θέση και στην προσπάθειά του να γυρίσει προς την εστία γλίστρησε και σπατάλησε την ευκαιρία. Ο Απόλλωνας έκανε αισθητή την παρουσία από στημένη φάση στο 65', όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα χέρια του Σα.

Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" το ματς στο 72', σκαράροντας δεύτερο γκολ σε μια φάση που συμμετείχαν δύο από τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς. Από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά (μπήκε στο 63' αντί του Βρουσάι), ο Χασάν πήρε την κεφαλιά και ο Εμβιλά (μπήκε στο 58' αντί του Καμαρά) με μια δεύτερη κεφαλιά προ κενής εστίας έκανε το 2-0.

Στο 78' ο Βέρχουλστ απέκρουσε με υπερένταση δυνατό σουτ του Ρέαμπτσιουκ, ενώ στο 85' ο Χασάν έχασε το... άχαστο από τη μικρή περιοχή έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μασούρα.

Το ματς απέκρουσε απρόσμενο ενδιαφέρον στο 89', αφού μετά από λάθος υπολογισμό του Μπα και γκάφα του Σεμέδο που, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστρωσε την μπάλα στον Ντάουντα και αυτός μείωσε σε 2-1 με πλασέ προ κενής εστίας.

Στο 93ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέτυχε το τελικό 3-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χασάν. Και αυτό ήταν... δώρο του Απόλλωνα, αφού ο Βέρχουλστ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα σε μια "εύκολη" εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και ο Χασάν σκόραρε προ κενής εστίας με κεφαλιά.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ - Τσαμπούρης, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς, Βιτλής (84’ Βάρκας) – Μπαξεβανίδης (77’ Κιτοκό), Σλίβκα, Κολ (84’ Καραγκούνης) - Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης, Μπεντινέλι (77’ Χουχούμης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (81' Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58' Εμβιλά), Φορτούνης (63' Πέπε), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Βρουσάι (63' Βαλμπουενά), Χασάν.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr