Facebook Pixel Έτοιμος να παίξει και για το ...πρωτάθλημα!
| 2011-12-11 22:20:00

Έτοιμος να παίξει και για το ...πρωτάθλημα!

Έτοιμος να παίξει και για το ...πρωτάθλημα!

Ματς προετοιμασίας θύμιζε αυτό της Κέρκυρας. Πολλές ρεζέρβες έβαλε ο Βαλβέρδε, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε ...παρέλαση! Άνετη νίκη 4-0 με καρέ του Πάντελιτς, που συνεχίζει να στέλνει μηνύματα στον Ισπανό.

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα! Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν 0-4 των Φαιάκων σαν σε προπόνηση, με καρέ του Μάρκου Πάντελτς (10', 18', 29' 63'). Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Πειραιά παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας (27 βαθμούς) και με νίκη στη Λιβαδειά την Τετάρτη για το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό πιάνει κορυφή! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν πέναλτι στο 25' με τον Γκαλίνοβιτς να λέει όχι στον Μιραλάς!

Ερνέστο... master chef!

Με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια του παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον Ολυμπιακό στο ματς την Κέρκυρα. Ο Βάσκος μέτρησε 8 απουσίες βασικότατων παικτών, αφού νοκ άουτ τέθηκαν οι Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα, Γέστε, Φέισα, Φουστέρ, Μακούν και Χολέμπας.

Έτσι ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”, έκανε τα γνωστά δικά του... μαγειρέματα στην 11άδα των “ερυθρόλευκων” αξιοποιώντας το υλικό που είχε στα χέρια του. Έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Τάσο Παπάζογλου, που αντικαθιστά τον τραυματία Μέλμπεργκ στα στόπερ, με παρτενέρ τον Μαρκάνο. Όσον αφορά τα ακραία μπακ, δεξί τοποθετήθηκε ο Μοντεστό και αριστερό ο Τοροσίδης. Γιάννης Μανιάτης και Πάμπλο Ορμπάιθ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ με τον Γιάννη Φετφατζίδη σε ρόλο δημιουργού και αντί - Ιμπαγάσα. Οι Κέβιν Μιραλάς και Τζαμέλ Αμπντούν έπαιξαν εξτρέμ με μοναδικό καθαρόαιμο προωθημένο τον Μάρκο Πάντελιτς.

Το κατά... Μάρκον!

Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του με το γέμισμα του Μοντεστό στο 3ο λεπτό το οποίο πήγαινε στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς αλλά ο Κοντοδήμος έδιωξε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών στο παιχνίδι άρχισε το ρεσιτάλ του Πάντελιτς με τον Σέρβο επιθετικό να ανοίγει το σκορ, ύστερα από θαυμάσια ασίστ του Φετφατζίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλός στον οργανωτικό ρόλο που του είχε δώσει ο Βαλβέρδε. Στο 15' μάλιστα ο νεαρός Έλληνας μέσος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε το σουτ του. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε το δεύτερο χτύπημα του Μάρκο Πάντελιτς με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη από αριστερά.

Χαμένο πέναλτι από Μιραλάς

Οι Κερκυραίοι ήταν άφαντοι μέχρι σε εκείνο το σημείο. Από το 20λεπτο και μετά άρχισαν να ξυπνούν. Φτάσανε μάλιστα δύο φορές κοντά στο γκολ (22', 26'), αλλά ο Μέγερι αντέδρασε σωτήρια για τους “ερυθρόλευκους”, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Σημειωτέον ότι στο 25' ο Γκαλίνοβιτς έπιασε το πέναλτι του Μιραλάς, το οποίο είχε κερδίσει ο Μοντεστό σε ανατροπή του Μίχου.

Και αφού η Κέρκυρα δεν μπορούσε να βάλει γκολ με τίποτα, ήρθε το τρίτο τέρμα για τον Ολυμπιακό, με σκόρερ, ποιον άλλον από τον Μάρκο Πάντελιτς. Αυτή τη φορά την ασίστ έδωσε ο Μιραλάς και ο Σέρβος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να σημειώσει χατ τρικ και να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών γκολ (0-3).

Ο Μέγερι το μηδέν, ο Μάρκο... καρέ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Κερκυραίους να χάνουν τρομερή ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ, με τον Μέγερι να πραγματοποιεί φοβερή απόκρουση σε κεφαλιά του Ιωάννου. Γενικά ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε θετικότατη παρουσία στο παιχνίδι και όποτε χρειάστηκε κατέβασε ρολλά διατηρώντας το μηδέν στην εστία του!

Οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν ταχύτητα στην επανάληψη, ο Πάντελιτς όμως δεν έχασε την επαφή του με το γκολ. Στο 63', ο Μιραλάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Σέρβος με κεφαλιά ανάγκασε τον Γκαλίνοβιτς να μαζέψει για τέταρτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του. Ο Πάντελιτς θα μπορούσε να πετύχει και πέμπτο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη αυτή τη φορά. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι παρέμεινε το 0-4 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας και με νίκη στη Λιβαδειά την Τετάρτη για το εξ αναβολής της 2ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό πιάνει κορυφή!

 

90' Λήξη αγώνα

81' Ο Αγρίτης δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ μετά από σέντρα του Ιωάννου.

77' Ο Γκαλίνοβιτς μπλοκάρει την κεφαλιά του Παπάζογλου.

76' Το διαγώνιο σουτ του Χαβίτο θα περάσει άουτ.

73' Κεφαλιά του Πάντελιτς περνάει λίγο άουτ.

71' Το γκολ του Μοντέστο ακυρώνεται ως οφσάιντ.

67' Απίστευτη ευκαιρία για την Κέρκυρα με τον Τσίγκα να βρίσκεται απέναντι στον Μέγιερι και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

63' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Πάντελιτς με κεφαλιά γράφει το 0-4!

62' -Αλλαγή για την Κέρκυρα: Ο Γιάντσης αντικαθιστά τον Καλαντζή.

59' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Μόνχε αντί του Αμπντούν

Σχόλιο: Ο Μοντέστο θα περάσει στο κέντρο με τον Χαβίτο να περνάει δεξί μπακ.

55' -Αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Χαβίτο περνάει στη θέση του Ορμπάιθ.

54' Το φάουλ του Μιραλάς θα πάει πάνω στο τείχος.

49' Φοβερή απόκρουση του Μέγερι στην κεφαλιά του Ιωάννου.

46' Έναρξη δευτέρου μέρους.

45' Λήξη ημιχρόνου

45' Σουτ του Αμπντούν άουτ!

44' Ωραίο 1-2 του Μιραλάς με τον Φετφάτζιδη, ο τελευταίος σούταρε άουτ μόνος του με τον Γκαλίνοβιτς.

41' Ωραία ατομική ενέργεια του Μιραλάς, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

38' Σουτ του Μανιάτη η μπάλα ψηλά άουτ.

34' Ο Μοντέστο διατηρεί το μηδέν στην εστία του Ολυμπιακού, διώχνοντας πάνω στη γραμμή το σουτ του Αγρίτη.

29' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Πάντελιτς πετυχαίνει το 0-3 ύστερα από ασίστ του Μιραλάς!

26' Σωτήρια απόκρουση του Μέγερι σε πλασέ του Ιωάννου από κοντά!

25' Ο Γκαλίνοβιτς αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μιραλάς!

23' O Oλυμπιακός κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Μίχου στον Μοντέστο!

22' Σουτ του Γραμμόζη με τον Μέγιερι να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

21' -Αλλαγή για την Κέρκυρα: Ο Μίχος αντί του τραυματία Κοντοδήμου.

18' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη, η μπάλα βρήκε σε πλάτη αμυντικού και ο Πάντελιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2

Σχόλιο: Ο Βαλβέρδε κάνει εσωτερική αλλαγή. Ο Φετφατζίδης πάει αριστερό χαφ και ο Μιραλάς θα παίζει πίσω από τον Πάντελιτς.

15' Διαγώνιο σουτ του Φέτφα από αριστερά, αποκρουει ο Γκαλίνοβιτς.

10' Γκολ για τον Ολυμπιακό: Ο Φετφατζίδης έβγαλε τον Πάντελιτς απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς και ο Σέρβος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ. 0-1

Σχόλιο: Ο Ολυμπιακός παίζει με στόπερ Μαρκάνο και Παπάζογλου, δεξί μπακ τον Μοντέστο, αριστερό τον Τοροσίδη, αμυντικά χαφ Μανιάτη και Ορμπάιθ και τον Φέτφα σε ρόλο αντί-Ιμπαγάσα.

9' Γέμισμα του Μανιάτη με στόχο τον Αμπντουν, ο οποίος υποδείχτηκε σωστά οφσάιντ...

7' Σέντρα του Τοροσίδη από αριστερά, η μπάλα πάνω στον Γκαλίνοβιτς.

3' Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Μοντέστο έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα κατευθύνθηκε πάνω από τον Γκαλίνοβιτς και ο Κοντοδήμος έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του οι παίτκες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Τοροσίδη, ύστερα από τράβηγμα του Βενέτη.

1' Σέντρα στο παιχνίδι.

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μοντέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μιραλάς, Πάντελιτς.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος του συνδέσμου Κέρκυρας.

Boηθοί: Γεωργιάδης και Σταθόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags