Facebook Pixel Δημήτρης Κουρμπέλης - Παναθηναϊκός: Η επιστροφή Κουρμπέλη και το ρίσκο του ΠΑΟ - "Όχι" σε μεγάλη πρόταση, μπορεί να φύγει τζάμπα!
| 2022-09-26 16:50:00

Η επιστροφή Κουρμπέλη και το ρίσκο του ΠΑΟ - "Όχι" σε μεγάλη πρόταση, μπορεί να φύγει τζάμπα!

Η επιστροφή Κουρμπέλη και το ρίσκο του ΠΑΟ - "Όχι" σε μεγάλη πρόταση, μπορεί να φύγει τζάμπα!

Ο Έλληνας άσος κάνει το δικό του αγωνιστικό restart τη φετινή χρονιά και έχει ήδη καθιερωθεί ξανά σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδος!

Αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα που έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά τη φετινή χρονιά είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης! Ο έμπειρος διεθνής χαφ έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετά και πλέον κοιτάει μόνο μπροστά! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως έχει καθιερωθεί ξανά στην βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, αλλά και σε αυτή της Εθνικής Ελλάδος. Εξάλλου, ο Κουρμπέλης από το 2017 που έκανε ντεμπούτο με την Γαλανόλευκη, έχει προλάβει να καταγράψει 28 συμμετοχές. Σε αυτή την πενταετία ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των Σκίμπε και Φαν Σχιπ, ενώ φαίνεται πως κερδίζει και τον ανταγωνισμό και επί Γκουστάβο Πογέτ.

Εστιάζοντας στη φετινή χρονιά θα δούμε πως ο Κουρμπέλης έχει προλάβει να αγωνιστεί φέτος σε 7 ματς με την πράσινη φανέλα και σε 1 με την Γαλανόλευκη. Με τους πράσινους έχει ξεκινήσει βασικός στα 6 από τα 7 ματς, μιας και το μόνο που ήρθε από τον πάγκο ήταν αυτό με την Σλάβια Πράγας. Το πιο θετικό στοιχείο όμως είναι πως με τον Παναθηναϊκό έχει προλάβει να παίξει και σε ολόκληρο 90΄, στο ματς με τον Λεβαδειακό, παρότι είναι φανερό πως γίνεται διαχείριση από τον Γιοβάνοβιτς, για να διατηρηθεί φρέσκος ενόψει της συνέχειας και να μην κινδυνεύσει με πιθανούς τραυματισμούς.

Η διαχείριση συνεχίστηκε και από τον Πογέτ, μιας και έπαιξε 77΄ με την Κύπρο και μένει να δούμε πόσο θα παίξει και με την Β.Ιρλανδία, μιας και ακολουθεί και το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο έμπειρος χαφ παίζει non stop από τις 4 Αυγούστου και το πρώτο ματς με την Σλάβια Πράγας!

Απόρροια του πόσο έχει αγωνιστεί συγκριτικά με πέρυσι αποτελεί και το ότι έχει παίξει φέτος 80΄ λιγότερα από ότι είχε παίξει τη σεζόν 2021-22. Ο Έλληνας άσος την περσινή χρονιά είχε πάρει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου για 16΄ στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και χρειάστηκε να μεσολαβήσουν ακόμη 4 ματς, μέχρι να ξεκινήσει για πρώτη φορά ως βασικός στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο ματς με τον Ατρόμητο, όπου είχε παίξει για 65΄. Συνολικά έπαιξε ακόμη 3 φορές ως βασικός και το περισσότερο που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ήταν τα 86΄ με τον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Βέβαια, το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι είχε παίξει ως αλλαγή στον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Το τριπλό χτύπημα της Τραμπζονσπόρ

Το γεγονός ότι η Τραμπζονσπόρ κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας πέρυσι με Σιώπη και Μπακασέτα βασικούς, οδήγησε τους Τούρκους το καλοκαίρι στο να στραφούν έντονα με τους Μασούρα και Κουρμπέλη! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κατάφερε σε σύντομο διάστημα να επιστρέψει στα μπλοκάκια ξένων σκάουτερ, ωστόσο στον Παναθηναϊκό ήταν ανένδοτοι στον να τον δώσουν.

Δείγμα του πόσο τον ήθελαν οι πρωταθλητές Τουρκίας ήταν πως έφτασαν να προσφέρουν σχεδόν 1.5 εκατ. ευρώ στους «πράσινους», ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως δεν γινόταν να παραχωρηθεί μετά και από την πώληση του Αλεξανδρόπουλου.

Λήγει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι

Ό Δημήτρης Κουρμπέλης ετοιμάζεται να μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο φαντάζει απίθανο να μην συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στην ομάδα! Πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας με σημαντικό ρόλο και στα αποδυτήρια, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως υπολογίζεται αρκετά και από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ούτως ή άλλως μιλάμε για 28χρονο άσο (γίνεται 29 τον προσεχή Νοέμβρη), ο οποίος είναι και βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος. Κοινώς, η λογική λέει πως θα του γίνει πρόταση για τριετές συμβόλαιο, με τον Κουρμπέλη να βρίσκεται στην ομάδα από τον Γενάρη του 2017.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags