ΑΕΚ: Σε επαφή με τον Ολιβιέ Εντσάμ για την ενίσχυση στα χαφ βρίσκεται η ΑΕΚ, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Σιμόες και των τάσεων φυγής του Νέναντ Κρίστισιτς. Το συμβόλαιο του παίκτη με τη Σέλτικ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μείνει ελεύθερος από τους «Κέλτες», η πλευρά του όμως ζήτησε από τους κιτρινόμαυρους λίγο χρόνο για να απαντήσει στην πρόταση, καθώς “ψάχνεται” για να βρει ομάδα στην Αγγλία

Ο 25χρονος Γάλλος μέσος προέρχεται από τις ακαδημίες της Χάβρης απ' όπου πήγε το 2012 σε αυτές της Μάντσεστερ Σίτι. Το 2015 μετακόμισε στη Τζένοα και μέτρησε με τους Ιταλούς 41 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ. Το καλοκαίρι του ’17 η Σέλτικ πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ στη Σίτι και τον απέκτησε, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2022. Στην ομάδα της Γλασκώβης έκανε το μεγάλο «μπαμ», ήταν βασικότατος και ξεχώρισε, μετρώντας όλα αυτά τα χρόνια 24 γκολ, 13 ασίστ σε 147 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Ευρώπη (Champions League & Europa League) και Κύπελλα.

Το περασμένο χειμώνα τον πήρε η Μαρσέιγ δανεικό, αλλά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί και μέτρησε μόλις 6 εμφανίσεις. Μάλιστα ήταν ο λόγος που υπέβαλλε την παραίτησή του Αντρέ Βίλας Μπόας από τον πάγκο της γαλλικής ομάδας. Ο Εντσάμ έχει αγωνιστεί σε όλα τα μικρά τμήματα της Εθνικής Γαλλίας και με την U21 έχει 1 γκολ και 18 συμμετοχές.

Στο προσκήνιο και ο Πλάνιτς

Η ενίσχυση στην άμυνα είναι ένα ακόμα μέτωπο για το οποίο κινείται να κλείσει η ΑΕΚ, η οποία έχει σε πρώτο πλάνο τον Μπόγκνταν Πλάνιτς. Η υπόθεση του Σέρβου αμυντικού όμωςπαρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, αφού ο 29χρονος δεσμεύεται με την Μακάμπι Χάιφα μέχρι το 2023.

Όπως αναφέρει η Sportday πάντως, ο Πλάνιτς έχει μεταφέρει στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως θα μείνει σύντομα ελεύθερος, αφού υπάρχουν οφειλές προς το πρόσωπό του, ενώ υπάρχει στο... τραπέζι και το θέμα της ασφάλειας, λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ.

Στους «κιτρινόμαυρους» περιμένουν να αλλάξει το status του Σέρβου και στη συνέχεια θα κάνουν... μπάσιμο για την υπογραφή του, αφού ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θεωρεί πως ο Πλάνιτς αποτελεί μία πολύ καλή περίπτωση για την άμυνα της ομάδας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν γίνει πρωτοσέλιδο χτύπημα στη SportDay και στη LiveSport. «Διπλό χτύπημα» είναι ο τίτλος της πρώτης και «Υπέρβαση με Εντσάμ» αυτός της δεύτερης.