Πιο αναλυτικά αυτή αναφέρει: «Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για τον συμπατριώτη, συμπαίκτη μας, απόλυτα καταξιωμένο πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, Τάσο Κάκο ,διαιτητή Σούπερ Λίγκας και διεθνή διαιτητή FIFA , οφείλουμε τα τονίσουμε τα ακόλουθα:

Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε για ακόμα μια φορά την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας καθώς και την έλλειψη σεβασμού σε άτομα, που όχι μόνον τιμούν την χώρα τους με την πορεία, την δράση και την προσωπικότητα τους αλλά αποτελούν και παράδειγμα ειδικά της νέας γενιάς, όπως ο Τάσος. Οι συντάκτες των δημοσιευμάτων, που διατείνονται περί αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και ήθους, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πριν προχωρήσουν σε οιουδήποτε τέτοιου τύπου δηλώσεις.

Η απόλυτη τυπικότητα δεν παραβιάζει σε καμία περίπτωση το ήθος και την καταξίωση του στην υψηλότερη βαθμίδα του φορέα που υπηρετεί. Αυτό δε μάλιστα θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους όλους τους Κερκυραίους και πολύ περισσότερο τους ποδοσφαιρόφιλους.

Μην ξεχνάμε ότι αυτός ο 'επαγγελματισμός' του ήταν από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του Τάσου αλλάζοντας ριζικά την νοοτροπία της κερκυραϊκής διαιτησίας. Η σεμνότητα και το ήθος του Τάσου πλέον των πολλαπλών επιτυχημένων δειγμάτων γραφής που επανειλημμένα έχει δείξει με την επίπονη και κοπιαστική του πορεία, είναι αδιαμφισβήτητη και δεν χρίζει περαιτέρω διαφημίσεων ή άλλου είδους προβολών.

Ο Τάσος είναι μέλος του νεοσύστατου συλλόγου μας και ενεργός αρωγός όλων των προσπαθειών που κάνουμε ως Σύλλογος Παλαιμάχων Α.Ο. Κέρκυρας. Ο ίδιος διακρίνεται από μια σεμνότητα, που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Είναι μονόδρομος για εμάς η παρούσα επιστολή, προκειμένου να υπάρξει αποσαφήνιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του Τάσου.

Σε όλες τις μέχρι τώρα δράσεις του συλλόγου μας, υπήρξε πρωτεργάτης για τη ευδοκίμηση των στόχων μας.

Ενδεικτικά:

Στο 1ο τουρνουά «Παλαιμάχων Δυτικής Ελλάδας», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Μέλισσα» , παραβλέποντας πραγματικά τους κινδύνους που εγκυμονούσε η συμμετοχή του, για τυχόν τραυματισμούς , συμμετείχε ενεργά ως παίχτης και προσέδωσε , αναμφίβολα περισσότερο κύρος, προς τιμήν του σκοπού του τουρνουά και προς μεγάλη ευχαρίστηση του φίλαθλου κόσμου.

Με τις δικές του ενέργειες εξασφάλισε την συμμετοχή του ΠΣΑΠ σε φιλικό αγώνα (με την υποστήριξη και αρωγή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας, της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ιονίων Νήσων και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Κέρκυρας) μεταξύ των Παλαιμάχων Α.Ο Κέρκυρας και των Παλαιμάχων Εθνικής Ελλάδος, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2012 , με σκοπό την οικονομική ενίσχυση παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Φυσικά οι ενέργειες και η δράση του δεν τελειώνουν εκεί , γιατί η ανθρωπιά και το ήθος του περισσεύει…

Ως συμπαίκτες και συναθλητές , γνωρίζουμε πολύ καλά τους κανόνες των παιχνιδιών, και δεσμευόμαστε σε κάθε περίπτωση να προστατεύουμε τα μέλη μας , και την ομάδα μας από ενέργειες και συμπεριφορές, που δεν ταιριάζουν στο αθλητικό ιδεώδες, που τόσο ο Τάσος , όσο και ο σύλλογος πρεσβεύουμε.

Μετά τιμής - Το Δ.Σ του Συλλόγου Παλαιμάχων Α.Ο. Κέρκυρας».