Facebook Pixel Ελλάδα: Συγκλονίζει ο Έλληνας γυμναστής που έζησε τον σεισμό στην Τουρκία - "Με στοιχειώνει μια εικόνα..."
| 2023-02-15 05:50:00

Συγκλονίζει ο Έλληνας γυμναστής που έζησε τον σεισμό στην Τουρκία - "Με στοιχειώνει μια εικόνα..."

Sportdog Team
Συγκλονίζει ο Έλληνας γυμναστής που έζησε τον σεισμό στην Τουρκία - "Με στοιχειώνει μια εικόνα..."

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Νίκος Καρύδας ο οποίος ζει και εργάζεται στην Τουρκία ο οποίος μίλησε για όσα έζησε κατά τη διάρκεια του σεισμού, αλλά και μετά.

Νίκος Καρύδας: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τις τραγικές συνέπειες, σε ανθρώπινο επίπεδο, του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία, ο Έλληνας γυμναστής που βρίσκεται ακόμη στην Τουρκία και μετέφερε όλα όσα συμβαίνουν. 

Είμαι εγκλωβισμένος εδώ, δεν μπορώ να φύγω με το αυτοκίνητο, γιατί έχει κοπεί η εθνική οδός στα δύο. Είμαι καλά πάντως. Ευτυχώς έκανα ένα ζεστό μπάνιο σήμερα, είχε κοπεί το νερό, είχε κοπεί το αέριο. Μου έλειπε πολύ αυτό το μπάνιο. Ανέβηκα στο διαμέρισμα και έκανα μπάνιο. Δεν θέλω να λέω για εμένα, σε αυτή την πόλη έχει 2,5 εκατομμύρια κατοίκους. Είχαμε 1580 νεκρούς σε 110 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η έβδομη ημέρα μετά τον σεισμό. Σου έρχονται στο μυαλό πολλά πράγματα. Αναθεωρείς πολλά. Η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στην ζωή. Αυτό το λέω και με αφορμή την δολοφονία του Άλκη. Νομίζω ότι αυτό το πράγμα με έκανε να σκεφθώ κάτι διαφορετικά. Προηγείται η ανθρωπιά, ακόμη και στον τρόπο προπόνησης των παικτών. Εδώ οι παίκτες είχαν ρεπό και δεν επέστρεψαν στις πόλεις τους και αυτό το γεγονός τους έσωσε από τον σεισμό. Για αυτό είναι σημαντικό και οι παίκτες να είναι με τις οικογένειές τους.

Επί επτά 24ωρα, φιλοσοφώ. Επίσης πρέπει να ξέρουμε πως η ζωή είναι μικρή. Η απόσταση μεταξύ ζωής και θανάτου είναι μερικά δευτερόλεπτα. Την ημέρα του σεισμού ένιωσα ενοχές γιατί δεν σκέφθηκα να βοηθήσω τον άνθρωπο που κρατούσε τα τρία παιδιά στα χέρια του. Δυστυχώς εκείνη την στιγμή σκέφτεσαι πως θα σωθείς. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, με λεηλασίες ερειπίων, ο κόσμος έδειχνε ένα αίσθημα αλληλεγγύης. Κάποιος που μπορούσε να πάρει τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ και να τα μοιράσει στους άλλους.

Με στοιχειώνει η εικόνα που δεν βοήθησα εκείνο τον άνθρωπο με τα παιδιά. Αισθάνομαι τυχερός. Σώθηκε ο πατέρας με τα παιδιά του, το κτίριο στάθηκε όρθιο, έχει πάθει ρωγμές και περιμένουμε έναν εκτιμητή. Εγώ ανέβαινα τα πρωϊνά για τις ανάγκες μου, για διανυκτέρευση ούτε να το συζητώ. Έχω κάνει το αυτοκίνητο, σπίτι.

Δεν παραπονιέμαι. Ούτε για το γεγονός ότι η πτήση μου είναι κάπου αργότερα. Σκέφτομαι τους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Δεν καταλαβαίνω και τούρκικα. Είναι χειρότερα και από πόλεμο. Η φύση εκδικείται. Την επόμενη του σεισμού, το αεροδρόμιο έκλεισε, δεν μπορούσες να κλείσεις εισιτήρια. Όταν άνοιξαν οι αεροπορικές εταιρίες για τις πτήσεις, δεν το πήρα χαμπάρι. Τώρα, περιμένω. Ήταν αδύνατο να μπω μέσα.

Έχω πτήση αυτή την εβδομάδα, περιμένω να πετάξω στο τέλος της εβδομάδας. Οι σεισμολόγοι χθες στην τηλεόραση είπαν πως στις 13 και στις 14 του μήνα, θα είναι κρίσιμες ημέρες. Έτσι είπαν στην τηλεόραση. Κάποιοι τολμηροί είχαν γυρίσει στα σπίτια τους, μόλις το άκουσαν, επέστρεψαν πίσω, είναι εικόνες δύσκολες. Δεν μιλάμε για ανοργάνωτη χώρα. Άλλοι έκαναν σκηνές, όπου υπάρχει ανοιχτός χώρος, υπάρχουν αυτοκίνητα. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Και τώρα που μιλάμε, δεν κινείται τίποτα. Σαν να είμαι στο χωριό μου.

Τις πρώτες ημέρες ταλαιπωρήθηκα. Αυτή την στιγμή αισθάνομαι και το παραμικρό. Στον δεύτερο σεισμό ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, με την ίδια ένταση με τον πρώτο, ένιωθα πως ήμουν... πάνω στη θάλασσα και με πήγαινε δεξιά και αριστερά.

Άνοιξε ο δρόμος στην εθνική οδό και βούλιαξαν αυτοκίνητα μέσα. Δεν ξέρω εάν αρκούν τα μέτρα προστασίας. Και τώρα που μιλάμε, γίνεται σεισμός. Έχω δεχθεί μηνύματα συμπαράστασης, αλλά από τις επίσημες αρχές, όχι δεν με κάλεσε κανείς.

Εδώ στην πόλη που ζω, είμαι ο μοναδικός Έλληνας. Η άλλη περίπτωση είναι να μετακινηθώ αλλού. Μπορεί μία απόσταση δύο ωρών με το αυτοκίνητο στο κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, να την κάνω σε επτά ώρες. Υπάρχουν πολλά διαδικαστικά, γιατί και το αυτοκίνητο που έχω, το νοικιάζω.

Από την αρχή που ήρθα εδώ, έλεγα πως ο κόσμος έχει κουλτούρα. Αυτό που έγινε πραγματικά με τους δύο υπουργούς εξωτερικών, νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Εδώ η ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα”, είπε ο Νίκος Καρύδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφεση η ΑΕΚ, δεν κατεβαίνει να παίξει - "Δεχόμαστε πόλεμο - Φτάνει πια με τις παρεμβάσεις"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags