Σκωτία: Στα μέσα Μαΐου ο νεαρός επιθετικός της Μπλάκπουλ, Τζέικ Ντάνιελς, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η απόφαση αυτή του 17χρονου λειτούργησε ως έμπνευση για τον Σκωτσέζο διαιτητή, Κρέιγκ Νάπιερ, ο οποίος δημοσιοποίησε σήμερα ότι είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος. Ο 32χρονος ρέφερι κατηγορίας 1 δήλωσε ότι στην απόφασή του αυτή τον ενέπνευσε ο Ντάνιελς και πως αισθάνθηκε την ανάγκη να «αλλάξει το κλίμα» και να απομακρυνθεί το στίγμα και ο φόβος που άλλοι ενδέχεται να νιώσουν σε μια παρόμοια θέση.

«Είναι κάτι, με το οποίο προφανώς έχω ζήσει για πολύ καιρό. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι... είναι πραγματικά σημαντικό ότι άνθρωποι σαν εμένα είναι πρόθυμοι να κάτσουν εδώ και να κάνουν αυτό» δήλωσε ο Νάπιερ σε βίντεο που δημοσίευσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι αυτό χρειάζεται να είναι είδηση, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται, επειδή πρέπει να δούμε την αλλαγή του κλίματος, προκειμένου οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ο αληθινός εαυτός τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανακοίνωση του Νάπιερ, και ο Λόιντ Γουίλσον, ο οποίος είναι διαιτητής σε μικρότερες κατηγορίες, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος.