Μία από τις πιο εύκολες νίκες του τα τελευταία χρόνια στην Τρίπολη, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός ο οποίος πέρασε πολύ άνετα με 2-0 παρότι το σκορ δείχνει… φτωχό. Οι Πειραιώτες έπαιξαν όσο χρειάστηκε, βρήκαν τα γκολ που ήθελαν και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων και ροτέισον, καθώς ακολουθούν δύο δύσκολα και πολύ σημαντικά παιχνίδια πριν την διακοπή, με Φενέρ στην Τουρκία για το Europa League και Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες έκαναν έναν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και με τους Μασούρα - Τικίνιο και Αγκιμπού Καμαρά να πραγματοποιούν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι θετική εμφάνιση και μάλιστα να συνεργάζονται στο γκολ, ουσιαστικά είχαν… εξαφανίσει από το γήπεδο τους Αρκάδες. Ο Αστέρας δεν κράτησε μπάλα, απείλησε ελάχιστα και εκτός της φάσης που ακυρώθηκε το γκολ με VAR για οφσάιντ, δεν είχε κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή.

Συνολικά ο Ολυμπιακός ήταν καλός τακτικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, στο κέντρο είχε σε καλή μέρα τον Καμαρά, ενώ στα μετόπισθεν κράτησε το μηδέν, παρότι ο Τόμας Βατσλίκ έδειξε κάποια… αστάθεια. Τόσο στη φάση του γκολ που ακυρώθηκε, όπου δεν έδιωξε σωστά την μπάλα όσο και σε ένα δεύτερο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δεν είχε καλή τοποθέτηση. Δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, όμως οι δύο αυτές φάσεις προφανώς και… ανησύχησαν την άμυνά του, κυρίως για τη συνέχεια και όχι για το σημερινό ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως, που στο δεύτερο ημίχρονο έριξε στο παιχνίδι και τους Εμβιλά – Ελ Αραμπί, ώστε να πάρουν λεπτά στα πόδια τους και να είναι έτοιμοι για δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, περίμενε περισσότερα από την ομάδα του. Το τόνισε άλλωστε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη, όπου σημείωσε πως το πρώτο ημίχρονο με το δεύτερο, δεν ήταν το ίδιο και για αυτό δεν ήρθαν κι άλλα γκολ. Σε αυτό βέβαια… ευθύνεται και ο ίδιος, ο οποίος έκανε αλλαγές και δοκιμές και δικαιολογημένα, αφού ο Αστέρας δεν έδειχνε ικανός να τον απειλήσει. Ο Πορτογάλος κόουτς πάντως, παραδέχθηκε μάλλον για πρώτη φορά, πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ποια θα είναι η… βασική του ενδεκάδα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως όσο κυλούν οι αγώνες τόσο φτιάχνει και αυτό στο μυαλό του την ιδανική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, μέτριος αν όχι αρνητικός, ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ο Χένρι Ονιεκούρου. Σε σχέση με τους Μασούρα – Αγκιμπού Καμαρά βοήθησε ελάχιστα επιθετικά, ωστόσο πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως ήταν σημαντικός αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι, κάτι που σίγουρα αρέσει στον προπονητή του. Ο Νιγηριανός πάντως έγινε… πρωταγωνιστής για αρνητικό λόγο, όταν στο φινάλε του ημιχρόνου είχε κάποια νεύρα μετά από παρατήρηση που του έγινε από τον Μασούρα, επειδή δεν έκανε πάσα σε μία τελική προσπάθεια…

ΥΓ. Πολύ καλός ξανά ο Ρέαμπσιουκ. Μετά το γκολ που πέτυχε με την Αντβέρπ έχει… ανεβάσει στροφές, είναι σταθερός και από τους καλύτερους σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αν συνεχίσει έτσι, όσοι τον… έκραζαν στην αρχή της σεζόν και πέρυσι, θα πρέπει να του ζητήσουν και συγνώμη. Δικαίωση Μαρτίνς που επέμενε να μην αποκτηθεί παίκτης στο αριστερό άκρο της άμυνας.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν… παίζει στον Ολυμπιακό η πιο ακριβή μεταγραφή - "Κακομαθημένος, φταίει και ο Μαρτίνς"