Facebook Pixel Euro 2020: Οι "Έλληνες" του Euro 2020 και αυτοί που κόπηκαν... στο τσακ!
| 2021-06-11 12:07:00

Οι "Έλληνες" του Euro και αυτοί που κόπηκαν - "Νικητές" ΠΑΟΚ... Κούγιας - Πίκρα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Οι "Έλληνες" του Euro και αυτοί που κόπηκαν - "Νικητές" ΠΑΟΚ... Κούγιας - Πίκρα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό

Ποιοι έχασαν τη διοργάνωση στο "τσακ" και οι τρεις συμμετοχές από τη Σούπερ Λιγκ. Το όνομα που δεν γνωρίζατε ότι θα μας... εκπροσωπήσει και οι δύο συμμετοχές του Δικεφάλου.
 

Μόλις τρεις είναι οι εκπρόσωποι της Superleague στο Euro 2020. Αριθμός που σίγουρα οφείλεται στο γεγονός ότι η Εθνική Ελλάδας δεν πήρε το εισιτήριο για τη διοργάνωση, αλλά και στο ότι ορισμένοι ξένοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασαν κοντά στην κλήση τους στη διοργάνωση, αλλά στο τέλος έμειναν εκτός.

Οι "Έλληνες" του Euro 2020

Κάρολ Σφιντέρσκι - ΠΑΟΚ (Πολωνία)

Η σκληρή δουλειά και το... άστρο του επιθετικού του ΠΑΟΚ, του χάρισαν μια θέση στην τελική 26άδα της εθνικής Πολωνίας, κάτι που φάνταζε απίθανο μέχρι και πριν λίγους μήνες. Τα 25 γκολ του Σφιντέρσκι με τη φανέλα του Δικεφάλου την τελευταία διετία έπεισαν τον Πάουλο Σόουζα να τον καλέσει στην Εθνική και ο 24χρονος άρπαξε την ευκαιρία, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο. Ο τραυματισμός του Κριστόφ Πιόντεκ άνοιξε διάπλατα την πόρτα στον Σφιντέρσκι, ο οποίος θα πάει στο Euro 2020 και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις όποιες αγωνιστικές ευκαιρίες του προκύψουν, αφού στην επίθεση της Πολωνίας δεσπόζει ο σπουδαίος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μάικλ Κρμέντσικ - ΠΑΟΚ (Τσεχία)

Όντας εκτός αγωνιστικών πλάνων στην Κλαμπ Μπριζ, ο Μάικλ Κρμέντσικ έψαχνε τον καλό του εαυτό και τον βρήκε στον ΠΑΟΚ. Ο Τσέχος δέθηκε με τον Δικέφαλο, πέτυχε 9 γκολ σε έξι μήνες, μεταξύ των οποίων το νικητήριο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Κρμέντσικ μπήκε στις καρδιές των οπαδών και ελπίζει να παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Θεσσαλονίκη. Πριν από αυτό όμως, ετοιμάζεται για το Euro 2020, αφού η καλή του παρουσία στην Ελλάδα τον βοήθησε να κρατήσει τη θέση του στην εθνική Τσεχίας, με την οποία μετρά 27 συμμετοχές και 9 γκολ.

Τιμ Σπαρβ - ΑΕΛ (Φινλανδία)

Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας βίωσε έναν οδυνηρό υποβιβασμό με την ΑΕΛ, κάτι που φιλοδοξεί να αφήσει πίσω του για να απολαύσει τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Στα 34 του χρόνια ο Σπαρβ θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο Euro 2020, γράφοντάς το όνομά του ανεξίτηλα στην ιστορία του φινλανδικού ποδοσφαίρου, η άνοδος του οποίου τα τελευταία χρόνια είχε ως συνέπεια τη σπουδαία πρόκριση των Σκανδιναβών σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για πρώτη φορά.

Αυτοί που έμειναν εκτός

Ρούμπεν Σεμέδο, Ζοσέ Σα - Ολυμπιακός (Πορτογαλία)

Ο Φερνάντο Σάντος δεν έκανε το χατήρι στους δύο άσους του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα μείνουν εκτός Euro 2020, εξέλιξη που βολεύει αγωνιστικά τους Πειραιώτες ώστε να έχουν τους δύο Ίβηρες απόλυτα έτοιμους για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πάντως ο αποκλεισμός τους συνιστά έκπληξη, αφού ο Σα είχε πιθανότητες να μπει στην τριάδα των τερματοφυλάκων, ενώ ο Σεμέδο βρισκόταν σταθερά στις κλήσεις της Πορτογαλίας το τελευταίο διάστημα. Στην περίπτωση του υψηλόσωμου αμυντικού, ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Ισπανία λόγω παλαιότερης δικαστικής απόφασης. Βάσει των διασταυρώσεων δεν αποκλείεται οι Πορτογάλοι να παίξουν κάποιο νοκ-άουτ ματς στην Ισπανία και δεν θα μπορούσαν να υπολογίζουν στον Σεμέδο.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς - ΑΕΚ (Σουηδία)

Παρά το γεγονός ότι συμπεριελήφθη στην προεπιλογή του Γιάνε Άντερσον, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς δεν βρήκε θέση στην τελική 26άδα της Εθνικής Σουηδίας. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός δεν έκανε άσχημη σεζόν με την ΑΕΚ, όμως δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βρει σταθερότητα στην απόδοσή του, βγάζοντας μόνο εκλάμψεις των ικανοτήτων του στο γήπεδο. Έτσι δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα "βαριά" ονόματα της μεσοεπιθετικής γραμμής των Σουηδών (Κουλουσέφσκι, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Κουάισον) και έμεινε εκτός.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags