Ο Ταμ Ενσαλίβα ένας από τους πιο cool ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα αποφάσισε να μοιραστεί τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες κερδίζοντας μέχρι στιγμής το νέο στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του.

Ο Καναδός έπειτα από 2,5 σεζόν με τα χρώματα της ΑΕΚ, μεταπήδησε στα μέσα της σεζόν 2009-2010 στη νορβηγική Λίλεστρομ. Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ είχε συμφωνήσει με την Μπέτις, η μετεγγραφή χάλασε με υπαιτιότητα του ισπανικού συλλόγου.

Κυριευμένος από απογοήτευση ο 29χρονος μέσος, είδε το απόλυτο ποδοσφαιρικό του όνειρο να σβήνει. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έμενε δίχως επαγγελματική στέγη.

Τότε, ο Ενσαλίβα πήρε την απόφαση να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του μέσω της μουσικής. Έχοντας την υποστήριξη της συντρόφου του και τους αδελφού της στη Γερμανία, ξεκίνησε να γράφει στίχους.

Η έμπνευση ξεχείλιζε για τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου. Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, το οποίο τιτλοφορείται “Beats & Burgers”.

Ο Ενσαλίβα συμβολίζει με αυτό τον τρόπο την ψυχοσύνθεση του. "Όταν δεν παίζεις ποδόσφαιρο, μπορείς να τυλίγεις burgers, ή ακόμη και να τραγουδάς ραπ. Η ζωή άλλωστε συνεχίζεται".
 




Χρησιμοποιώντας beats από σάουντρακ που παραπέμπουν στις παιδικές αναμνήσεις του, το “Beats & Burgers” αποτελεί μία μίξη Hip Hop, Electro και Jazz ηχοχρωμάτων με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να κλέβει την παράσταση με τα φωνητικά του αλλά και τους έξυπνους στίχους του.

"Το ποδόσφαιρο δεν ήταν ο καλύτερος φίλος μου τελευταία, έτσι βρήκα έναν τρόπο να απελευθερώσω το άγχος μου και να αισθανθώ πιο χαλαρός" τονίζει ο Ταμ Ενσαλίβα.

Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι των κομματιών του Ενσαλίβα είναι “Just Kickin It”, “In The Sun”, “World Money”, “I’m on It”.

Από τη φύση του μαχητής, ο πολυπράγμων πρώην παίκτης της ΑΕΚ δηλώνει αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά προκειμένου να επιστρέψει σύντομα σε υψηλό επίπεδο αγώνων παράλληλα με τη μουσική.
 




"Εάν δουλέψεις σκληρά για κάτι, ο Θεός τα βλέπει όλα προκειμένου να σου δώσει πίσω αυτά που κάνεις. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για αυτό το λόγο".

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα κομμάτια του Ενσαλίβα έχουν τύχει θερμής υποδοχής από τους φανς του είδους, που βλέπουν έναν νέο αστέρι να γεννιέται!

Μάλιστα όπως αποκάλυψε στο Sport24.gr έχει ήδη έτοιμο το δεύτερο άλμπουμ του, όπου πολλοί από τους στίχους σχετίζονται από την εμπειρίες του στην Ελλάδα αλλά και τα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία.

Δείτε τον Ταμαντανί Ενσαλίβα να τραγουδά ραπ (μετά το 0'32'').


Tam Nsaliwa hip hop song by eksoxiko

O Eνσαλίβα τραγουδά το "Τhe New Era"



Tam Nsaliwa the New Era by eksoxiko

Περισσότερα για Tam “Tna” Music στο group του στο Facebook.
 

ΠΗΓΗ: sport24.gr