Facebook Pixel Μεταγραφές: Από τον Μέσι στον... Μπάτζιο - Οι θρύλοι των ομάδων που υπέγραψαν ελεύθεροι σε άλλες
| 2021-08-23 16:42:00

Από τον Μέσι στον... Μπάτζιο - Οι θρύλοι των ομάδων που υπέγραψαν ελεύθεροι σε άλλες

Του Μιχάλη Σοφιανού
Από τον Μέσι στον... Μπάτζιο - Οι θρύλοι των ομάδων που υπέγραψαν ελεύθεροι σε άλλες

Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως  η Μπαρτσελόνα ήταν η μοναδική ομάδα που έχασε τον καλύτερο της παίκτη χωρίς να βάλει στα ταμεία της ένα ευρώ, όμως η ίδια ιστορία έχει συμβεί ξανά και μάλιστα πολλές φορές

Μεταγραφές: Η μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεντ Ζερμέν και μάλιστα με τους Άραβες ιδιοκτήτες του γαλλικού συλλόγου να μην χαλάνε ούτε ένα ευρώ ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Βέβαια οι Παριζιάνοι δεν έμειναν εκεί, μιας και πριν τον Αργεντίνο σούπερ σταρ είχαν προηγηθεί οι προσθήκες στο ρόστερ των Τζίνι Βαϊνάλντουμ, Σέρχιο Ράμος και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και πάλι χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν για να τους αποκτήσουν, μιας και όλοι ήταν ελεύθεροι.

Γενικότερα ο σύλλογος της πρωτεύουσας της Γαλλίας κατάφερε χωρίς να δαπανήσει ούτε μισό ευρώ, από το μπάτζετ μεταγραφών, να κάνει κινήσεις με τεράστιο αντίκτυπο τόσο επικοινωνιακά, όσο και αγωνιστικά μιας και βελτίωσε όλες τις γραμμές του, κάτι που τον έκανε πολύ ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση ακόμα και του Champions League την φετινή σεζόν.

Βέβαια οι κινήσεις αυτές δεν ήταν οι πρωτοφανείς στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μιας και είναι αρκετοί παίκτες "σημαίες" για τους συλλόγους που αγωνίζονταν που αποχωρούσαν για άλλο προορισμό, με την ομάδα τους να μην βάζει στα ταμεία της χρήματα, όντας με λίγα λόγια διπλά χαμένη.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – Από τη Ντόρτμουντ στη Μπάγερν Μονάχου

Δυστυχώς για τους Βεστφαλούς έχουν γίνει… τροφοδότες παικτών για την βαυαρική ομάδα, όμως η μετακίνηση του Πολωνού μπόμπερ το 2014 ήταν αυτή που τους… πόνεσε περισσότερο. Ο Λεβαντόφσκι βλέποντας το συμβόλαιό του να τελειώνει από το Νοέμβριο του 2013 είχε συνομιλίες με τους ανθρώπους της Μπάγερν, κάτι που κατέληξε σε… γάμο μερικούς μήνες μετά. Ο Λέβα από την στιγμή που πήγε στο Μόναχο έκανε… πάταγο σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του και πλέον θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Από την Παρί Σεντ Ζερμέν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η μετακίνηση του Σουηδού από το Παρίσι για το Μάντσεστερ το 2016 ήταν μια κίνηση που ούτε ο ίδιος ο τεχνικός των Κόκκινων Διαβόλων, Ζοσέ Μουρίνιο, δεν πίστευε πόσο εύκολα έγινε. Ο Ίμπρα αποφάσισε να αποχωρήσει από την Παρί και μάλιστα με 0 ευρώ για να συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και την πρώτη του σεζόν εκεί πέτυχε 17 γκολ κάνοντας τους πάντες να υποκλιθούν μπροστά του. Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, μιας και ένας τραυματισμός στο γόνατο θα τον αναγκάσει να χάσει σχεδόν ολόκληρη την επόμενη χρονιά και να πάρει μεταγραφή για τους Γκάλαξι του Λος Άντζελες το 2018.

Ραούλ – Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Σάλκε

Φορώντας τη φανέλα των Μερένχες για μια… ζωή ολόκληρη ο Ισπανός επιθετικός έγινε συνώνυμο του συλλόγου και πετυχαίνοντας 323 γκολ σε 741 συμμετοχές κατάφερε και κατέκτησε τρία Champions League. Το 2010, μετά από 16 χρόνια στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αποφασίζει να αποχωρήσει και ελεύθερος με επόμενο προορισμό της καριέρας του τη Σάλκε, όπου και θα σημειώσει 40 τέρματα σε 98 συμμετοχές στην Γερμανία.

Σολ Κάμπελ – Από την Τότεναμ στην Άρσεναλ

Ο Άγγλος αμυντικός δεν έφυγε απλά από τους Πετεινούς ελεύθερος, όντας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, αλλά αποφάσισε να υπογράψει στον αιώνιο εχθρό του συλλόγου που αγωνιζόταν, στην Άρσεναλ το 2001. Στα πέντε χρόνια που θα παίξει στους Κανονιέρηδες θα κερδίσει δύο πρωταθλήματα, ενώ ήταν μέλος της αήττητης ομάδας που κατέκτησε την Premier League, όμως για πάντα θα είναι ο… προδότης για την λευκή πλευρά του Λονδίνου.

Μίκαελ Μπάλακ – Από την Μπάγερν Μονάχου στην Τσέλσι

Ο Γερμανός μέσος ήταν μια άκρως εντυπωσιακή ελεύθερη μεταγραφή που έγινε το 2006, όχι γιατί απλά θεωρούταν ο ηγέτης των Βαυαρών, αλλά επειδή για τρία συνεχόμενα χρόνια κατακτούσε με την ομάδα του Μονάχου την Bundesliga, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται ισάριθμες φορές ο καλύτερος Γερμανός παίκτης. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα βρεθεί στη Τσέλσι θα κατακτήσει δύο Premier League, ένα κύπελλο και ένα Λίγκ Καπ.

Χένρικ Λάρσον – Από την Σέλτικ στην Μπαρτσελόνα

Ο Σουηδός επιθετικός ήταν ένα με τους Κέλτες, μιας και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εκεί και έγινε θρύλος για τους οπαδούς των Πράσινων της Γλασκόβης. Οι Bhoys για πολλά καλοκαίρια κατάφερναν να κρατήσουν τον Λάρσον στην ομάδα, παρά τις πολλές προσφορές που υπήρχαν, όμως το 2004 θα αποφασίσει να αποχωρήσει και μάλιστα ως ελεύθερος με προορισμό την Μπαρτσελόνα. Στην Βαρκελώνη, παρά το γεγονός ότι δεν παίξει βασικός, αποδείχθηκε παίκτης κλειδί για την σεζόν 2006, όπου οι Μπλαουγκράνα θα κατακτήσουν το Champions League.

Λουίς Ενρίκε – Από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπαρτσελόνα

Σε μια κίνηση που αποδείχθηκε ιστορική το 1996 ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα φύγει ως ελεύθερος από την Μαδρίτη και θα υπογράψει στους Μπλαουγκράνα προκαλώντας… πανικό στην Ισπανία. Από την πρώτη κι όλας σεζόν στο Καμπ Νόου θα δείξει το πλούσιο ταλέντο του και μάλιστα θα φτάσει σε σημείο να γίνει αρχηγός των Μπλαουγκράνα, ενώ αργότερα θα γίνει και προπονητής τους, κερδίζοντας συνολικά δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα Champions League.

Τζιανλούκα Βιάλι – Από τη Γιουβέντους στην Τσέλσι

Μπορεί να μην ξεκίνησε την καριέρα του από τους Μπιανκονέρι όμως ο ταλαντούχος επιθετικός αγαπήθηκε όσο λίγοι στο Τορίνο και μάλιστα κατέκτησε μαζί τους τόσο τη Serie A, όσο και το Champions League το 1996. Εκείνο όμως το καλοκαίρι οι φίλοι της Γιουβέντους τον είδαν να αποχωρεί ελεύθερος και να συνεχίζει την καριέρα του στην Τσέλσι, όπου είχε ρόλο μέχρι και παίχτη προπονητή. Μάλιστα με τους Μπλε κατέκτησε τόσο το κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ, όσο και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Φερνάντο Γιορέντε – Από την Αθλετίκ Μπιλμπάο στην Γιουβέντους

Ο Βάσκος επιθετικός ήταν συνυφασμένος με τα Λιοντάρια, μιας και αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών τους και έφτασε στο σημείο να θεωρείται από τους καλύτερους επιθετικούς τόσο της Ισπανίας όσο και της Ευρώπης. Το 2013, όμως, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα φεύγοντας από το Μπιλμπάο με προορισμό τη Γιουβέντους, όπου σημείωσε 16 τέρματα στην Serie A οδήγησε τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα, ενώ τα τρία χρόνια που αγωνίστηκε εκεί πήρε ισάριθμους τίτλους, ενώ έδωσε το παρών και στον τελικό του Champions League του 2015, πριν αποχωρήσει για τη Σεβίλλη.

Ρομπέρτο Μπάτζιο – Από τη Μίλαν στην Μπολόνια

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως ο Μικρός Βούδας είχε αρχίσει να παίρνει την… κατιούσα στην καριέρα του κυρίως λόγω των τραυματισμών του, πράγμα που έκανε τους Ροσονέρι να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό του το 1997. Ο… Κοτσιδάκιας όμως είχε αντίθετη άποψη και τη νέα σεζόν με την Μπολόνια έβγαλε… μάτια με 26 γκολ και έξι ασίστ, κάνοντας τους Ροσομπλού από πρώτο φαβορί για υποβιβασμό να κατακτήσουν την όγδοη θέση, ενώ παράλληλα το 1998 κατάφερε να είναι στην αποστολή της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags