ΑΕΚ: Ο Πόντιος εκ Ρωσίας που «καθάρισε» τον Ιωνικό του Μελισσανίδη! Ποιός ήταν ο παικταράς που με δύο γκολ του έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ κόντρα στην ομάδα της Νίκαιας;

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ιωνικό μέσα στη Νίκαια με γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Σημαδιακό; Και σαν σήμερα, το 1990, η Ένωση είχε αντιμετωπίσει τους μπλε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε πήρε τη νίκη με 2-0.

Όπως σημειώνει το «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», η ομάδα της Νίκαιας βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις, την προηγούμενη αγωνιστική είχε κερδίσει τη Δόξα Δράμας, σε ντέρμπι ουραγών. Ο Ιωνικός διένυε τη δεύτερη συνεχόμενη του χρονιά στην Α εθνική, είχε προβιβαστεί το 1989 με πρόεδρο τον Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά μετά έδωσε τις μετοχές στον Κανελλάκη, όμως στο τέλος της σαιζόν 1990-1991 υποβιβάστηκε.

Η ΑΕΚ ερχόταν από την ήττα σοκ, από τον ΠΑΣ Γιάννενα μέσα στο Νίκος Γκούμας. Οι μουρμούρες προς το πρόσωπο του προέδρου, Στράτου Γιδόπουλου, είχαν ήδη αρχίσει από τους οπαδούς, παρότι ο τελευταίος πέτυχε επικοινωνιακή νίκη επί του Ζαφειρόπουλου σε γενική συνέλευση.

Σε ένα μισοάδειο γήπεδο, λόγω των κακών εμφανίσεων της ομάδας, η ένωση είχε ένα μόνο πρόβλημα, τον διαιτητή Βοργιά. Ο άρχοντας του γηπέδου αρνήθηκε δυο πέναλτι και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξαν αρκετά φαλτσοσφυρίγματα. Ο δικέφαλος όμως έφτασε αρκετά άνετα στη νίκη με 2-0, τα γκολ πέτυχε ένας Πόντιος εκ Ρωσίας, ο Γιάννης Μηλόπουλος, με δυνατό σουτ στο 18ο λεπτό και με το στήθος στο 62΄.

O Γιάννης Μηλόπουλος, αποκτήθηκε λίγες μέρες πριν, ο Γιδόπουλος τον παρουσίασε ως νέο Χατζηπαναγή και στον αγώνα έπαιξε κατά τύχη, αφού ο Ντανιέλ Μπατίστα ζήτησε να μείνει εκτός αποστολής λόγω ίωσης.

Ο “Ρώσος” όμως δεν έκανε καριέρα στην ΑΕΚ, εκείνη τη χρονιά έκανε 14 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 3 γκολ, ενώ την επόμενη περίοδο βρισκόταν μόνιμα εκτός 18αδας και το καλοκαίρι του 1992 αποδεσμεύτηκε.

Η σύνθεση του Μπάγεβιτς στον αγώνα με τον Ιωνικό ήταν Μήνου, Βασιλόπουλος, Καραγιάννης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου (89΄Φαμέλης), Πατίκας, Σαβέβσκι,Μηλόπουλος, Οκόνσκι, Κλόπας.