Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων" φαίνεται πως έχει κάποιο... κώλυμα με τον Σεμπάστιαν Λέτο, αλλιώς δεν εξηγείται το μένος που βγάζει προς τον Αργεντινό άσο.

«Κατ’ αρχάς θέλω να διευκρινίσω ότι δεν παίζουμε με τον Λέτο, αλλά με τον Παναθηναϊκό. Οσο για την περίπτωση του Λέτο και γιατί δεν έπιασε στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Λέτο είναι ένας παίκτης που παίζει για πάρτη του και όχι για την ομάδα. Αυτό φάνηκε περισσότερο στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό υπήρχε δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του. Αυτός είναι ο λόγος που δεν κόλλησε στον Ολυμπιακό, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο χαρακτήρας του», δήλωσε αρχικά ο Αμανατίδης στην "Εξέδρα" και πρόσθεσε:

«Λέω ότι τώρα που είναι μόνος του στον Παναθηναϊκό βγάζει το καλό του πρόσωπο, αλλά όταν θα έρθει η στιγμή και θα έχει δίπλα του μία ή δύο μεγάλες βεντέτες, τότε θα δείτε την αντίδρασή του.

Πέρυσι και με τον Σισέ και με τον Καραγκούνη αρπάχτηκε και έβγαζε δυσαρέσκεια. Αυτό τι λέει; Ενας καλός παίκτης είναι και τίποτα παραπάνω. Δεν έχει προσωπικότητα και σε μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες φαίνεται λίγος. Αδικο είχε ο Βαλβέρδε με τις αντιδράσεις του παίκτη στην πρώτη χρονιά; Οταν κλότσαγε μπουκάλια κατά την αλλαγή του και άλλα διάφορα που συνέβησαν; Γι’ αυτό δεν κόλλησε με τον Ολυμπιακό. Αισθάνεται μειονεκτικά δίπλα σε καλούς παίκτες κι αυτό μπορεί να το δει ο καθένας.

Για εμένα ήταν πολύ σωστό που ο Ολυμπιακός δεν έδωσε τόσα χρήματα για να τον αποκτήσει, ενώ με την κίνησή του να πάει στον Παναθηναϊκό έδειξε και το χαρακτήρα του. Τη μία χρόνια φιλούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και την άλλη αυτή με το Τριφύλλι. Δεν είναι έτσι οι μεγάλοι παίκτες. Πάνω από όλα μετράει ο χαρακτήρας».

Ερωτηθείς για το ότι είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή, είπε: «Για το ντέρμπι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τον Λέτο τον σταματάς από τη φυσούνα. Και για να μην παρεξηγηθώ, τους στέλνεις το μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό και ότι δεν τον παίρνει να κάνει μαγκιές. Εγώ τον Λέτο θα τον σταματούσα στη φυσούνα από τον τρόπο που θα τον κοίταζα. Γιατί αυτός μια ζωή θα έχει αυτό το απωθημένο, να αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι άδικα τον έδιωξε. Γνωστά αυτά και τα ξέρουμε».

Tέλος, αναφορικά με το ντέρμπι της 19ης Νοεμβρίου, υπογράμμισε: «Είναι από τα παιχνίδια που θέλει να παίζει κάθε ποδοσφαιριστής. Για αυτά ζεις και για αυτά πεθαίνεις. Σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά και το ξέρουμε καλά.

Ομως, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και θα το “καθαρίσει” το παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο Καραϊσκάκη, δύσκολα θα γλιτώσει ο Παναθηναϊκός. Εχει καλύτερη ποιότητα παικτών και είναι πιο ομάδα».