Facebook Pixel Μουντιάλ 2022: "Αντίο" με θρίαμβο για το Καμερούν - Τεράστια νίκη με Βραζιλία αλλά... δεν έφτανε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-12-02 23:04:00

"Αντίο" με θρίαμβο για το Καμερούν - Τεράστια νίκη με Βραζιλία αλλά... δεν έφτανε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Αντίο" με θρίαμβο για το Καμερούν - Τεράστια νίκη με Βραζιλία αλλά... δεν έφτανε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φάση των 16 δεν πέρασε, αλλά τουλάχιστον το Καμερούν αποχαιρέτησε το Κατάρ με μία πολύ σπουδαία νίκη (1-0) κόντρα στη Βραζιλία χάρη σε γκολ του Αμπουμπακάρ.

Μουντιάλ 2022: Με έκπληξη ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική στον 7ο Όμιλο, αφού το Καμερούν επικράτησε με 1-0 της Βραζιλίας, η οποία αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της.

Παρά την ήττα της η Σελεσάο κράτησε την 1η θέση του ομίλου, καθώς υπερτερεί της 2ης Ελβετίας στην ισοβαθμία, ενώ το Καμερούν έμεινε στην 3η θέση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο εμβληματικός επιθετικός του Καμερούν, Βενσάν Αμπουμπακάρ, στο 90+2', χαρίζοντας στην ομάδα του μία σπουδαία νίκη ως επίλογο της παρουσίας της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Βραζιλία ανώτερη αλλά τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ (και των Λεβαδειακού, Λαμίας), Ντεβί Επασί, σταθερό οσάκις χρειάστηκε να επέμβει. 

Ο Επασί... έπιασε δουλειά στο 14΄ αποκρούοντας εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μαρτινέλι σε κόρνερ, ενώ στο 28΄ μπλόκαρε το ωραίο πλασέ του Άντονι.

Από την πλευρά τους, οι Καμερουνέζοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Έντερσον να κάνει μεγάλη απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Εμπεούμο. 

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ζεσούς αρχικά και τον Ροντρίγκο στη συνέχεια να αποτυγχάνουν να σκοράρουν από κοντά στο 53ο λεπτό, ενώ στο 56΄ και το 57΄ ο Επασί «έβγαλε» τα σουτ των Ζεσούς και Γκιμαράες, αντίστοιχα.

Ο Τίτε βρήκε την ευκαιρία να ψάξει στο... βάθος του πάγκου του δίνοντας συμμετοχή και σε άλλους ποδοσφαιριστές φρεσκάροντας τους «Βερντεόρο», που συνέχισαν να σπαταλούν ευκαιρίες (84΄ και 89΄ Πέδρο) κι εν τέλει τιμωρήθηκαν από τον Αμπουμπακάρ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Έντερσον με κεφαλιά στο 90΄+3 και στη συνέχεια... αποβλήθηκε στους πανηγυρισμούς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ισμαήλ Ελφάθ (ΗΠΑ)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+4 Αμπουμπακάρ (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τολό, Κούντε, Φάι, Αμπουμπακάρ - Μιλιτάο, Γκιμαράες

Καμερούν (Ρίγκομπερτ Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου (86΄ Μπεκελί), Ανγκισά, Κούντε (68΄ Εντσάμ), Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (64΄ Εκαμπί).

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55΄ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55΄ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55΄ Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64΄ Πέδρο), Άντονι (79΄ Ραφίνια).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags