Facebook Pixel Euro 2020: "Σίφουνας" στους 8 η Δανία - Ισοπέδωσε την Ουαλία του... εξαφανισμένου Μπέιλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-06-26 20:55:00

"Σίφουνας" στους 8 η Δανία - Ισοπέδωσε την Ουαλία του... εξαφανισμένου Μπέιλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Σίφουνας" στους 8 η Δανία - Ισοπέδωσε την Ουαλία του... εξαφανισμένου Μπέιλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του Ντόλμπεργκ, ένα του Μέλε και ένα του Μπρέιθγουεϊτ η Δανία θριάμβευσε στο Άμστερνταμ, επικρατώντας με 4-0 της Ουαλία και παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για τους 8, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολλανδία-Τσεχία.

Η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του Euro 2020, καθώς επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-0 της Ουαλίας στο πρώτο χρονικά ματς για τη φάση των 16.

Παίζοντας στο γήπεδο της πρώην ομάδας του, του Άγιαξ, ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ "έλαμψε" πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του (27', 48'), με τον Γιόακιμ Μέλε να σκοράρει το τρίτο (88') και τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ.

Οι Δανοί έκαναν φανταστική εμφάνιση αφού ήταν κυρίαρχοι σε ολόκληρο το παιχνίδι και πηγαίνουν με την ψυχολογία στα ύψη και έτοιμοι να κάνουν τη ζημιά στους 8, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ματς Ολλανδία - Τσεχία (27/6, 19:00).

Το ματς

Η επιστροφή του Ντόλμπεργκ στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές με τον Άγιαξ (119 συμμετοχές σε 3 χρόνια, με 45 γκολ από το 2016 έως το 2019) συνδυάστηκε με μία μεγαλειώδη εμφάνιση από την πλευρά του. Αρχικά με το πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα στο 27ο λεπτό, όταν βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουόρντ και στο 48΄ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γουίλιαμς κι από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «εκτελέσει» τον γκολκίπερ των «δράκων».

Οι Δανοί είχαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 86΄ για να φτάσουν στο 3-0, αλλά το πλασέ του Μπρεθγουέιτ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Άντερσεν βρήκε σε πόδι αμυντικού της Ουαλίας κι έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, όμως, ο Μέλε ανέβασε το δείκτη του σκορ, για να «γράψει» το 4-0 στις καθυστερήσεις ο Μπρέϊθγουειτ με σουτ κι αφού η φάση ελέγχθηκε από το VAR.

Στην 96η συμμετοχή του με την φανέλα της Εθνικής Ουαλίας, ο Γκάρεθ Μπέιλ, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του πιο μακριά από την φάση των ομίλων, ενώ από την άλλη ο Σμάιχελ, διαφύλαξε για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία του στη διοργάνωση!

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντόν, Μουρ, Μπρουκς
Κόκκινες: 90΄ Γουΐλσον

Οι συνθέσεις:

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40΄ Γουίλιαμς), Ρόντον, Μέϊφαμ, Ντέιβις, Μορέλ, Άλεν, Τζέιμς (78΄ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μουρ (78΄ Ρόμπερτς)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγάερ (77΄ Άντερσεν), Βέστεγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77΄ Μποϊλεσεν), Χόιμπγερκ, Ντιλέινι (60΄ Γένσεν) , Μέλε, Ντάμσγκααρντ (60΄ Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (69΄ Κορνέλιους), Μπρεϊθγουέιτ  

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags