Facebook Pixel Γαλλία: Δεν είναι... τρολ! Παιχταράς της Εθνικής Γαλλίας έκανε ντεμπούτο με τον Γκουστάβο Πογέτ
| 2022-12-14 16:29:00

Δεν είναι... τρολ! Παιχταράς της Εθνικής Γαλλίας έκανε ντεμπούτο με τον Γκουστάβο Πογέτ

Sportdog Team
Δεν είναι... τρολ! Παιχταράς της Εθνικής Γαλλίας έκανε ντεμπούτο με τον Γκουστάβο Πογέτ

O Ολεριέν Τσουαμενί μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του στη σκιά, αλλά ο Γάλλος μέσος χωρίς αμφιβολία καταφέρνει να...φωτίσει το παιχνίδι της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκοράροντας μάλιστα στη νίκη (2-1) του Σαββάτου στον προημιτελικό επί της Αγγλίας.

Γαλλία: O Ολεριέν Τσουαμενί μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του στη σκιά, αλλά ο Γάλλος μέσος χωρίς αμφιβολία καταφέρνει να...φωτίσει το παιχνίδι της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκοράροντας μάλιστα στη νίκη (2-1) του Σαββάτου στον προημιτελικό επί της Αγγλίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι προοπτικές για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ και την ομάδα του φάνηκαν ζοφερές όταν επλήγησαν από μια «χιονοστιβάδα» τραυματισμών, κυρίως με το αρχικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής, Πολ Πογκμπά και Ν’Γκολό Καντέ, να αποκλείεται από το ταξίδι στο Κατάρ. Ο Ντεσάμπ έπρεπε να αναδιαμορφώσει πλήρως την ομάδα του, και η απόφασή του να δημιουργήσει μια μεσαία γραμμή τριών παικτών γύρω από τον Τσουαμενί-με Ραμπιό και Γκριεζμάν και στις δύο πλευρές του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης-απέδωσε καρπούς.
 
Τώρα, όταν οι συμπαίκτες του προσπαθούν να βγουν στην επίθεση, «είναι εκεί για να μας καλύψει, να γεμίσει, να κλείσει τα κενά και να κερδίσει την μπάλα πίσω», είπε ο Ραμπιό. Ο 22χρονος Τσουαμενί- με ρίζες από το Καμερούν- έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα εναντίον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης τον Σεπτέμβριο του 2021. Έκτοτε δεν έλειψε  ενώ παράλληλα είδε την καριέρα του να απογειώνεται.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη Μονακό τον οδήγησαν στο βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη της χρονιάς στη Ligue 1 το 2021 και στη συνέχεια στη μεταγραφή του στη  Ρεάλ Μαδρίτης 

«Έχω στόχους, όνειρα, την επιθυμία να παίξω για τους καλύτερους συλλόγους, να κερδίσω τίτλους, να επηρεάσω το άθλημά μου και τη θέση μου. Θέλω να με θυμούνται για θετικά πράγματα. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου. Δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου ως συνηθισμένος παίκτης και να με ξεχάσουν», είπε στην L’Equipe πέρυσι.

Γιος ενός φαρμακοποιού, ο Τσουαμενί γεννήθηκε στην πόλη της Ρουέν της Νορμανδίας, αλλά μεγάλωσε κοντά στο Μπορντό, και εκεί ξεκίνησε η καριέρα του. Εκεί ήταν ο Γκουστάβο Πογέτ, Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής Ελλάδας, που το έδωσε την ευκαιρία να κάνει με τη Μπορντό το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2018, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου παρακολούθησε ως φίλαθλος τη Γαλλία να κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.

Πήγε στη Μονακό τον Ιανουάριο του 2020 για 20 εκατομμύρια ευρώ, όπου ανέπτυξε μία εξαιρετική συνεργασία με τον Γιουσούφ Φοφανά, επίσης μέλος της τρέχουσας ομάδας της Γαλλίας.

«Το ποδόσφαιρο υποτίθεται ότι είναι θέαμα, οπότε όταν το παιχνίδι ενός παίκτη δεν έχει να κάνει με αυτό, κάποιοι νομίζουν ότι είναι εκεί για τους αριθμούς. Αλλά στην πραγματικότητα κάνει μια μνημειώδη δουλειά στη σκιά», είπε η Φοφάνα. «Κάνει τόσο πολύ τρέξιμο και επιτρέπει στους άλλους δύο χαφ να προχωρήσουν χωρίς να ανησυχούν».

Ο Τσουαμενί, αύριο στον ημιτελικό με το Μαρόκο στο στάδιο Al Bayt στην Αλ Κορ (21:00), θα έχει και πάλι τεράστιο ρόλο να παίξει, καθώς η Γαλλία προσπαθεί να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό της Κυριακής και να διατηρήσει τον τίτλο της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags