Facebook Pixel Ολυμπιακος - Κριστιάν Παβόν: "Θα κάνει τη διαφορά ο Παβόν στον Ολυμπιακό - Δεν είναι... Γκαλέτι - Θα βοηθούσε ο Καμπιάσο ως κόουτς"
| 2021-06-28 12:02:00

"Θα κάνει τη διαφορά ο Παβόν στον Ολυμπιακό - Δεν είναι Γκαλέτι - Θα βοηθούσε ο Καμπιάσο ως κόουτς"

Του Αδέσποτου
"Θα κάνει τη διαφορά ο Παβόν στον Ολυμπιακό - Δεν είναι Γκαλέτι - Θα βοηθούσε ο Καμπιάσο ως κόουτς"

Ο Ντιέγκο Ρομάνο μιλάει για τους Αργεντινούς, το Euro, το Copa America και τα παιδιά που θέλει να βοηθήσει στην Κρήτη, ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα. Τι λέει για τον συμπατριώτη του που στέλνουν στο Λιμάνι, τους Καμπιάσο και Ιμπαγάσα που ξεκινούν νέα καριέρα και γιατί παίζει ακόμα μπάλα.

Ολυμπιακός - Κρίστιαν Παβόν: Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Ντιέγκο Ρομάνο στους Ευάγγελο Μίχο και Κώστα Γκόντζο, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Sportdog.gr στον Alpha 9.89 (Σάββατο και Κυριακή 18.00 – 20.00).

Ο πρώην άσος του Εργοτέλη, που παίζει ακόμα ποδόσφαιρο στα 41 του, μίλησε για το Camp που ετοιμάζει στην Κρήτη ώστε να βοηθήσει τα παιδιά του νησιού, για το Euro και το Copa America, αλλά και για τα σενάρια που θέλουν τον Κρίστιαν Παβόν να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Τι άλλο είπε για τους συμπατριώτες του Καμπιάσο και Ιμπαγάσα και την προπονητική τους καριέρα.

Αρχικά αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη: «Μεγάλη ατυχία για τον Κώστα Φορτούνη. Χρειάζεται δύναμη και στήριξη από όλους. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής και θα τα καταφέρει να γυρίσει».

Και συνέχισε για το τι κάνει τώρα: «Ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν ο προπονητής που με έφερε στην Ελλάδα. Στα 41 παίζω ακόμα, στη Βούλα, στην Α ΕΠΣΑΝΑ! Είπα να βοηθήσω τα παιδιά για την άνοδο και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω.

Παράλληλα, ασχολούμαι με ένα Camp στην Κρήτη, που θα το κάνουμε για πρώτη φορά φέτος για να βοηθήσουμε τα παιδιά στο νησί. Υπάρχουν πολλά ταλέντα και χάνονται. Θέλουμε να τα βοηθήσουμε όσο μπορούμε να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Θα συμμετέχουν παιδιά γεννημένα από 2013 και πάνω, από εννιά χρονών δηλαδή. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι από 15 χρονών και πάνω. Οι προπονήσεις θα κρατήσουν για δύο εβδομάδες. Και εκτός από προπονήσεις θα υπάρξουν και σεμινάρια για τους γονείς. Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στο Lido soccer στις 12 Ιουλίου και παρών θα είναι και ο Σέρζιο Λεάλ.

Στόχος μας είναι να ζήσουν τα παιδιά μία διαφορετική εμπειρία, να ανοίξουν μία πόρτα σε παιδιά που θα μπορούν μετά να πάνε να παίξουν φιλικά στο εξωτερικό. Και θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν να μην τα παρατάνε».

Για τον γιο του που επίσης παίζει ποδόσφαιρο τόνισε: «Ο Τιάγκο, γεννημένος το 2006, 15 χρονών και ταλαντούχος. Αγωνίζεται ως εξτρέμ. Είναι στον Παναθηναϊκό στην Κ15».

Μία συμβουλή στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο: «Το παιδί πρέπει να βρει μία ισορροπία, να τα συνδυάζει όλα, ποδόσφαιρο, φίλους, σχολείο και βόλτες. Πάνω από όλα όμως πρέπει να αγαπάει το ποδόσφαιρο για να πετύχει. Θέλει και τύχη, αλλά αν το αγαπάς και δουλεύεις θα τα καταφέρεις».

Για τη φετινή διοργάνωση του EURO: «Βλέπω κάθε μέρα με τον γιο μου, δεν στηρίζω κάποια ομάδα εκτός της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά τώρα σε αυτή τη διοργάνωση είμαστε με τη Γαλλία. Ο γιος μου στηρίζει Εμπαπέ. Και προβλέπω ότι μπορεί να φτάσει και στην κατάκτηση. Έχει καλύτερη ομάδα, δύο γεμάτες ενδεκάδες. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο».

Και συνέχισε: «Στο COPA America πιστεύω θα δούμε τελικό Βραζιλία και Αργεντινή. Περιμένουμε και τον Λιονέλ Μέσι να φτάσει στην κούπα, δεν θέλω να το πω, αλλά νομίζω οι Βραζιλιάνοι έχουν καλύτερη ομάδα. Δυστυχώς, ο Μέσι δεν έχει καμία σχέση με Μαραντόνα. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, αλλά ο Μαραντόνα ήταν Θεός».

Σχολιάζοντας τα σενάρια για τον Παβόν και εάν μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό και να συγκριθεί με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, σχολίασε: «Για τον Παβόν είναι δύσκολο να τον δούμε στην Ελλάδα. Αλλά θα μπορούσε ίσως ο Ολυμπιακός να τον φέρει, παρότι η Μπόκα είναι μεγάλος σύλλογς. Πριν μερικά χρόνια περίμεναν όλοι περισσότερα από αυτόν, πήγε και Μουντιάλ, αλλά δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη. Έχει πέσει τώρα, αλλά στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να κάνει την διαφορά. Δεν τον συγκρίνω πάντως με τον Λουτσιάνο, ο Γκαλέτι ήταν ανώτερος».

Σε ερώτηση για τους Καμπιάσο και Ιμπαγάσα που ακολουθούν καριέρα προπονητή και εάν μπορούν κάποια στιγμή να τους δούμε στον πάγκο του Ολυμπιακού, τόνισε«Θα μπορούσε ο Καμπιάσο, που έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και αν ασχοληθεί με την προπονητική, να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Καλός παίκτης, θα μπορούσε να γίνει καλός προπονητής. Μου έκανε εντύπωση που έγινε προπονητής ο Ιμπαγάσα. Ήταν παικτάρα, όλοι τον ξέραμε, μακάρι να πάει καλά».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" με Εντσάμ σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα - Τέλος πρωτοκλασάτος άσος του Ολυμπιακού!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags