Τέσσερις ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία πήραν μέρος στις πρώτες προπονήσεις του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Αποστολόπουλο, Καλογερόπουλο, Σαπουντζή και Σίνα, οι οποίοι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα πάρουν τις ευκαιρίες τους από τον Πέδρο Μαρτίνς, στον οποίο θα κληθούν να δείξουν τι αξίζουν. Συν τοις άλλοις οι εμπειρίες που θα πάρουν θα αποτελέσουν σημαντικά υλικά για την οικοδόμηση της καριέρας τους. Διαβάστε το Scouting report για κάθε μία περίπτωση.

Απόστολος Αποστολόπουλος: Ο νέος Τσιμίκας

Πρόκειται για 18χρονο αριστερό μπακ, τον οποίο ο Ολυμπιακός απέκτησε από τον Πανσερραϊκό, μία περίοδο που τον «γλυκοκοίταζαν» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο παίκτης βρέθηκε πολύ κοντά στο να φύγει εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα για την Ολλανδία. Βίλεμ, Φέγενορντ ήταν δύο μνηστήρες με την πρώτη να φτάνει πολύ κοντά στην απόκτησή του. Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020 ο Αποστολόπουλος είχε ταξιδέψει στο Τίλμπουργκ για να περάσει ιατρικές εξετάσεις με τις ευλογίες του Πανσερραϊκού. Η συμφωνία για την πώληση του παίκτη επετεύχθη με τον παίκτη να επιστρέφει στις Σέρρες για να ενισχύσει τις προσπάθειες των «λιονταριών» για άνοδο. Αργότερα όμως, τον Απρίλιο του ιδίου έτους, ο Πανσερραϊκός ενημέρωσε, ότι η προφορική συμφωνία δεν προχώρησε, αποδίδοντας το πάγωμα των διαπραγματεύσεων στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο προπονητής του στα «λιοντάρια», Άγγελος Διγκόζης, είχε εκμυστηρευτεί εκείνη την εποχή στο Sportdog: «Είναι ένα παιδί πολύ σοβαρό και πολύ αξιόλογο σαν χαρακτήρας. Είναι χαμηλών τόνων και του αρέσει πολύ η δουλειά. Είναι συνεργάσιμος με όλους τους συμπαίκτες του».

Ο Αποστολόπουλος είναι αριστεροπόδαρος με καλή τεχνική. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που παρομοιάστηκε με τον Τσιμίκα, αφού αμφότεροι έχουν κάνει παρόμοια διαδρομή στην καριέρα τους (από Σέρρες... Πειραιά). Τη φετινή χρονιά του έτυχαν κάποιες αναποδιές με τον τραυματισμό να τον πάει πίσω. Το ότι κλήθηκε στην προετοιμασία όμως αποτελεί σπουδαία ευκαιρία, να δείξει στον Μαρτίνς την αξία του, μιας και πέραν του Ρέαμπτσιουκ δεν υπάρχει άλλος αριστερός μπακ.

Αλέξης Καλογερόπουλος: Η βελτιωμένη έκδοση του Ρέτσου

Πρόκειται για 16χρονο στόπερ που έπαιξε σε τρεις αναμετρήσεις των Play Offs και θεωρείται σημαντικό πρότζεκτ για τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα με τη συμμετοχή του (μπήκε στο 77' αντί του Ντρέγκερ) στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Άρη, στο Κλεάνθης Βικελίδης, έγραψε ιστορία, αφού μπήκε στη λίστα με τους νεαρότερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Καλογερόπουλος ξεκίνησε από την Ακαδημία της Δάφνης στην Ανδραβίδα, στην οποία πρόεδρος είναι η μητέρα του, Αγγελική Κονταλή. Οι Πειραιώτες απέκτησαν τον νεαρό κεντρικό αμυντικός το περασμένο καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης, νικώντας τον ΠΑΟΚ στη διελκυστίνδα της απόκτησής του. Οι Αρκάδες ήθελαν να τον στείλουν στη Θεσσαλονίκη, τα όνειρα του πιτσιρικά όμως είχανε ερυθρόλευκη απόχρωση.

Τα σωματικά του προσόντα εντυπωσίασαν τους πάντες (είναι 1,87 μ.) στου Ρέντη και οι δυναμικές του επεμβάσεις δείχνούν, ότι αν βελτιωθεί και εξελιχθεί το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό. Το scouting report που έκανε το Sportdog κάνει λόγο για έναν αμυντικό πειθαρχημένο, πολύ καλό με τη μπάλα στα πόδια, δυνατό και με επιθετικές διαθέσεις. Κάποιες φωνές μάλιστα έκαναν λόγο για μία βελτιωμένη έκδοση Ρέτσου, λόγω της ποιότητας που βγάζει στο χορτάρι. Επίσης από πολύ μικρή ηλικία έδειχνε, ότι αγαπά να δουλεύει μέσα στο γήπεδο.

Τάσος Σαπουντζής: Στον Ολυμπιακό μέσω... Άρη

Πρόκειται για 19χρονο κεντρικό μέσο, ο οποίος είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Αντώνη Σαπουντζή. Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε (τον Ιανούαριο του 2019) από τον ΠΑΟΚ και όπως ήταν φυσικό, η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Γύρω από τις συνθήκες αποχώρησής του, δε, επικρατεί μεγάλο μυστήριο. Μία εκδοχή υποστήριζε, ότι το διαζύγο ήρθε, επειδή πανηγύρισε γκολ του ΠΑΟΚ, φορώντας την μπλούζα του Άρη από μέσα. Άλλο σενάριο έλεγε, ότι εθεάθη στις εξέδρες του “Κλεάνθης Βικελίδης” σε παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό.

Στον ΠΑΟΚ όμως διέψευσαν και τις δύο εκδοχές και υποβάθμισαν το θέμα, υποστηρίζοντας, ότι ο παίκτης είχε φτάσει σε ηλικία να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Η ομάδα δεν είχε πρόθεση να τον κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της.

Πάντως ο παίκτης θεωρείτο τότε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα. Τον Ιούλιο του 2019, σε ηλικία 17 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο εξαργυρώνοντας την πολύ καλή χρονιά που έκανε με την Κ-17 του Ολυμπιακού με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν.

Για τον μικρό είναι λαμπρή ευκαιρία να δείξει στον Πέδρο Μαρτίνς, εν τη απουσία του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος λείπει με άδεια.

Άγγελος Σίνα: Παίρνει ευκαιρίες

Πρόκειται για 17χρονο τερματοφύλακα. Παίζει κατά κύριο λόγο στην Κ17 του Ολυμπιακού. Είναι από τους παίκτες που κλείνουν την τετράδα των παικτών από τις Ακαδημίες. Όπως ανέφερε φωνή μέσα από τον ερυθρόλευκο οργανισμό, θα πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή TOP επιπέδου για Ολυμπιακό - 40 εκατομμύρια για εκλεκτό του Βαλβέρδε- Διεθνής με Βραζιλία