Facebook Pixel ΑΕΚ: "Διαλύσαμε αν φύγει! Με οικοδομή δεν αγοράζεις ακριβά αμάξια - Αυτή είναι η δουλειά του Χιμένεθ"
| 2021-04-05 21:11:00

"Διαλύσαμε αν φύγει! Με οικοδομή δεν αγοράζεις ακριβά αμάξια - Αυτή είναι η δουλειά του Χιμένεθ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Διαλύσαμε αν φύγει! Με οικοδομή δεν αγοράζεις ακριβά αμάξια - Αυτή είναι η δουλειά του Χιμένεθ"

Το... πλασματικό σκορ με Ολυμπιακό και τα απαράδεκτα σχόλια. Η επόμενη μέρα στην Ένωση, η σκληρή κριτική και πώς θα επιστρέψει στον ίσιο δρόμο, μετά την βαριά ήττα. Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Ντανιέλ Μπατίστα και Παντελής Θαλασσινός μοιράζονται στο Sportdog την άποψή τους για την κατάσταση στην ομάδα.

ΑΕΚ: Ο οργανισμός της ΑΕΚ ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από επικίνδυνη σεισμική δραστηριότητα. Η ντροπιαστική ήττα όμως από τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League ταρακούνησε συθέμελα το κιτρινόμαυρο οικοδόμημα, του οποίου η εικόνα παρουσίασε σημεία κατάρρευσης. Τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη, μια μέρα μετά το οδυνηρό 5-1, σήμαναν σαν συναγερμός προς πάσα κατεύθυνση.

Η ομάδα του Δικέφαλου αετού πάντως συνεχίζει να πορεύεται με Μανόλο Χιμένεθ στο πηδάλιο, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσαν (ξανά) οι δηλώσεις του, αφού ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης επέλεξε να μην δράσει εν θερμώ, επηρεαζόμενος από τη λαϊκή κατακραυγή.

Την άποψή τους για την κατάσταση στην ΑΕΚ εξέφρασαν τρεις άνθρωποι που αγαπούν και νοιάζονται για την ομάδα και είναι κομμάτι της ιστορίας της. Πρόκειται για δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και έναν καλλιτέχνη. Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Ντανιέλ Μπατίστα και Παντελής Θαλασσινός μίλησαν στο Sportdog όπου σχολίασαν την εμφάνιση με τους Πειραιώτες, τις ατάκες Χιμένεθ για τους παίκτες, την παρέμβαση των οπαδών και την κατσάδα του Τίγρη. Και οι τρεις τους συμφώνησαν, ότι η παραμονή του Ισπανού ήταν επιβεβλημένη δεδομένων των συνθηκών.

Μιχάλης Σιμιγδαλάς: «Αν φύγει ο Μελισσανίδης θα διαλύσει η ΑΕΚ»

«Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν πλασματικό. Γιατί στα πρώτα 20 λεπτά το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Έχουμε αυτό το πρόβλημα με την αμυντική δυσλειτουργία. Μπήκε το πρώτο γκολ και μετά ήλθε η κατάρρευση. Συν τοις άλλοις από τα 5 γκολ τα 3 τα βάλαμε μόνοι μας... Ασφαλώς η ομάδα δεν είναι σε καλό φεγγάρι.

Είναι απαράδεκτο όμως να λέγονται τέτοια πράγματα από τον Χιμένεθ για τους παίκτες. Ποτέ προπονητές δεν κατηγορεί παίκτες, ακόμα και όταν αποχωρεί. Είναι λάθος νοοτροπία. Μένεις και πρέπει να συνεργαστείς. Δεν μπορείς να λες σε παίκτες, ότι δεν μπορούν. Δεν επιτρέπεται. Καυτηριάζω επίσης την παρέμβαση των οπαδών. Δεν έχουν δουλειά μέσα στο γήπεδο οι φίλαθλοι. Και εγώ είμαι άρρωστος με την ΑΕΚ. Τους καταλαβαίνω. Νιώθουμε τον ίδιο πόνο. Δεν πρέπει όμως να φτάσουμε να γίνονται λαϊκά δικαστήρια. Άλλωστε έρχονται και άλλα παιχνίδια. Θα αφήσουν τις φανέλες και θα φύγουν; Ποιός θα παίξει;

