Facebook Pixel «Υπηρεσιακά όργια» στη ΓΓΑ!
| 2011-12-03 11:38:00

«Υπηρεσιακά όργια» στη ΓΓΑ!

«Υπηρεσιακά όργια» στη ΓΓΑ!

«Μπαλωθιές» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ρίχνει με έγγραφό του ο προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου επιμόρφωσης Γιώργος Κοπιδάκης, ο οποίος στρέφεται κατά του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή, τον οποίο αποκαλεί «ψευδόμενο και αδιαφορούντα επί των υπηρεσιακών καταγγελιών - παρανομιών»!

Ο καταγγέλων στην εσωτερική αλληλογραφία της ΓΓΑ ζητάει να «ερευνηθούν τα υπηρεσιακά όργια(!) και να ελεχθούν αυτοί που τα δημιούργησαν, με κάθε κόστος, για να επανέλθει η υπηρεσιακή νομιμότητα».

Το στέλεχος της ΓΓΑ θέτει μία σειρά από ερωτήματα στον Μπιτσαξή και τον καλεί να απαντήσει με την επισήμανση ότι «δεν μπορείτε πλέον με ψέματα, αδιαφορία και "κουκούλωμα" παράνομων πράξεων παρανομούντων υπαλλήλων να μας διοικείτε και να απαξιώνετε - καταστρέφετε υπαλλήλους και υπηρεσία και κατ' επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό».

Τα ερωτήματα που θέτει ο Γιώργος Κοπιδάκης στον γγΑ αφορούν «τον 1ο υπηρεσιακό έλεγχο μισθοδοσίας για τις οικονομικές υπερβάσεις των υπαλλήλων». Και μεταξύ άλλων τον ρωτάει:

1) «Γιατί ο εν λόγω έλεγχος δεν έγινε για το χρονικό διάστημα από 1.1.2000 και εντεύθεν, αλλά μόνο για τα έτη 2004-2009, όπως αναφέρει η Εκθεση Ελέγχου Μισθοδοσίας του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα για υπαλλήλους και υπηρεσία, την οποία θα μπορούσε να διαχειριστεί η πολιτική μας ηγεσία;

2) Γιατί εμπιστευθήκατε τον εν λόγω έλεγχο στην παρανόμως τοποθετημένη στη Διεύθυνση οικονομικού - Εκκαθαρίστρια Μάρθα Χαλβατζή, καθώς και τους λοιπούς παρανομούντες υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διοικητικού;

3) Γιατί δεχθήκατε τον εν λόγω Ελεγχο όταν το διευκρινιστικό σημείωμα της Μ. Χαλβατζή αναφέρεται σε "προσδιορισμό σύμφωνα με την ερμηνεία της Εκθεσης Ελέγχου", αν και η διεύθυνση οικονομικού εμμένει στην "ερμηνευτική της θέση" αγνοώντας (ΝΤΡΟΠΗ!) ότι η καταβολή της μισθοδοσίας δεν καταβάλλεται με ερμηνείες, αλλά με εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων;

4) Γιατί δεν ελέγξατε το σύνολο των οργανωτικών επιτροπών;

5) Γιατί δεν ελέγξατε τη νομιμότητα λειτουργίας και το έργο όλων των έμμισθων επιτροπών και κυρίως τους προέδρους και τους υπευθύνους αυτών, αφού πολλοί εκ των συμμετεχόντων ήταν αργόμισθοι σε αντίθεση με άλλα μέλη, τα οποία παρήγαγαν σημαντικό έργο και πολλές επιτροπές δεν ήταν μόνο στα χαρτιά;

6) Γιατί δεν ελέγξατε το σύνολο των αμειβόμενων από τη ΓΓΑ και επικεντρωθήκατε μόνο στους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας;

7) Ποιος εγγυάται την ορθότητα των υπολογισμών του εν λόγω ελέγχου σας εξαιτίας των παρατηρούμενων σφαλμάτων ή παραλείψεων και μάλιστα όταν τα ποσά έχουν φορολογηθεί;».

Σ. Τριαντ.

«Θα επανέλθει η υπηρεσιακή νομιμότητα…»

Ο Γιώργος Κοπιδάκης κλείνει το έγγραφο-φωτιά αναφέροντας στον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή πως «είναι δυνατόν να συνεχίζετε να διοικείτε μία δημόσια υπηρεσία και να συνεργάζεστε με τους υπαλλήλους της, τους οποίους δεν σέβεστε και επιπλέον προσβάλλετε - υποτιμάτε - διασύρετε, εκτός κι αν για εσάς δεν έχουν αξία τα ανωτέρω (οι καταγγελίες) παρά μόνο ο παχυλός μισθός. Η διοικητική δημοκρατία και η υπηρεσιακή νομιμότητα θα επανέλθουν με κάθε κόστος και παρά τη ''λάσπη'' που οι εμπλεκόμενοι εκτοξεύουν προς κάθε κατεύθυνση».

Στο έγγραφό του ο Γιώργος Κοπιδάκης, που απευθύνεται στον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή, υποστηρίζει ότι «οι διοικητικές παρανομίες (σε διάφορα θέματα) έχουν γίνει χιονοστιβάδα. Χιονοστιβάδα έτοιμη να παρασύρει τόσο εσάς όσο και τους εμπλεκόμενους στις εν λόγω παρανομίες διοικητικούς υπαλλήλους»!

Μάλιστα, ο προϊστάμενος του αυτοτελούς γραφείου επιμόρφωσης της ΓΓΑ στο έγγραφό του ζητάει από τον Μπιτσαξή και τους «πολυπαρανομούντες υπαλλήλους», όπως τους αποκαλεί, τα ακόλουθα:

1) «Να απαντήσετε στα ερωτήματά μου, τα οποία θα έπρεπε να σας θέσουν με αίτησή τους όλοι οι προσβαλλόμενοι - αμυνόμενοι υπάλληλοι, ώστε να αντιμετωπίσουν με κάθε νόμιμο τρόπο… την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται.

2) Να ζητήσετε συγγνώμη από όλους τους έντιμους - αξιοπρεπείς - ευσυνείδητους υπαλλήλους της υπηρεσίας μας, τους οποίους, αφού τους προσβάλατε, τους εκθέσατε ακόμα και διά του Τύπου… και τους βάλατε στον ίδιο ''υπηρεσιακό κουβά'' με ανήθικους - παρανομούντες υπαλλήλους, … τους έχετε αφήσει στο έλεος των όποιων εξελίξεων, προσπαθώντας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας να βρουν τη δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα: α) της αδιαφορίας σας, β) της ισοπεδωτικής σας αντίληψης, γ) του κουκουλώματος των υπηρεσιακών σκανδάλων και των παραβατικών συμπεριφορών των πολυπαρανομούντων υπαλλήλων…».

Στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε «παραπλανητικές ενέργειες των διοικητικών μας υπαλλήλων που, αντί να ελέγξουν τους λίγους παρανομούντες υπαλλήλους – καιροσκόπους, που ενέπαιξαν – εξαπάτησαν με ψευδή στοιχεία (π.χ. Δουβής…) την υπηρεσία μας για ιδίον όφελος και τις καταγγελίες με τις ''εικονικές – μαϊμού βεβαιώσεις'', επιτέθηκαν στο σύνολο των υπαλλήλων».

Στο επίμαχο έγγραφο ο Γιώργος Κοπιδάκης έκανε αναφορά και στον πρώην γγΑ Σταύρο Δουβή

Υπηρεσιακά αδιάφορος…

Το έγγραφο-φωτιά έχει τρία θέματα: «α) Νέα καταγγελία για την επιβεβαίωση των ψεμάτων του γγΑ για να δικαιολογήσει την υπηρεσιακή του αδιαφορία ως προς την απαράδεκτη ''Εκθεση Ελέγχου Μισθοδοσίας'' και το μη έλεγχο των πολυπλεύρως καταγγελλόμενων - παρανομούντων διοικητικών υπαλλήλων και του πρώην γγΑ Στ. Δουβή.

β) Αίτηση για απάντηση υπηρεσιακών ερωτημάτων για την ''Εκθεση Ελέγχου Μισθοδοσίας'' και γ) κατάθεση ανεξέλεγκτων πρακτικών με άθλιες παράνομες ενέργειες για την επιτροπή FIFpro που κόστισε 14 εκατ. ευρώ».

Δεν το γνώριζαν

«Βρώμικη υπόθεση» χαρακτηρίζει ο καταγγέλλων την ανάληψη της εκδήλωσης από τη χώρα μας της «Τελετής απονομής των διεθνών βραβείων FIFproWorld XI Player Awards» για το έτος 2006. Σε αυτήν φέρεται να δούλεψαν υπάλληλοι, χωρίς να το γνωρίζουν, αλλά και χωρίς να λάβουν τα χρήματα που αναφέρονται σε σχετικό 1ο πρακτικό!

Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον εισαγγελέα

Η επιστολή εστάλη στον Πάνο Μπιτσαξή και κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό(!), στον υπουργό Πολιτισμού (Παύλος Γερουλάνος, φωτό), στον υφυπουργό Αθλητισμού, στον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον γενικό διευθυντή δημόσιας διοίκησης, στον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, στον οικονομικό επιθεωρητή του υπ. Οικονομικών και στον πανελλήνιο σύλλογο υπαλλήλων ΓΓΑ. Οι καταγγελίες του Κοπιδάκη θα έχουν συνέχεια, εκτός κι αν πάνε στο αρχείο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags