Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2019. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής εκείνη τη σεζόν, αλλά την επόμενη, όπου πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις, στις οποίες στην ουσία έγινε... σκάντζα με τον Τσιντώτα. Εκεί διαπιστώθηκε, ότι δεν έφταιγε (μόνο) ο τερματοφύλακας που η Ένωση εμφάνιζε μία τρικυμιώδη εικόνα στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να δέχεται γκολ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Γιώργος Αθανασιάδης περί ου ο λόγος δόθηκε δανεικός στη Σέριφ Τίρασπολ.

Στη Μολδαβία ο 29χρονος γκολκίπερ κατάφερε να βρει ξανά τον εαυτό του, να αποκτήσει εμπειρίες, να ωριμάσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα δυνατότερος. Γιατί γύρισε με τον αέρα πρωταθλητή Μολδαβίας, έχοντας παίξει 35 ματς, 5 εκ των οποίων σε ομίλους του Champions League, ενώ στα προκριματικά μέτρησε 8 παιχνίδια με ανέπαφη εστία.

Ποιος ξεχνά τις απίθανες επεμβάσεις που πραγματοποίησε στη νίκη της Σέριφ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης; Έδειξε τρομερό πάθος και αυταπάρνηση μέσα στο Μπερναμπέου και αποθεώθηκε από τον ισπανικό Τύπο. «Πούμα» τον αποκάλεσε η «Marca», ενώ η «As» έγραψε, ότι έκανε «ηρωικό παιχνίδι». Σημειωτέον, ότι ο πορτιέρε της Ένωσης είχε σημειώσει ρεκόρ στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης στο συγκεκριμένο ματς, καθώς έκανε 10 επεμβάσεις, τις περισσότερες σε παιχνίδι Champions League, αφήνοντας πίσω Ακινφέεφ και Ντίντα που είχαν κάνει 8, το 2018 και το 2009 αντίστοιχα.

Με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ, ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τον Αθανασιάδη να γίνει το back up του Στάνκοβιτς, δείχνοντας πως δεν υπολογίζει τον Τσιντώτα που προερχόταν από μία ακόμα καταστροφική σεζόν και η ψυχολογία του ήταν λογικό να βρίσκεται στα Τάρταρα. Για να γίνει αυτό όμως ο «Πεγιάδο» πήρε την έγκριση ενός ανθρώπους που εμπιστεύεται τυφλά σε ζητήματα που αφορούν τους γκολκίπερς. Ο λόγος για τον Κάρλος Ρόα, ο οποίος είδε όλα τα περσινά ματς του Έλληνα πορτιέρε, τα οποία εκτίναξαν τη χρηματιστηριακή του αξία από τις 600.000 Ευρώ στο 1,7 εκατ.Ευρώ.

Ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας στο πρώτο φιλικό τεστ και πρώτο παιχνίδι του Αργεντινού τεχνικού στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ήταν αυτός που υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, αφού ο Αυστριακός προτιμήθηκε να προφυλαχθεί.

Ο Αθανασιάδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης! Έκανε καθοριστικές επεμβάσεις, έπιασε και πέναλτι, με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια έχοντας εξασφαλίσει clean sheet. Με την απόδοσή του έδειξε, ότι ο Στάνκοβιτς αυτήν τη χρονιά θα έχει σοβαρότατο ανταγωνισμό. Ο Έλληνας γκολκίπερ μπορεί να αρπάξει τα γάντια του βασικού από τον έτερο υπερασπιστή της «κιτρινόμαυρης» εστίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Ιουλίου υπήρχαν σενάρια που έλεγαν, ότι ο Στάνκοβιτς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα στο γόνατό του και στην ΑΕΚ κάνουν σκέψεις για τερματοφύλακα. Οπότε, αν ο Αθανασιάδης συνεχίσει έτσι, τότε μπορεί να γίνει εκείνος η μεταγραφή που... μπήκε στο μυαλό των κιτρινόμαυρων.