Facebook Pixel Επιβεβαίωσαν ότι είναι υπερτιμημένοι!
| 2012-01-05 19:10:00

Επιβεβαίωσαν ότι είναι υπερτιμημένοι!

Επιβεβαίωσαν ότι είναι υπερτιμημένοι!

Το αγωνιστικό πρόβλημα των κιτρινόμαυρων δε θα λυθεί, εάν δεν λυθούν τα πραγματικά του αίτια. Διαβάστε την ανάλυση της ήττας του Άρη από την Κέρκυρα.

Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε την ουραγό Κέρκυρα, επαναλαμβάνοντας τις κάκιστες εμφανίσεις τους. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη δεν επέδειξαν «ποδοσφαιρικό εγωισμό», υπέπεσαν σε πληθώρα λαθών και επιβεβαίωσαν όσους υποστηρίζουν ότι είναι υπερτιμημένοι. Το τακτικό πλάνο του Πρόμπιερζ αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά αναποτελεσματικό, καθώς το θεωρητικά επιθετικογενές 4-2-3-1 οδήγησε σε «μεγάλες αποστάσεις» μεταξύ των γραμμών και απομόνωση του Τσέζαρεκ. Επιπρόσθετα, η εμμονή στη χρησιμοποίηση δύο αμυντικών χαφ (χωρίς καθαρόμαιμο κόφτη) επέτεινε τα ανασταλτικά προβλήματα στο νευραλγικό άξονα του κέντρου καθώς αποδείχτηκε ότι ο αργός Φατί και ο «ντελικάτος» Τόχα δεν είναι αρκετοί για να αναχαιτίσουν ούτε τις επιθετικές ενέργειες των Φαιάκων.

Η Κέρκυρα έπραξε, απλώς, το αυτονόητο. Θωράκισε τα μετόπισθεν με «βάθος» στην άμυνα, φρόντισε να διατηρήσει συνοχή μεταξύ των γραμμών, δημιούργησε καταστάσεις αριθμητικής υπεροπλίας στο κέντρο, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και έκαμψε εύκολα την αργή ασύνδετη αμυντική γραμμή του Άρη. Ο Γκράθια μελέτησε τα βίντεο των προηγούμενων αναμετρήσεων του αντιπάλου, μιμήθηκε την τακτική των συναδέλφων του και κατάφερε να χαρίσει στην ομάδα του μία ιστορική νίκη.

Φυσική κατάσταση

Η εικόνα του παιχνιδιού αποδεικνύει περίτρανα ότι η προετοιμασία του Άρη κατά τη θερινή περίοδο ήταν ελλιπής. Οι κιτρινόμαυροι στερούνται ταχυδύναμης, εμφανίζουν έντονα σημάδια σωματικής κόπωσης μετά το 70 λεπτό και δεν υπερτερούν στις προσωπικές μονομαχίες διότι είναι ανεπαρκώς προετοιμασμένοι. Η κούραση οδηγεί σε συχνά λάθη και τα λάθη σε εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται το επίπεδο απόδοσης της ομάδας με το πέρας του χρόνου. Η ευθύνη βαραίνει τόσο τον Τσιώλη, όσο και αυτούς που παρακολουθούσαν άλαλοι την προετοιμασία και δεν έκρουσαν νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags