Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πού θα πάει ο Μαρτίνς και γιατί χαίρεται ο Γκαρσία!

1η) Ξαφνικά έγινε... είδηση το τελευταίο 48ωρο σε ελληνικά ΜΜΕ πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου παίρνει "διαζύγιο" από την Αλ Χιλάλ. Για την ακρίβεια, πως οι Σεϊχηδες της κορυφαίας ομάδας του Ριάντ, έχουν αποφασίσει την λύση της συνεργασίας τους αλλά το πρόβλημα είναι στην αποζημίωση των 700.000 ευρώ που απαιτεί ο Ρουμάνος και δεν παραιτείται! Μάλισταααα.... Η ενημέρωση πάντως της στήλης διαφέρει αρκετά. Πρώτον, αν η Αλ Χιλάλ ήθελε να "τελειώσει" τον Λουτσέσκου θα το είχε ήδη κάνει. Δεύτερον, δεν υπάρχει λόγος διαπραγμάτευσης, συζήτησης ή απαίτησης από κάποια πλευρά αφού το "χρυσό" συμβόλαιο του Λουτσέσκου με την Αλ Χιλάλ προβλέπει ξεκάθαρα πως μπορεί να λυθεί νωρίτερα η συνεργασία τους, με υπαιτιότητα της μίας ή της άλλης πλευράς. Κοινώς υπάρχει... πέναλτι εκατέρωθεν!

Από εκεί και πέρα ο Λουτσέσκου προετοιμάζει κανονικά την ομάδα του για την αναμέτρηση της 9ης Φεβρουαρίου  ενώ όντως η Αλ Χιλάλ κάνει κοιλιά, με μια μόλις νίκη στα επτά τελευταία της παιχνίδια ενώ η πρόσφατη εντός έδρας ήττα της με 3-2 από την Αμπχα την έριξε μετά από πολλούς μήνες απο την κορυφή (είναι δεύτερη πλέον και στο -2 από την Αλ Σαμπάμπ του πρώην "ερυθρόλευκου" Σεμπά). Καλά νέα ,λοιπόν, για τον...Πάμπλο Γκαρσία (πάντα θα έχει τον...φόβο της σκιάς του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ) και μάλλον...άσχημα για τον Γιώργο Δώνη (σίγουρα θα αποτελέσει βασικό υποψήφιο για να επιστρέψει στον πάγκο της Αλ Χιλάλ αν και όταν τον...εγκαταλείψει ο Ραζβάν)!!

2η) "Μάχες" πραγματικές γίνονται - σε διάφορα επίπεδα - μεταξύ των Ελλήνων ατζέντηδων για να προσελκύσουν είτε ήδη λαμπερούς, είτε πολύ ταλαντούχους, είτε και... προβληματισμένους ποδοσφαιρικούς πελάτες. Για κάποιους πάντως έχουν μπει σε αυτό το ιδιότυπο...σαφάρι και μεγάλα ευρωπαϊκά μανατζερικά Γραφεία από Ιταλία, Πορτογαλία κι Αγγλία! Παράδειγμα η Stellar που χτυπάει σε ...τριπλό ταμπλό. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο το... 3/3 αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μιλάμε για τον ...Τζόλη (για τον οποίο υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός απο κοτζάμ Ραϊόλα και Μέντες),  ενός του εξωτερικού και έναν ξένο του πρώην ΠΟΚ! Προσεχώς ...διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα αφού και στα εν λόγω τρία "μέτωπα" όλα παραμένουν ανοικτά. Για πόσο ακόμη όμως;

3η) Μετά την Φλαμένγκο ήρθε τώρα η σειρά μιας άλλης μεγάλης βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής δύναμης να βάλει στόχο  για τον πάγκο της τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο λόγος για την Σάο Πάολο που ανάμεσα στους υποψήφιους έχει και τον συμπατριώτη του, πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια οι Πορτογάλοι προπονητές έχουν γίνει...μόδα στην Βραζιλία, ειδικά μετά την επιτυχία του Ζεσούς. Βοηθάνε βέβαια και οι μεγάλοι Πορτογάλοι ατζέντηδες που με αυτό τον τρόπο, στέλνοντας δικούς τους... προπονητές εκεί, μπορούν να ελέγξουν καλύτερη την αγορά και τις... βραζιλιάνικες ποδοσφαιρικές εξαγωγές. Είναι και θέμα...μάρκετινγκ δηλαδή. 

Για να επιστρέψω στον Πέδρο Μαρτίνς, που θυμίζω πως έχει ανανεώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το συμβόλαιο του με τους "ερυθρόλευκους", δεν πρόκειται και δεν μπορούν να τον ...δελεάσουν οι βραζιλιάνικές σειρήνες. Ούτε τώρα, ούτε του χρόνου... Όταν θα φύγει από τους "ερυθρόλευκους", πιθανότατα όταν ολοκληρωθει το συμβόλαιό του θα είναι για τοπ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και δεν θα μου έκανε εντύπωση αν είναι η Γαλλία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή με ΤΡΕΛΑ λεφτά για Έλληνα παικταρά - "Εγκλημα" των... μεγάλων - Τον θέλει όλη η Ευρώπη!