Ο Μελισσανίδης ως ηγέτης καλά έκανε και μίλησε τη Δευτέρα στους παίκτες. Είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για την ομάδα. Έχει κάνει και αυτός τα λάθη του. Δεν μπορείς να τον καταδικάσεις. Αν φύγει αυτός θα διαλύσει η ΑΕΚ. Δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι παίκτες και ο προπονητής το μήνυμα. Να αλλάξουν ρότα. Ειδικά για τον Χιμένεθ, θα πω δυο λόγια παραπάνω. Δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται. Συμφωνώ με την παραμονή του Ισπανού. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορείς να βρεις προπονητή. Έμειναν κάποια παιχνίδια. Πρέπει να βγει η χρονιά».

Ντανιέλ Μπατίστα: «Δουλειά του προπονητή να φτιάξει το σύνολο»

«Πέντε γκολ έχει φάει και η Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα μέσα στην έδρα της. Αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πιο οργανωμένος. Παίζει καλύτερη μπάλα. Είναι λογικό να βάζει 5 γκολ στην ΑΕΚ, η οποία έχει προβλήματα. Ο προπονητής ψάχνει πως να στήσει την ομάδα. Δεν βρίσκει τη συνταγή. Η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού φάνηκε στο ντέρμπι. Επίσης ως ομάδα ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλύτερη ψυχολογία. Στην Ένωση βαραίνουν τα πόδια τους και κάνουν πολλά λάθη. Στην αμυντική λειτουργία εστιάζεται το πρόβλημα. Δεν φταίνε οι παίκτες σε αυτό. Είναι δουλειά του προπονητή να δέσει την ομάδα με όποια υλικά έχει.

Στο κάτω κάτω, η ΑΕΚ δεν έχει τόσο άσχημους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Δεν είναι παράλογο να φας 5 γκολ. Το θέμα είναι να φτιάξεις την ομάδα να αποδίδει και να μην ξανασυμβεί αυτό. Επομένως δεν συμφωνώ με την κριτική που έκανε ο Χιμένεθ στους παίκτες. Γιατί τώρα δεν μπορούν και σε άλλα παιχνίδια μπορούσαν; Η αλήθεια μόνο από μέσα αν είσαι μπορείς να την ξέρεις.

Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες από τη μέση και μπροστά. Στην άμυνα έχει πρόβλημα ειδικά στα στόπερ. Θέλει όμως δημιουργικό παίκτη στη μεσαία γραμμή που θα έχει το εύκολο γκολ. Αυτό που παρατηρώ στην ομάδα επίσης είναι, ότι οι παίκτες δεν βελτιώνονται. Ο Ολιβέιρα, ο Ανσαριφάρντ και ο Γκαρσία ατομικά είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Ομαδικά δεν αποδίδουν, λες και έχουν πρόβλημα μεταξύ τους. Δεν δίνουν τη μπάλα ο ένας τον άλλον. Αυτά είναι δουλειά του προπονητή που πρέπει να φτιάξει το σύνολο να αποδίδει.

Οι οπαδοί τρελαίνονται και πονούν την ομάδα τους. Γι'αυτό συνέβη αυτή η παρέμβαση μετά το παιχνίδι. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, εποχές πέτρινων χρόνων, έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις. Γινόταν χαμός. Χάναμε από μικρές ομάδες. Δεν φταίνε οι παίκτες σε αυτά τα θέματα. Είναι το πως δουλεύει συνολικά μια ομάδα. Υπήρχε κακό κλίμα, ενώ οι παίκτες ήταν καλοί.

Ο Μελισσανίδης είπε στην ομιλία του ότι θα τους αλλάξει όλους. Να αλλάξουν όλοι οι παίκτες δεν είναι δυνατό. Γίνεται όμως να αλλάξει η οργάνωση. Η ΑΕΚ έχει υλικό. Όταν έρθει η ώρα της ενίσχυσης πρέπει να έρθουν παίκτες σε θέσεις που πονά η ομάδα. Αν πάει με αυτό το σκεπτικό τότε μπορεί να φτιάξει η ΑΕΚ ανταγωνιστικό σύνολο. Συμφωνώ που παραμένει ο προπονητής, δεν μπορεί η ομάδα να αλλάζει τεχνικούς σαν τα πουκάμισα».

Παντελής Θαλασσινός: «Αυτό λείπει από την ΑΕΚ»

«Περίμενα να χάσουμε. Ήταν αναμενόμενο. Τα 2 γκολ τους τα κάναμε και δώρο. Εγώ θα δώσω άλλη ερμηνεία στις δηλώσεις Χιμένεθ. Αυτό το “δεν μπορούν” συνδέεται με την υπερφόρτωση. 15 παίκτες βγάζουν όλες τις υποχρεώσεις, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 25άδα. Είμαστε ήδη έναν μήνα εντελώς αποδεκατισμένοι. Γι'αυτό υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδω. Δεν συμφωνώ με την παρέμβαση των οπαδών έτσι όπως έγινε.

Όλοι είμαστε πικραμένοι και αγανακτισμένοι. Φάγαμε 5 γκολ χωρίς να αντιδράσουμε. Εδώ όταν ήμασταν ομάδα Β' Εθνικής τους παίξαμε στα ίσια στο Κύπελλο. Γιατί; Επειδή μπήκε με ψυχή. Αυτό πιστεύω, ότι λείπει από την ΑΕΚ, η ψυχή. Λείπει η ψυχολογική υποστήριξη, όχι ότι δεν ξέρουν μπάλα τα παιδιά. Δεν έχουμε βάθος στο ρόστερ. Υπάρχουν και παίκτες που δεν ξέρεις αν κάνουν. Ο Χνιντ ήταν υπό διωγμό και τώρα τον βλέπουμε αναγκαστικά μέσα. Η χρονιά έχει πάει στράφι και φαίνεται. Το να αλλάζεις όμως προπονητές δεν αποδίδει. Αποδεικνύεται τώρα, ότι δεν έφταιγε ούτε ο Καρέρα. Κάτι γίνεται λάθος. Ή εκεί μέσα υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι σοβαροί ή υπάρχει τόσο κορεσμός που η ομάδα εγκλωβίζεται.

Το να αλλάξουν όλοι, όπως είπε ο πρόεδρος, είναι ατάκα εν βρασμώ ψυχής. Δεν γίνεται να αλλάζουν πρόσωπα με τόση συχνότητα. Και να τον αλλάξεις τον Χιμένεθ, ποιός θα έρθει; Εγώ θα πω κάτι και ας με βρίζουν όλοι! Εγώ θέλω ΑΕΚτζή προπονητή που θα κάνει δουλειά. Πώς πήγε τελικό με τον Μανωλά το 2016; Ήταν καλύτερος κόουτς; Απλά τους είπε “ματώστε τη φανέλα όπως τη μάτωνα και εγώ” για να πάρουν το Κύπελλο και το πήραν. Εγώ στενοχωρέθηκα όταν έφυγε ο Δέλλας. Έφυγε άδικα επειδή έφαγε 4 από τον Ολυμπιακό με διαιτητή τον Κύζα που σφύριξε οφσάιντ από αντίπαλο. Έφαγε ο Δέλλας τις λάσπες 3 χρόνια και στην πρώτη στραβή έφυγε. Δεν ξέρω λοιπόν αν ένας καλός προπονητής κάνει τη διαφορά. Και στον Ολυμπιακό πέρασαν πολλοί προπονητές αλλά ο Μαρτίνς έπιασε. Παραλίγο να τον διώξουν (με Λαμία στο Κύπελλο) και τον κράτησαν. Τους έκανε ομαδάρα. Γιατί ο άνθρωπος είναι προπονηταράς.

Εγώ θεωρώ, ότι θα φτιάξουν τα πράγματα. Δεν γίνεται να έχεις οικοδομή και να αγοράζεις ακριβά αμάξια. Αναφέρομαι στην Αγιά Σοφιά και στα έργα στα Σπάτα. Έχω εξοικειωθεί με αυτό και λέω θα περιμένω! Δεν γίνονται όλα μαζί. Οπότε είναι λάθος να συγκρίνεσαι με τον Ολυμπιακό και να αναρωτιέσαι “γιατί δεν έχω τέτοιους παίκτες;” Έχουν πάρει του κόσμου τα εκατομμύρια από το Champions League. Εμείς προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε μετά τα χρέη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags