Τράμπζονσπορ: Μουσουλμάνοι στην Τουρκία προσευχήθηκαν στην Αγία Μαρία για να κερδίσει η ομάδα τους. Πήγαν έξω από το χριστιανικό ναό και παρακάλεσαν να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο.

Ένα γκολ του Κορνέλιους στο 23' με ασίσ του Ν'Ουακάμε ήταν αρκετό για την Τραμπζονσπόρ προκειμένου να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μαλάτια για την 20η αγωνιστική της τουρκικής Σούπερ Λιγκ.

Έτσι η ομάδα των Μπακασέτα-Σιώπη διατήρησαν τη διαφορά των 10 βαθμών από τη δεύτερη Κόνιασπορ και έκαναν άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πριν την εντός έδρας αναμέτρηση μία μερίδα οπαδών της ομάδας της Τραπεζούντας βρέθηκε έξω από την καθολική εκκλησία της Αγίας Μαρίας που υπάρχει στην πόλη. Όπως αναφέρει ο λογαριασμός «Trabzon'dur Yolumuz», η ομάδα των φιλάθλων των «μπορντό-μαβί» προσευχήθηκε προκειμένου η ομάδα τους να νικήσει, όπερ και εγένετο.

Η ανάρτηση δέχτηκε κριτική από σκληρούς μουσουλμάνους. Όσοι σχολίασαν την ανάρτηση μίλησαν αυστηρά για την κίνηση των νέων.

H Αγία Μαρία είναι η εκκλησία, στην οποία είχε τελέσει εσπερινό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. 

Όπως σας είχε ενημερώσει το Sportdog.gr, σε σχετικό θέμα, στο τέλος της Ακολουθίας, η οποία είχε ιστορικό χαρακτήρα, καθότι για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 έγινε επισήμως ορθόδοξη χριστιανική τελετή στην πόλη, ο Πατριάρχης έκανε και μία αποκάλυψη!

«Πρόκειται να καθιερώσουμε μία φορά τον μήνα, να στέλνω έναν ορθόδοξο ιερέα, εδώ σε αυτήν την εκκλησία, εφόσον, δυστυχώς δεν έχουμε ορθόδοξη λειτουργία εν λειτουργία, στην Τραπεζούντα, για να λειτουργεί για τους ορθοδόξους από τη Γεωργία, τη Ρωσία. Έμαθα, ότι έχουμε εδώ και έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος εργάζεται για την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα. Θα το κάνω αυτό. Μια φορά τον μήνα οι ορθόδοξοι της Τραπεζούντας και των γύρω περιοχών της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούν να λειτουργούνται και να κοινωνούν τα Άχραντα Μυστήρια», ήταν τα λόγια του Βαρθολομαίου.

Ο «Μπάκα» ήταν παρών στη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά. Μάλιστα έλαβε την ευλογία να τον κοινωνήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το Sportdog ήταν εκεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr