Facebook Pixel Sportdog.gr | Γλίτωσε την κηδεία ο ΠΑΟΚ! 1-1 με Ριέκα με ισοφάριση από αυτογκόλ στις καθυστερήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-08-19 22:55:00

Γλίτωσε την κηδεία ο ΠΑΟΚ! 1-1 με Ριέκα με ισοφάριση από αυτογκόλ στις καθυστερήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

του Λάζαρου Γεωργίδη
Γλίτωσε την κηδεία ο ΠΑΟΚ! 1-1 με Ριέκα με ισοφάριση από αυτογκόλ στις καθυστερήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Θεσσαλονικείς αναδείχτηκαν ισόπαλοι με τους Κροάτες και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό.

Πήγαινε να γίνει... κηδεία, στις καθυστερήσεις όμως ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ έχανε από το 33', δεν κατάφερνε να ισοφαρίσει με όλους τους τρόπους, αλλά στο τέλος με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς γλίτωσε την ήττα και πλέον ελπίζει για πρόκριση στη ρεβάνς κόντρα στη Ριέκα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει ψηλά, με τους Μπίσεσβαρ και Ζίφκοβιτς να βγάζουν ενέργεια και όρεξη στο παιχνίδι τους. Βρήκε όμως απέναντι μία πολύ καλά στημένη άμυνα της Ριέκα, η οποία περιόρισε τους παίκτες του Λουτσέσκου εκτός περιοχής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί μέσω μακρινών σουτ παρά με οργανωμένες προσπάθειες. Μία τέτοια απόπειρα έξω από το κουτί είχε στο 9' ο Ζίβκοβιτς το σουτ του οποίου έφυγε για λίγο άουτ.

Στο 17' ήρθε η απάντηση των Κροατών. Το σουτ του Τόμετσακ κόντραρε σε σώμα αμυντικού αλλάζοντας πορεία και πηγαίνοντας προς την εστία. Ο Πασχαλάκης όμως, με υπερένταση και ενώ έκανε αντίθετη κίνηση, κατάφερε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δεν είχε όμως ίδια αντίδραση στο 33', όταν οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, (αφότου είχαν χαθεί δύο καλά σουτ από πλευράς γηπεδούχων).

Ο Μπίσεσβαρ έχασε την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής μετά από πίεση των Κροατών, με τον Λεπίνιτσα να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και άργησε να πέσει (0-1).

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έδειξε περισσότερη ορμή και διάθεση. Έτρεχε για να γυρίσει το παιχνίδι με Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς να έχουν πιο ενεργό ρόλο. Μάλιστα ο δεύτερος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 61' ύστερα από γύρισμα του Μπίσεσβαρ. Μερικά λεπτά αργότερα, δε, ο Τέιλορ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάλοβιτς να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Σημειωτέον, ότι ο Βραζιλιάνος είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο 75'.

Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο βάραιναν τα πόδια των παικτών των γηπεδούχων, οι οποίοι μπροστά στην αδυναμία τους να κάνουν παιχνίδι με τη μπάλα κάτω, επιχειρούσαν σουτ, τα οποία δεν ανησυχούσαν τον Πρσκάλο. Στα τελευταία λεπτά ο Σφιντέρσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από γυρίσμα του Σβαμπ, αφού οι αμυντικοί της κροάτικης ομάδας απομάκρυναν. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, σε κυριολεκτικά νεκρό χρόνο, ο Γκάλεσιτς έβαλε αυτογκόλ και έτσι ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε (1-1).

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Έκανε μία καλή απόκρουση και μάλιστα δύσκολη, στο 17'. Η αντίδρασή του όμως στο γκολ της Ριέκα ήταν για μία ακόμα φορά τραγική. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δείχνει πόσο πολύ πονά ο ΠΑΟΚ στον άσο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Χωρίς εκπλήξεις κατέβασε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το πρώτο ματς με την Ριέκα για τα playoffs του Europa Conference League. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Σβαμπ, Κούρτιτς στα χαφ, με τους Ζίφκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σφιντέρσκι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (31' Τέιλορ), Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς (71' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (71' Κούτσιας), Ελ Καντουρί, Σφιντέρσκι

Ριέκα: Πρσκάλο - Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Εσκοβάλ – Τόμετσακ (71' Μπούσνια), Τσέριν (78' Λίμπερ), Πάβιτσιτς, Βούκτσεβιτς (78' Γκάλεσιτς), Λεπίνιτσα - Αμπάς, Αμπέμ.

Η ΦΑΣΗ: Η Ευκαιρία του Κούρτιτς στο 61'.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Στο 12' υπήρξε μια πτώση του Βιεϊρίνια εντός περιοχής μετά από σπρώξιμο αντιπάλου. Παίζεται είπε ο διαιτητής. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στην περιοχή της Ριέκα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την ήττα. 'Ετσι και αλλιώς όμως την άλλη εβδομάδα θα κληθεί στη Ριέκα να υπερβάλλει εαυτόν, για να περάσει στους ομίλους.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags