Ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα της... UEFA MAFIA στο ματς με τη Σλάβια, στην Πράγα. Η τραγική διαιτησία του Μπούκε, που τον άφησε αναίτια με 10 παίκτες αποβάλλοντας τον Παλάσιος, ήταν σημαντικός παράγοντας που τον οδήγησε στην ήττα με 2-0 στην Έντεν Αρένα. Αυτή είναι η μικρή εικόνα της πρώτης ευρωπαϊκής αναμέτρησης του Τριφυλλιού μετά από 5 χρόνια απουσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η μεγάλη εικόνα είναι, ότι οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν καθόλα ανέτοιμοι! Εκτός από την αποβολή που σίγουρα στοίχισε, το «Τριφύλλι» πλήρωσε σημαντικά τα πάρα πολλά λάθη στην άμυνα. Το γεγονός όμως, ότι δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με αριθμητικό μειονέκτημα ενισχύει το επιχείρημα όσων χρεώνουν στα σφυρίγματα του Μπουκέ το αρνητικό αποτέλεσμα. Το τελικό σκορ προσδίδει εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας στον επαναληπτικό της Λεωφόρου.

Από το παιχνίδι της Πράγας πάντως ο Παναθηναϊκός είχε κέρδος και μάλιστα διπλό! Ο λόγος για τους Σποράρ και Βαγιαννίδη, οι οποίοι μπήκαν στην έναρξη του δευτέρου μέρους αντικαθιστώντας Ιωαννίδη και Αϊτόρ αντίστοιχα.

Ο Σλοβένος επιθετικός, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 28 Ιουλίου, παρότι μετρά μισό αγώνα στα πόδια του, έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε! Ο 28χρονος φοορ παρουσίασε θετικά στοιχεία. Τα σπασίματα της μπάλας του φανερώνουν ότι έχει πολύ καλή αίσθηση του χώρου. Σίγουρα δεν ήταν τόσο έτοιμος όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση. Δεν μπορούσε να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο, ένα στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί με τον χρόνο και την εξοικείωσή του με το παιχνίδι της ομάδας.

 
Παναθηναϊκός 2-0 |HIGHLIGHTS|" itemprop="name" />

Ο «Βάγια» δεν πέρασε απαρατήρητος

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος τράβηξε την περισσότερη προσοχή στο παιχνίδι με τη Σλάβια! Οι Παναθηναϊκοί τον αποθέωσαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ενθουσιάστηκαν με τη συμπεριφορά του 20χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος φάνηκε ότι βρίσκεται σε περίοδο ποδοσφαιρικής ωριμότητας. Μετά από την ευρωπαϊκή περιπέτεια σε Ίντερ και Σεντ Τρούιντεν (χωρίς αντίκρυσμα αφού δεν μέτρησε συμμετοχές) και αφού «ψήθηκε» αγωνιστικά στον Παναθηναϊκό Β στη Super League 2, έδειξε μεγάλη διάθεση να προσφέρει!

Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο του Τριφυλλιού! Είδαν ένα παιδί άξιο προσοχής. Ο Βαγιαννίδης έδειξε ικανός να δημιουργήσει κινδύνους και απειλητικές καταστάσεις ανά πάσα στιγμή. Δεν... κώλωσε και πήρε ατομική ενέργεια. Τον είδαμε στο 59' που έκλεψε τη μπάλα και έκανε φοβερή ντρίμπλα φτάνοντας απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά δέχτηκε πίεσε και δεν βρήκε στόχο. Υπάρχει αιτία για την εικόνα του νεαρού εξτρέμ.

Στην προπόνηση με Λουκάκου, Λαουτάρο, Χακίμι

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ και ζει για το ποδόσφαιρο. Η οικογένειά του έχει να το λέει, ότι ο Γιώργος έφυγε παιδί για την Ευρώπη και επέστρεψε άνδρας! Μπορεί να μην είχε συμμετοχές, αλλά δεν ήταν μικρό πράγμα για τον ίδιο και την εξέλιξή του να κάνει προπόνηση με αστέρια στην Ίντερ όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνες και ο Ρομέλου Λουκάκου, με τους οποίους έχει κρατήσει ακόμα επαφές, όπως και με τον Ασράφ Χακίμι. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές αξίας δεκάδων εκατ.Ευρώ. Οπότε η Ευρώπη τον βοήθησε να γυρίσει πιο συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος.

Ξεκίνησε από το μηδέν ξανά. Κατέβηκε χαμηλά μέσα από τη Super League 2 για να ανεβεί. Γιατί επαναλαμβάνουμε, δουλεύει πάρα πολύ και του αρέσει αυτό που κάνει. Και δεν είναι μόνο ότι δουλεύει.

Είναι χαρακτήρας συγκεντρωμένος και πολύ διαφορετικός από τα παιδιά της ηλικίας του. Δεν θα ξενυχτήσει. Διασκέδασή του είναι το σινεμά. Δεν του αρέσει το Lifestyle. Και ας είναι ποδοσφαιριστής. Μάλιστα πολλές φορές οι γονείς του τον προτρέπουν να βγει έξω και να διασκεδάση. Αλλά εκείνος τους απαντά ορθά κοφτά: «Δεν θέλω να μου μιλάτε για αυτά τα πράγματα». Η ζωή του είναι μέσα στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

«Θα καθιερωθεί γιατί έχει θράσος»

Έτσι ήταν από παλιά! Τον Οκτώβριο του 2019 ο Γιώργος Δώνης τον είχε ανεβάσει στην πρώτη ομάδα. Ο Ολυμπιακός καραδοκούσε να αρπάξει ως ελεύθερο έναν παίκτη που είχαν παρακολουθήσει Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Πόρτο φερόταν πως πίεζε το Τριφύλλι για την αγορά του. Στην Ιταλία τον παρομοίασαν με τον Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο, ο οποίος το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στη Νάπολι για οκτώ εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Ελλάδα λόγω των εξαιρετικών του χαρακτηριστικών τον αποκάλεσαν (τον Βαγιαννίδη) νέο Γιούρκα Σεϊταρίδη. Τότε είχαμε φιλοξενήσει στο Sportdog, την άποψη του Νίκου Αυλωνίτη, ο οποίος διετέλεσε επί δέκα χρόνια προπονητής του «Βάγια» στον Αίαντα Παλλήνης, μία ομάδα 5Χ5, απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 6 έτων.

Ο νυν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας μας είχε μεταφέρει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με απεριόριστο πάθος να παίξει μπάλα. Είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, απόλυτος και ανεπηρέαστος. Ο Αυλωνίτης είναι ο άνθρωπος που πίστευε πολύ στα επιθετικά χαρακτηριστικά του παίκτη, γιατί ως δεξί μπακ είχε πολλά γκολ και ασίστ, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός και στα τετ α τετ.

Ο παλιός κόουτς και μέντορας του ποδοσφαιριστή μίλησε στο Sportdog αμέσως μετά την εμφάνισή του με τη Σλάβια. «Τον καμάρωσα! Νιώθω πολύ υπερήφανος που τον είχα δέκα χρόνια μαζί μου. Πιστεύω, ότι αυτή είναι απλά η αρχή. Σε πολύ λίγο διάστημα θα καθιερωθεί και θα αναγνωριστεί η αξία», ήταν η πρώτη ατάκα του ποδοσφαιράνθρωπου.

«Το παιχνίδι με τη Φόλενταμ και το χθεσινό με τη Σλάβια δείχνουν ότι αρχίζει να παίρνει το θράσος που χρειάζεται για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό», εξήγησε και κατέληξε: «Είναι περισσότερο επιθετικογενής παίκτης πάρα δεξί μπακ που ήθελαν να τον γυρίσουν. Έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Δεν τον απασχολεί αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος ή έχει παίκτες μεγαλύτερης αξίας. Θα μπει μέσα και θα τον αντιμετωπίσει με νοοτροπία ίσος απέναντι σε ίσο».

Μετά το παιχνίδι με τη Σλάβια φαίνεται πως υπάρχει θετική αύρα γύρω από τον Βαγιαννίδη, η εικόνα του οποίου δημιουργεί την αίσθηση, ότι θα κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει στην καριέρα του. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στη ζωή, όποιος δουλεύει πολύ, ανταμείβεται. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Μία μεγάλη μεταγραφή - Να ματώσουν στη Λεωφόρο και..."