Facebook Pixel Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...
| 2012-01-09 20:05:00

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...

Παρά το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι δε βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, εντούτοις επιβλήθηκαν του ΠΑΣ κερδίζοντας «μέρες ηρεμίας». Διαβάστε την ανάλυση του αγώνα Άρης-ΠΑΣ.


Το συγκρότημα του Μιχαλήτσου ευτύχησε να προηγηθεί γρήγορα, αλλά συνέχισε να προβληματίζει τους φιλάθλους καθώς δεν επέδειξε σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης παρά το «ηλεκτροσόκ» της δεύτερης αλλαγής προπονητή.

Αντίθετα, ο Αναστασιάδης παρουσίασε ένα οργανωμένο αγωνιστικό σύνολο με σαφές τακτικό πλάνο και συνοχή μεταξύ των γραμμών. Ωστόσο, παρά την ορθή διάταξη, το αποτέλεσμα ήταν ανεπιτυχές για τον ΠΑΣ διότι η ατομική ποιότητα των παικτών δεν συνάδει με την αξία του προπονητή τους.

1ο ημίχρονο

Ο Μιχαλήτσος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1. Αγνοώντας το έντονο πρόβλημα στον άξονα του κέντρου, επέμεινε στη χρησιμοποίηση δύο αμυντικών χαφ ακολουθώντας την «πεπατημένη» των προκατόχων του. Δεδομένου ότι η διάταξη παρέμεινε ίδια με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν προκαλεί έκπληξη η επιθετική δυσλειτουργία και η αγωνιστική ανομοιογένεια της ομάδας. Τα 30 λάθη στο πρώτο 45λεπτο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σχόλιο: Η επίτευξη γκολ αποδίδεται κυρίως σε λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και δε συνδέεται με βελτίωση του τρόπου ανάπτυξης των γηπεδούχων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το μοναδικό τους σουτ στο πρώτο ημίχρονο ήταν το νικητήριο τέρμα του Καστίγιο.

Από την πλευρά του, ο Αναστασιάδης χρησιμοποίησε 4-3-3 επιδιώκοντας αριθμητική υπεροπλία στον άξονα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν «ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας» και να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, επιδιώκοντας να «σπάσουν» την άμυνα του Άρη από τα πλάγια. Δημιούργησαν «επιθετικά τρίγωνα» και μικρές αποστάσεις ώστε να μειωθούν οι λανθασμένες μεταβιβάσεις, αλλά οι «απειλητικές επισκέψεις» στην περιοχή του Βελλίδη ήταν περιορισμένες καθώς η «τελική πάσα» ήταν συνήθως ημιτελής.

Σχόλιο: Η διενέργεια τεσσάρων τελικών προσπαθειών του ΠΑΣ έναντι μόλις μίας του Άρη και το αυξημένο ποσοστό κατοχής μπάλας αποδεικνύουν ότι ο Αναστασιάδης δεν επεδίωξε να «κλέψει» το παιχνίδι αλλά να το κερδίσει επιβάλλοντας τους δικούς του «αγωνιστικούς όρους»
Παρατηρήστε τις «μικρές αποστάσεις» μεταξύ των παικτών του ΠΑΣ, με στόχο τη διευκόλυνση των μεταβιβάσεων σε «συνθήκες επίθεσης». Το στήσιμο του Αναστασιάδη ήταν σωστό αλλά η ανωριμότητα των παικτών επηρέασε την κατάληξη των προσπαθειών τους.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags