Έπειτα από μία πετυχημένη πενταετία στη Στεάουα Βουκουρεστίου, αποφάσισε να μετρήσει τις δυνάμεις του εκτός συνόρων για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Στην "Ένωση" παρέμεινε για δύο σεζόν (1996-1998), δηλώνοντας πως θα έπαιζε ακόμη και δίχως χρήματα. Το 2002 ανέλαβε την προεδρία της Πολιτέκνικα Τιμισοάρα.
 

Μία από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να μετονομάσει τον σύλλογο σε Πολιτέκνικα ΑΕΚ, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα του πρόσφερε ο "Δικέφαλος".

Το τραγικό ατύχημα
Στις 31 Αυγούστου 2008, η ζωή του άλλοτε διεθνή σέντερ μπακ έμελλε να αλλάξει για πάντα. Ο Ντόμπος είχε ένα σοβαρότατο αυτοκινητιστικό ατύχημα στο Κλουζ με συνέπεια να βρίσκεται σε κώμα για μία μέρα.


Ο 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αποκοιμήθηκε στο τιμόνι με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του και να συγκρουστεί μετωπικά με ένα φορτηγό!

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε τις αισθήσεις του μετά το ατύχημα, ενώ περπατούσε και μιλούσε κανονικά. Λίγα λεπτά αργότερα όμως κατέρρευσε λόγω εγκεφαλικού.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις

Οι γιατροί του έδιναν λιγότερο από 10% πιθανότητες για να παραμείνει στη ζωή! Υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις στη νευρολογική κλινική του Κλουζ. Το θαύμα έγινε καθώς κατόρθωσε να κερδίσει την πιο δύσκολη μάχη.

Κατάφερε να επικοινωνήσει ξανά με την οικογένεια του, όμως δεν θυμάται πολλά πράγματα από το παρελθόν του. Η σφοδρή σύγκρουση από το ατύχημα, του προκάλεσε απώλεια μνήμης.


Αγνοώντας το ποδοσφαιρικό παρελθόν!
Ο Ντόμπος με ένα αμήχανο χαμόγελο προσπαθεί να αφήσει πίσω του τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, ενώ συγκλονίζει με την παραδοχή του, πως δεν θυμάται καν πως και που έπαιζε ποδόσφαιρο!

“Αισθάνομαι καλά τώρα. Ακολουθώ θεραπεία και ξεκουράζομαι. Ακόμη έχω προβλήματα όμως με τη μνήμη μου. Με ρωτούν εάν θυμάμαι τον Μάριους Λάκατους.

Τον γνωρίζω μόνο απ’όσα βλέπω στις κασέτες, δεν τον θυμάμαι εμφανισιακά. Μόνο το όνομα του! Επίσης εξεπλάγην όταν έμαθα πώς ήμουν πρόεδρος της Πόλι Τιμισοάρα και της Κλουζ. Δεν θυμάμαι καν που έπαιξα ποδόσφαιρο".

Στην κατάσταση που βρίσκεται πλέον ο 46χρονος Ρουμάνος το ποδόσφαιρο μοιάζει με πολυτέλεια. “Δεν μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Ότι ήταν να κάνω, το έκανα. Είμαι χαρούμενος που αγωνίστηκα στο παρελθόν.

Εάν μπορούσα να θυμηθώ ξανά θα επέστρεφα, όμως στην παρούσα φάση είναι ανέφικτο. Όπως και να έχει αγαπώ και την τωρινή ζωή μου”.



Η καθημερινή πάλη και η σχολή ποδοσφαίρου
O Nτόμπος εξήγησε τις επιπτώσεις που έχει η απώλεια μνήμης. “Κάποιες φορές νιώθω πολύ κουρασμένος. Δεν μπορώ καν να παρακολουθήσω στην τηλεόραση ένα ποδοσφαιρικό ματς. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι αλλά δεν γίνεται”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ εγκαινίασε μία ακαδημία για εκκολαπτόμενους αστέρες στο Βουκουρέστι προκειμένου να διατηρήσει την επαφή του με το ποδόσφαιρο. “Είναι κάτι που με βοηθά και παραμένω στο ποδόσφαιρο”.

Όσο για την ευχή του για το 2012:“Πάνω απ'όλα υγεία και να μην έχω κενά με τη μνήμη μου”.

Δείτε πως είχε καλύψει η ελληνική τηλεόραση του άφιξη του Άντον Ντόμπος στην Ελλάδα το 1996!


GREEK TV NEWS ANTON DOBOS IN ATHENS FOR AEK 1996 από eksoxiko ΠΗΓΗ: sport24.gr