Facebook Pixel Τα “παιχνίδια πλάτους” του Τσιώλη
| 2011-12-20 19:48:00

Τα “παιχνίδια πλάτους” του Τσιώλη

Τα “παιχνίδια πλάτους” του Τσιώλη

Σε άλλη μία μέτρια (το λιγότερο) εμφάνιση, οι πράσινοι κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον ανανεωμένο και κεφάτο (με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του) Αστέρα Τρίπολης. Διαβάστε την ανάλυση πως ο Παναθηναϊκός πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ορεξάτοι αρχικά, αλλά σαν κάτι να μην τους έβγαινε. Η παραγωγή γκολ όμως εκτός από την αύξηση της αυτοπεποίθησης της ομάδας, κρύβει επιμελώς- μέχρι στιγμής- την Αχίλλειο Πτέρνα του Παναθηναϊκού, αφού η αμυντική λειτουργιά δείχνει πολύ ευάλωτη και προβληματική αν πρεσαριστεί.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν κλείστηκε αρχικά και πήγε να παίξει το ματς “στα ίσα”. Η τύχη όμως του έκλεισε την πόρτα και τελικά πήρε πολύ λιγότερα από αυτά που του άξιζαν στο ΟΑΚΑ.

Το τακτικό πλάνο του Σάκη Τσιώλη και η παραλλαγή του.

Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε το προσφιλές του πια, 4-5-1 με δύο αμυντικά χαφ. Τοποθέτησε παίκτες πίσω απ τη μπάλα (συνήθως 10) και πρεσάρε στις πλευρές τον Παναθηναϊκό από το κέντρο και πίσω. Το παραπάνω είχε σαν αποτέλεσμα να διατηρεί στην ομάδα του σχετικά μεγάλο πλάτος για τα δεδομένα της αναμέτρησης. Άλλωστε οι δύο τεράστιες ευκαιρίες (απόκρουση Καπίνο-δοκάρι) ήρθαν ως επιστέγασμα μια τακτικής επιλογής που αιφνιδίασε τους “μπλαζέ” (για άλλη μια φορά) πράσινους.

Μετά το 1-0 και τα δύο δοκάρια του Σολάκη όμως ο Τσιώλης “στένεψε” την ομάδα του και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Μπλόκαρε την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού έξω απ την μεγάλη περιοχή του Χακόμπο και έκανε τους πράσινους ακίνδυνους και προβλέψιμους κάνοντας την κατοχή μπάλας ανούσια και πρωτίστως ακίνδυνη.

Οι τακτικές επιλογές του Σάκη Τσιώλη κρίνονται άκρως επιτυχημένες αφού κατάφερε να δυσκολέψει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό, δημιούργησε το δύο –τρεις ευκαιρίες που σχεδίαζε και από τύχη έφυγε μόνο με το μηδέν απ το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags